single-image

Luonnonkosmetiikka kokemuksia.

*Kaupallinen yhteistyö Ekopharma kanssa. Luonnonkosmetiikka valtasi kosmetiikkahyllyni noin vuosi sitten ja olen nyt reilu vuodenpäivät käyttänyt päivittäiskosmetiikassani pelkästään Ekopharman suomalaisia luonnonkosmetiikan tuotteita. Tänään ajattelin jakaa kokemuksiani siitä, kuinka siirtyminen ”tavallisesta” kosmetiikasta sujui ja kuinka ihoni siihen reagoi.

Olen aina ollut kosmetiikan suurkuluttaja ja minulle arjen luksusta on pieni hemmotteluhetki itseni kanssa kuuman suihkun jälkeen, kun saan levittää kasvoilleni hoitavia seerumeja ja voiteita ja antaa pienen kasvohieronnan 😀 Naiset tietää nämä omat pienet spa -hetket 🙂 Ne piristävät arkea kummasti!

Tässä käytössäni oleva Vadelma -sarja kokonaisuudessaan.

 

Aloin esikoisen saatuani kuitenkin pohtia kosmetiikan käyttöäni ja erityisesti sitä, minkälaisia ainesosia olen ihoni kautta elimistööni imeyttänyt ja mitä mahdollisesti siirtyy iholtani lapseni iholle, saatikka vatsassa asustavalle sikiölle. Kiinnostuin tuolloin kovasti luonnonkosmetiikasta ja otin selvää monista eri luonnonkosmetiikka-brändeistä joista pitkän tutustumisen jälkeen päädyin suomalaiseen Ekopharmaan.

Moni minua pidemmän aikaa seurannut tietääkin, miksi halusin tehdä juuri Ekopharman kanssa yhteistyötä, mutta kerrottakoon se lyhyesti tässä. Sen lisäksi että oma luotto-kosmetologini Anna suositteli minulle Ekopharman tuotteita, on Ekopharma brändinä minusta ihana, sillä se on paikallinen, ekologinen ja hyvät periaatteet omaava. Ammattilaissarjan tuotteet ovat kotimaisia ja ne valmistetaan täällä Helsingin Herttoniemessä. Tuotteet ovat tunnettuja hyvästä siedettävyydestä ja tehostaan. Kotimaisuus ja paikallisuus ovat itselleni tärkeitä arvoja ja on hienoa, että Ekopharmaa myy ainoastaan koulutetut Ekopharma kosmetologit, jotka osaavat suositella juuri asiakkaan tarpeisiin oikeat tuotteet. Lisää siitä, miksi päädyin juuri Ekopharmaan, pääset lukemaan täältä.

Ekopharmalta löytyy myös ihania pesuaineita ja rasvoja vartalolle. Itselläni käytössä vartalolle tämä Hilla -sarja.

 

No kuinka oma ihoni sitten vastaanotti luonnonkosmetiikan? Sanotaanko, että minulla oli hiukan muista syistä johtuvaa huonoa tuuria matkassa, sillä lopetin juuri kometiikkasarjan vaihtamisen aikoihin imettämisen ja hormonini heittivät ison kuperkeikan. Sairastuin raskauden jälkeiseen hormonaaliseen akneen, jota kuitenkin halusin lähteä hoitamaan hyvin luonnollisin keinoin. Akneen on mahdollista saada ihotautilääkäriltä lääkekuuri, mutta itse ajattelen, että haluan hoitaa syytä, en oiretta, joten tavoitteeni oli antaa keholle aikaa palautua hormonimyrskystä ja tasapainottaa hormonitoiminta. Onneksi, siis ONNEKSI lähdin tälle valitsemalleni linjalle, sillä näin vuosi myöhemmin, iho on jälleen lähes entisensä ( toki arpia vielä näkyy) ja koko hoitoprosessin olen pystynyt toteuttamaan käyttäen Ekopharman luonnonkosmetiikka tuotteilla. Hormonitasapainon uudelleen saavuttamiseen tärkeimmät tekijät olivat riittävä uni, puhdas ja ravintorikas ravinto, riittävä palautuminen ja lepo, meditointi, kevyt liikunta, hyvät ihonhoitotuotteet ja suurimpana – aika. Ajattelen, että kehoni kaipasi aikaa palautuakseen synnytyksen ja imetyksen jälkeisistä hormonitasapainon vaihteluista.

Jos hormonitoimintaani ei oteta huomioon, koin Ekopharman Vadelmahoitolinjan ihanana. Tuotteiden koostumus on täydellinen ja niissä on todella miellyttävä tuoksu, mikä ei mielestäni ole itsestään selvä asia luonnonkosmetiikassa. Monet aiemmin testaamani tuotteet saattoivat olla pisteliään tuoksuisia, sillä keinotekoisia tuoksuja ei luonnonkosmetiikassa käytetä. Alkuun ihoni tuntui kosmetiikkasarjan vaihtamisen jälkeen hiukan pintakuivalta (hyvin yleinen reagtio, kun voiteet vaihdetaan luonnollisiin), jonka jälkeen lisäsimme käyttööni kasvoseerumin ja kasvovoiteen lisäksi kasvonaamion. Kesäaikaan tämä yhdistelmä riitti, mutta talviaikaan lisäksi käytin Ekopharman siemenöljyä, joka onkin erittäin tehokas kosteuttaja. Muutama tippa siemenöljyä kasvovoiteen sekaan öisin ja iho oli aamulla kuin tehokosteutettu.

Tällä siemenöljyllä rakastan tehdä saunan jälkeen kasvohieronnan. Parasta arjen luksusta.

 

Kaiken kaikkiaan ihoni on siis mennyt paljon parempaan kuntoon vaihdettuani päivittäiskosmetiikan luonnonkosmetiikkaan. Ihoni on kimmoisampi, kuultavampi ja erityisesti mieleni on rauhallisempi, sillä tiedän, mitä aineita ihooni imeytän ja tiedän niiden olevan luontaisia ja kotimaisia. Tiedän aktiiviaineiden olevan suomalaisia marjoja ja kasviuutteita ja niitä hyvillä mielin käytän sekä nyt, että etenkin tulevaisuudessa raskausaikana. Erityismaininta velä sille, että Ekpharmalta löytyy myös lasten oma Kuutti -sarja, josta meillä Robertilla on käytössä omppu -shampoo. Mitään muita pesuaineita Robert ei ole koskaan käyttänytkään 🙂 Se myytti, joka vieläkin joskus kuulee, ettei luonnonkosmetiikka olisi yhtä tehokasta tai toimivaa, ei enää tänä päivän päde. Ekopharman kotimainen ammattilaissarja on mielestäni paras kosmetiikkasarja, jota olen tähän mennessä käyttänyt. Iso iso lämmin suositus täältä näille tuotteille.

Pääset täältä tutustumaan oman alueesi Ekopharman jälleenmyyjiin.

Oletko sinä jo tutustunut luonnonkometiikkaan? Mistä innostuksesi sai alkunsa? Minulla on tavoitteena nyt vuoden 2021 aikana vaihtaa myös kaikki meikit ( joita en kylläkään päivittäin käytä) luonnonkosmetiikan tuotteisiin, sillä miksi toisaalta pitäisin ihollani mitään muuta, kuin luonnollisia aineita, jos valita voi ? 🙂

 

Ihanaa kevään odotusta kaikille 🙂 Pitäkää ihostanne huoli <3

 

PSST. Instagramissani @annaelinaoinonen nyt arvonnassa Ekopharman Vadelma -tuotelinjan tuotepaketti 🙂

 

-Anna

 

2 Comments
 1. Kristiina Halkola 3 vuotta ago
  Reply

  Siirryin puolitoista vuotta sitten myös Ekopharman tuotteisiin, kun kövin ensimmäistä kertaa Ekopharmaa käyttävän kosmarin luona. Rakkaus tuotteisiin syntyi heti! Kasvohoidon jälkeen naamani ei punottanut, niinkuin usein ennen oli kosmarilta tullessa. Seuraavana päivänä iho oli edelleen yhtä pehmeä kuin kasvohoidon jälkeen. Niinpä ostin satsin Herukka-tuotteita ja Tyrni-kuorinnan, ja sillä konseptilla ollaan kuljettu eteenpäin. Ja muuta en kyllä tarvitsekaan, kuin Ekopharman. ❤️

  • Anna Oinonen 3 vuotta ago
   Reply

   Ihana kuulla 🙂 Se on kyllä mahtavaa kun löytää itselleen sopivan luotto- sarjan 🙂 Ja vieläpä kotimaisen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like