single-image

Viisi tapaa vähentää stressiä.

Mahtavaa perjantaita rakkaat lukijat <3

Minä olen jälleen palannut viikonloppu-puuhien äärelle, eli kouluun! Vaikka olenkin väsymyksen välttämiseksi päättänyt ottaa arjessa enemmän aikaa itselleni, ei kiire ja erilaiset projektit kuitenkaan lopu tähän, vaan niin sitä vieläkin viiletetään paikasta toiseen ja haasteesta seuraavaan! 😀 Onnekseni tämä koulu-projekti on tällä hetkellä yksi mielekkäimmistä projekteistani ja olen jopa itse yllättynyt, kuinka HAUSKAA ja MIELENKIINOTOISTA KOULU VOI OLLA! 😀

Sitten itse aiheeseen. Monet blogiani seuranneet tietävät taipumukseni stressiin ja kiireeseen, joten ajattelinkin koota teille vinkki vitoset stressiä lievittämään! En sano, etteikö keinoja olisi viittä enempää ja jokaiselle meille löytyy varmasti ne juuri itselle sopivat keinot, mutta tässä nyt viisi tapaa, joilla itse koen saavani stressin pysymään juurikin hyvällä tasolla. Ja pieni stressi ei mielestäni ole pahasta. Se vain vie meitä eteenpäin ja pitää aktiivisena. Tarvitsemme kuitenkin keinoja, ettei stressi-taso lähde kasvamaan liian korkealle 🙂

 

 

VIISI TAPAA VÄHENTÄÄ STRESSIÄ:

 1. Liikunta. Eikä mikä tahansa liikunta, vaan juurikin sellainen liikunta mitä juuri SINÄ tykkäät tehdä. Oli se sitten kävelylenkki ystävän kanssa, jääkiekkomatsi poikaporukalla, uimahypyt uimahallissa tai ratsastus. Kunhan nautit siitä mitä teet ja hiki virtaa! 🙂
 2. Illallinen ja viinilasi ystävän kanssa. Vaihtoehtoisesti myös kahvi ja pala suklaakakkua käy yhtä hyvin 😀 Kunhan tapaat ystävän. Ystävissä parasta on se, että heille voit purkaa mieltäsi. Ja he kuuntelevat. Ystävät eivät tuomitse, vaan kannustavat. Siitä tunnistat siis ystävän 😉
 3. Uni. Tämä olisi varmaankin pitänyt olla numero yksi, mutta en luokittele tässä keinoja tärkeysjärjestyksessä. Ei ole MITÄÄN ASIAA TAI TAPAHTUMAA, mikä ei tuntuisi hieman, tai vähän, tai edes pikkuriikkisen helpommalta 12 -tunnin yöunien jälkeen, kuin rättiväsyneenä.
 4. Elokuva-maraton, tai viisi jaksoa lempi tv-ohjelmaasi! Hyvä elokuva, kirja, tai mielenkiintoinen sarja saa hetkeksi aivosi ja ajatuksesi pois stressaavista asioista ja saat levähtää hetken uppoutuen aivan toiseen maailmaan. Tähän sopii varmasti lukemisesta pitäville myös lempi kirja!
 5. Luonto. Luonnolla on ihmeellinen voima. Tätä en osaa oikein selittää, mutta yksikin viikonloppu kesämökillä järven äärellä ilman kaupungin vilskettä ja elektroniikkaa laskee verenpainetasoni seuraavana kuukauden ajaksi. Siinä on jonkinlainen taika. Kokeilkaa vaikka! 🙂

 

 

Stressitöntä viikonloppua ihanat <3

-ANNAKOO

2 Comments
 1. Mika 7 vuotta ago
  Reply

  Minkälaista lisäkoulutusta olet sh:n ammatin Lisäksi/ tueksi käymässä jos voi kysyä?

  • annakoo 7 vuotta ago
   Reply

   Moikka Mika. Opiskelen siis pt:ksi Spartanin pt-koulussa. Ei siis liity sairaanhoitajan työhöni 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like