single-image

Viimein toimiva luonnonkosmetiikkabrändi löytyi – suomalainen Ekopharma.

*Kaupallinen yhteistyö Ekopharma kanssa. Luonnonkosmetiikka on tänä päivänä yhä suositumpaa ja usein viimeistään raskausaika on hetki, jolloin naiset alkavat pohtia omaa kosmetiikan kulutusta ja sen eri vaihtoehtoja. Näin kävi ainakin itselleni, tai oikeastaan heräsin ajatukseen vasta lapsen syntymän jälkeen ja vasta nyt kymmenen kuukauden etsinnän jälkeen löysin itselleni toimivan luonnonkosmetiikkatuotesarjan. Avaan tässä postauksessa syitä sille, miksi alun perin lähdin lapsen syntymän jälkeen tutustumaan luonnonkosmetiikkatarjontaan ja miksi päädyin juuri suomalaiseen Ekopharmaan.

 

Miksi vaihdoin luonnonkosmetiikkaan?

Raskausaikana käytin vielä tavallista kosmetiikkaa. Olin nainen, joka rakasti tuoksuja, erilaisia voiteita, meikkejä ja suihkeita. Lapsen syntymän jälkeen lapsellani todettiin herkkä iho ja krooninen atopia, jonka jälkeen aloin pohtia lapsen herkän ihon myötä myös omaa kosmetiikan kulutustani. Eräänä päivänä huomasin lapseni poskessa kimalletta ja ymmärsin, kuinka meikkini oli tarttunut poikani poskeen haliessamme. Se oli hetki, jolloin todella kiinnostuin luonnonkosmetiikasta vaihtoehtona. Ajattelin, että jos käyttämäni kosmetiikka väistämättä päätyy myös lapseni iholle, halusin suosia luonnollisista ainesosista valmistettua kosmetiikkaa. Mikäli tulen joskus toisen kerran raskaaksi, haluan ehdottomasti käyttää luonnonkosmetiikkaa, sillä silloin verenkiertoni on vielä sikiön kanssa yhteinen <3 Voit lukea ensimmäisestä havahtumisestani täältä. Olen testannut luonnonkosmetiikkaa tuosta saakka, päätyen kuitenkin aina palaamaan osittain ”tavallisen” kosmetiikan pariin, sillä en ollut löytänyt riittävän hyvää tuotesarjaa päivittäiseen käyttööni.

 

 

Raskauden ja lapsen saamisen lisäksi kiinnostuin luonnonkosmetiikasta uudestaan viimeaikaisten hormonivaihteluiden vuoksi kärsineen ihoni takia. Ensimmäisen kerran ihoni meni huonoksi raskausaikana ja nyt uudelleen imettämisen lopettamisen jälkeen. Olen hyvin tietoinen siitä, että tämänhetkiset ongelmat, eli näppylät otsalla ja suupielissä, johtuvat suurimmaksi osaksi hormoneista, mutta se lisäsi kiinnostustani etsiä iholleni optimaaliset hoitotuotteet. Sain paljon suosituksia kokeilla jälleen luonnonkosmetiikkaa, jonka jälkeen aloin etsiä itselleni sopivaa tuotesarjaa.

Tällä kertaa aloin etsiä tuotesarjaa harkiten. Hankalinta luonnonkosmetiikkaan siirtymisessä oli ensimmäisen kerran ollut tuotteiden testaus. Tein tuolloin aloittelijan virheen ja kokeilin jos jonkinmoista putelia ja purnukkaa, joista jokaisen totesin lyhyen käytön jälkeen iholleni joko liian kevyeksi, liian raskaaksi, pahan tuoksuiseksi, tai huonoksi koostumukseltaan. Luonnonkosmetiikan kokeilu johti silloin siihen, että olin loppujen lopuksi valtavassa putelipaljoudessa ilman toimivia tuotteita, enkä halunnut ostaa enää yhtäkään tuotetta, sillä en tiennyt mikä oikeasti olisi iholleni toimiva. Nyt halusin tutustua brändeihin ja tuotesarjoihin rauhassa, ennen kuin tekisin ostopäätöstä. Kysyin neuvoa kosmetologiltani Annalta ja sattumalta hän kertoi itse käyttävänsä suomalaista luonnonkosmetiikkasarjaa nimeltä Ekopharma.

 

 

 

Miksi valitsin Ekopharman?

Kosmetologini käyttämä Ekopharma oli yksi harvoista luonnonkosmetiikkabrändeistä, jota en ollut vielä testannut. Syy tähän valkeni minulle pian, sillä kosmetologini kertoi, että Ekopharmaa myydään vain koulutettujen Ekopharma-kosmetologien hoitoloissa. Tämä siitä syystä, että Ekopharma haluaa ammattilaisen katsovan asiakkaan ihon ja tämän jälkeen he osaavat suositella asiakkaalle juuri siihen elämäntilanteeseen, vuodenaikaan ja ihon kuntoon sopivat tuotteet. TÄYDELLISTÄ! sanon minä, joka jouduin alun perin putelipaljouteen tuotteiden testailun vuoksi. Tämä on mielestäni todella hyvä ja tärkeä periaate, että asiakkaat saavat yksilölliset ohjeet ihonhoidon tuotteista ammattilaisilta. Tämän tiedon saatuani kiinnostuin sarjasta välittömästi ja aloin tutustua siihen tarkemmin.

Luin tietoa Ekopharmasta heidän verkkosivuiltaan ja kävin tutustumassa brändin tuotteisiin I Love Me -messujen luonnonkosmetiikan osastolla. Kyselin myös luonnonkosmetiikkaa suosivilta ystäviltäni tietoa Ekopharmasta ja sain kuulla heidän tuotteistaan pelkkää hyvää palautetta.

Minulle selvisi, että Ekopharma on kotimainen tuotesarja, joka valmistetaan Helsingin Herttoniemessä. Kotimaisuus on itselleni tärkeä arvo, joten brändi sai jälleen pisteet tästäkin hyvästä. Ekopharman tuotteet saavat voimansa suomalaisista marjoista, joissa on koko kasvikunnan parhaimmat ravintoarvot iholle. Ekopharman lähituotannon, pienen hiilijalanjäljen ja ekologisuuden lisäksi tärkeä eettinen arvo on se, ettei tuotteita ole testattu eläinkokeilla. Ne sopivat loistavasti myös vegaaneille. Tuotteilla on FI-Natura luonnonkosmetiikkasertifikaatti ja tuotteiden ainesosista 95-100% on luonnollisia ainesosia. Ekopharman tuotteissa erinomaiseen hoitotehoon on myös panostettu. Ekopharman tuotteet eivät sisällä sulfaatteja tai mineraaliöljyjä. Tuotteet ovat yleisesti todella hyvin siedettyjä. Tämän koin tärkeäksi, sillä olin testailujeni aikana saanut monesta eri luonnonkosmetiikkatuotteesta allergisen reaktion. Ekopharma brändi on itseasiassa saanut alkunsa siitä, kun sarjan perustaja Anni Linnavirta kärsi kosmetiikan aiheuttamista reaktioista ja loi omaan tarpeeseensa Ekopharman. Onneksi muutkin saivat tuotteista avun ja brändi lähti huimaan kasvuun.

 

 

Viimein minusta tuntui, että olin huolellisen harkinnan jälkeen löytänyt sarjan, jonka halusin testiin ja päivittäiseen käyttööni. Otin itse yhteyttä Ekopharmaan ja ilokseni minut kutsuttiin kylään Naviterille (Ekopharman valmistajalle, joka on suomalainen perheyritys) Herttoniemeen. Ekopharman lämminhenkinen henkilökunta esitteli brändin tuotteita ja sen arvoja lisää ja ilokseni huomasin, että arvomaailmamme ja ajatuksemme kohtasivat täysin. Oli ilo päästä näkemään ja kuulemaan, missä tämän kosmetiikkabrändin valmistus konkreettisesti tapahtuu ja ketä ovat ihmiset Ekopharman takana. Tällaisten yhteistyökumppanien kanssa on etuoikeus työskennellä.

Ekopharmalta löytyy kaiken kaikkiaan neljä hoitolinjaa: Herukka, Tyrni, Vadelma ja Karpalo, joista jokainen on suunnattu hieman eri ihon tarpeille. Itselleni kosmetologini arvioi Vadelma-hoitolinjan olevan paras tähän hetkeen ja kuivaan vuodenaikaan  ja sitä olen nyt käyttänyt viimeiset kolme viikkoa. Täytyy sanoa, että olen ollut erittäin positiivisesti yllättynyt sekä tuotteiden toimivuuteen, että tuoksuun! Ekopharman tuotteiden tuoksut ovat luonnollisia, mutta mikäli kaipaa täysin hajusteetonta vaihtoehtoa, löytyy sellainenkin Herukka -hoitolinjasta. Vadelma-hoitolinjasta minulla on käytössä silmänympärysvoide, kasvoja kosteuttava hoitoseerumi, kasvovoide sekä kasvonaamio, jonka laitan usein yöksi vaikuttamaan talven kuivattamalle iholle. Olen keskittynyt viimeajat myös ihoni sisäiseen hoitoon (ruokavaliota siistimällä), mutta ulkoista ihonhoitoa ja toimivia, hellävaraisia tuotteita ei tule väheksyä. Uskon, että ihoni on saanut heleyttä tuotteista jo nyt.

 

Puhdistusvaahto sopii hyvin ripsienpidennysten kanssa.

 

Kosmetologini kertoi, että luonnonkosmetiikkaan siirryttäessä on mahdollista, että iho voi aluksi hieman kuivua tai ihoon voi ilmestyä näppylöitä puhdistusreaktion takia ennen kuin iho tottuu muutokseen. Siksi uutta luonnonkosmetiikkatuotesarjaa tulisi käyttää vähintään kaksi kuukautta, ennen kuin voidaan sanoa, onko se omalle iholle toimiva. Ilokseni en ole ainakaan huomannut näppylöiden lisääntyvän, vaan päinvastoin ja ihoni tuntuu muutoinkin pehmeämmälle ja kuulaammalle kuin aikaisemmin.

Tulen kertomaan teille parin kuukauden kuluttua kokemuksiani luonnonkosmetiikasta ja Ekopharman tuotteista. Kävin myös tällä viikolla ihanan kosmetologini Annan luona Ekopharman tuotteilla tehdyssä kasvohoidossa ja se, jos mikä sai talven kuivattaman ihon pehmeäksi ja kuulaaksi. Iso suositus Annan tekemälle kasvohoidolle (varaa aika täältä) <3

 

 

Onko sinulla käytössä luonnonkosmetiikkaa? Oletko itse tutustunut suomalaiseen Ekopharmaan aikaisemmin?

PSST! Ekopharman jälleenmyyjät löydät täältä. Suosittelen tietenkin menemään Ekopharma-kasvohoitoon, jossa ihosi voidaan arvioida mahdollisimman hyvin. <3

Ihanaa ja aurinkoista viikkoa kaikille <3

-Anna

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like