single-image

Polar Ignite 2 arvostelu. Jaossa myös ALE-koodi.

 

Mainos: Keskisenkello.fi Sain kuukausi sitten Keskisen Kellolta testiini Polarin uutuustuotteen: Polar Ignite 2 -fitnesskellon, joka on hieman edistyneempi versio edeltäjästään, Polar Ignite -kellosta. Polarin kellot ovat minulle entuudestaan hyvinkin tuttuja, sillä käytössäni on viimeisen kahden vuoden ajan ollut Ignite -mallin ensimmäinen versio. Lähdin siis mielenkiinnolla ja suurin odotuksin testaamaan Ignite 2 -mallia, joka on toiminnoiltaan hieman monipuolisempi edeltäjäänsä verrattuna ja omaan silmääni myös visuaalisesti tyylikkäämpi. Tulen tässä postauksessa jakamaan kellon teknisiä ominaisuuksia ja omia käyttökokemuksiani.

Olen itse tällä hetkellä raskaana ollessani hyvin fiilis-pohjalta liikkuja, vaikka raskausajan treeniohjelmaa noudatankin, mutta ilman raskautta rakastan tavoitteellista treenaamista ja voin vuosien kokemuksella kertoa, että Polarin Ignite -fitnesskello on paras treenikaveri, mitä tulee treenien nousujohteisuuteen, suunnitelmallisuuteen, sekä datan keräämiseen. Uskon myös hyvän fitnesskellon tai aktiivisuusrannekkeen edesauttavan palautumista, kun saat konkreettista dataa kuormituksen ja palautumisen välisestä suhteesta ja parhaimmillaan se motivoi myös nukkumaan riittävästi. Itselläni Polar Ignite -fitnesskello on myös toiminut hyvänä motivaattorina liikkumiselle, sillä samalla tavalla kuin kello näyttää aktiivisuutesi, se myös muistuttaa sen liiallisesta puutteesta 😀

AKTIIVISUUS, UNI JA PALAUTUMINEN

Polar Ignite 2 -fitnesskello on ohjelmoitu seuraamaan tarkasti palautumisen lisäksi aktiivisuuttasi. Ympärivuorokautinen ranne-sykkeenseuranta, aktiivisuustavoite ja aktiivisuusmittaus antavat sinulle päivän päätteeksi kattavan yhteenvedon aktiivisuutesi tasosta. Pystyt seuraamaan fitnesskellon avulla aktiivisuutta, kuormittavuutta, askeltesi määrää ja kuluttamiasi kaloreita. Sisäänrakennettu GPS myös kertoo päivän aikana kuljetun matkan. 

Vähintään yhtä mielenkiintoista, kuin on askelten ja aktiivisuuden kertymisen seuraaminen, on myös unen laadun, määrän ja ajan seuraaminen. Aamulla voit yhdellä vilkaisulla selvittää, saitko riittävän pitkään nukuttua, tai oliko unesi tarpeeksi palauttavaa. Yöllä Polar Ignite 2 -fitnesskello seuraa liikkeen ja sykkeen perusteella unesi laatua, palauttavuutta ja määrää. Nightly Recharge -palautumisen mittausohjelma kertoo sinulle kuinka hyvin palauduit edellisen päivän kuormasta ja Sleep Plus Stages- sovellus antaa tarkkaa dataa unesi laadusta ja sen eri vaiheista. Polar Nightly Recharge on ohjelmoitu yhdistämään päivittäisen kuormituksesi, unesi ja yöllisen ANS -tilasi ( autonomisen hermoston aktiivisuus) tasapainoa ja näitä lukuja yhdistelemällä se pystyy kertomaan sinulle viimeisen 28 vuorokauden aikaisen keskiarvo-tuloksen ja vertaamaan uutta päivää siihen. Näin saat hyödyllistä infoa siitä, millä tasolla kuormitus ja palautuminen olivat kuluneen vuorokauden aikana keskiverto-arvoihisi verrattuna ja jälleen motivaatiota kehittää tilannetta. Voin näin pienen lapsen äitinä kertoa, että tämä on ihan super mielenkiintoinen ominaisuus seurata ja huomata diagrammeilla, kuinka lapsen uni ( tai unettomuus) vaikuttaa välittömästi vanhempien palautumiseen ja erityisesti autonomisen hermoston palautumiseen 😀 Aktiivinen elämäntyyli vaatii vähintään yhtä paljon panostamista myös palautumiseen ja tämän kellon avulla näiden kahden asian tasapainottaminen on ollut paljon helpompaa.

TREENI

Treenikaverina Polar Ignite 2 -fitnesskello on  mielestäni korvaamaton. En osaa enää treenata lainkaan ilman kelloa, enkä haluaisikaan. Treenejä on ihan super mielenkiintoista seurata Polar Flow -ohjelmasta ja mielestäni Polar Ignite 2 – fitnesskello on SUPER hyvä motivaattori liikunnallisen elämäntyylin ylläpitämiseen. Ennen treenejä ja treenien edetessä Polar Ignite -fitnesskellon kuntotestin avulla voit vain viidessä minuutissa selvittää oman lähtötasosi. Tuloksena saatu Polar Ownlndex – arvo perustuu henkilökohtaiseen hapenottokykyysi, ja se kertoo, millainen aerobinen kuntotaso sinulla on muihin ikäisiisi verrattuna. Testi tehdään ilman rasitusta ja se antaa mielestäni loistavasti lisämotivaatiota kehittää omaa kuntotasoa, tai vastaavasti motivoivaa palautetta siitä, että kuntotasosi on kehittynyt edelliseen testiin verrattuna. 

Voit ohjelmoida kelloon yli sadasta lajista itsellesi mieluisimmat, tai halutessasi sen FitSpark – treeniopas suunnittelee juuri sinun palautumiseen ja elämän kuormittavuuteen sopivan treeniohjelman. Aamulla kello kertoo edellisen päivien kuormituksen ja edellisen yön palauttavuuden perusteella; onko tänään luvassa kardio-, voima- vai liikkuvuustreeni, vai pitäisikö sinun kenties pitää lepopäivä. Näet kellon näytöltä treenin lisäksi myös liikkeet, liikkeiden keston, sekä oikean suoritustekniikan.

Erityisesti aerobisen treenin aikana sisäänrakennettu GPS -ominaisuus antaa todella kattavaa ja hyödyllistä tietoa, kun pysyt reaaliajassa seuraamaan kuljettua matkaa, aikaa ja keskinopeutta. Tykkään tästä ominaisuudesta etenkin pitkän matkan juoksussa, sillä se auttaa pitämään juoksuvauhdin tasaisena ja toisaalta, voit tavoitteellisesti seurata kuinka kierrosaikasi lyhenee kunnon kasvaessa. Näet kellosta treenin aikana jatkuvasti reaaliaikaisen sykkeen ja treenin päätyttyä saat kattavan tietopaketin treenin kuormittavuudesta, sykealueista, matkasta, kulutetuista kaloreista ja kardiokuormasta. Pystyt näkemään Polar Flow-ohjelmasta myös tarkat kuljetut reitit esimerkiksi lenkin jälkeen, joka mielestäni helpottaa hyvin aina seuraavan lenkin pituuden ja reitin suunnittelua.

 

POLAR IGNITE 2 -FITNESSMITTARIN TEKNISET OMINAISUUDET

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Polar Ignite 2 -fitnesskello on hieman edeltäjäänsä kehittyneempi. Kellosta löytyy mm. sääennuste, musiikin hallinta, valittava näytön värimaailma, sykesensoritila, ympäristön valoisuuden tunnistaminen sekä fitnessmittari myös näyttää mistä kehosi käyttää energiaa treenin aikana ( rasvat, proteiinit, hiilihydraatit). Erityisesti tuo musiikin hallinta on mielestäni todella toimiva ominaisuus, sillä itse käytän treenatessa langattomia kuulokkeita, joista kappaletta ei pääse vaihtamaan. Tämän ominaisuuden johdosta voin vaihdella musiikkia kellon kautta ilman että joudun kaivamaan puhelimen esiin kesken treenin. Myös sääennusteesta on hyötyä ulkotreenejä suunniteltaessa.

Kaiken kaikkiaan Polar Ignite 2 -fitnesskellon ulkomuoto vastaa mielestäni melko lailla edeltäjäänsä, mutta kyllä tämä shampanjan värinen ranneke kullanvärisine kehikkoineen miellyttää enemmän minun silmääni ja kello toimii urheilukellon lisäksi myös todella tyylikkäänä asusteena sporttisessa arkityylissä. Kevyt, puhdistettava ranneke itsessään on kestävää kumia / silikonia ja todella miellyttävä käyttää läpi vuorokauden. Kello on myös siro ja kevyt, eikä se häiritse lainkaan unen aikana. Polar Ignite 2 -fitnesskellossa voit myös valita värillisen kosketusnäytön värimaailman itse, eli voit stailata kellosta omaan makuun sopivan. Itselläni kelloon kuuluu myös vaihdettava, shampanjan värinen, fluorokumi-kristalliranneke, joka sopii erityisen hyvin hieman siistimpään ja juhlallisempaan lookkiin 🙂 Kiva lisä näin naisen näkökulmasta 😉

OMAT KÄYTTÖKOKEMUKSET

Olen nyt käyttänyt Polar Ignite 2 -fitnesskelloa kuukauden päivät ja olen ollut todella tyytyväinen. Erityisesti kehittyneistä ominaisuuksista edeltäjäänsä verrattuna voisi nostaa akun keston, tyylikkäämmän ulkomuodon ( tämä tietysti makuasia), sääennusteen, sekä musiikin hallinnan. On todella kätevää, kun lenkillä voi vaihdella kappaleita suoraan kellosta, ilman että joutuu kaivamaan puhelimen esiin ja aamulla saa parissa sekunnissa selville päivän sään.

Ainoa kehitettävä ominaisuus kellossa on mielestäni sen näytön automaattinen sulkeutuminen ja käynnistyminen, joka saisi olla minun makuuni astetta herkempi. Eli kellon taulu menee niin sanottuun valmiustilaan ja aktivoituu kelloa katsottaessa. Tässä olen itse kokenut välillä viivettä, mutta toisaalta, sen saa päälle myös napista ja tämä ominaisuus edistää akun kestoa merkittävästi. Kello ei myöskään osaa tulkita minuutin tarkasti yöllistä valvomista, mikäli makaat hiljaa paikallasi, vaan saattaa tulkita tämän nukutuksi ajaksi, mutta toisaalta, kuinka se siihen pystyisikään 😀 Syketaso kun saattaa olla yhtä maltillinen syvässä levossa, kuin unessa, mutta ehdottomasti kello antaa hyvin tarkan suuntaa-antavan arvion kuluneesta yöstä. Kun lapset ei nuku, mittari heilahtaa aamulla vauhdilla punaisen puolelle ja kello osaa oikeaoppisesti suositella mielummin palauttavaa kehonhuoltoa, kuin rankkaa voimaharjoittelua.

Hinta-laatusuhde Polar Ignite 2 -fitnesskellossa on erinomainen. Kellossa on todella monipuoliset ominaisuudet, erittäin helppo käytettävyys ja pakko vielä erikseen hehkuttaa Polar Flow – ohjelmaa, johon kello jatkuvasti päivittää dataa itsestään. Mikäli haluat siis kattavan analyysin omasta treenistä, palautumisesta ja lisäksi super hyvän motivaattorin jokapäiväiseen arkeesi; Polar Ignite 2 -fitnesskello on ehdottomasti oikea valinta sinulle.

 

 

Ja sitten vielä parhaimmat uutiset: 

Nyt koodilla ANNA10 saat -10% Polarin uutuustuotteista Keskisen Kellon verkkokaupasta. Alennus koskee normaalihintaisia urheilukelloja Polar Ignite 2, Polar Vantage M2 ja V2 -mallistoista.

Koodi voimassa 30.9.21 saakka  🙂

Täältä nyt siis iso suositus tälle huippu treenikaverille! En malta odottaa, että pääsen itse taas rakkaan juoksu-harrastuksen pariin ja pääsen seuraamaan kertyneitä lenkkejä Polar Flown kautta. Toki vaunulenkkejä kertyy kilometrimääräisesti todennäköisesti yhtä paljon, kun tämä pieni parin kuukauden päästä saapuu maailmaan 🙂 <3

Ihanaa ja treenin täyteistä kesää kaikille.

-Anna

 

7 Comments
 1. Heidi Puttonen 3 vuotta ago
  Reply

  Onko tässä kosketusnäyttö niinkuin perus ignitessä ☺️

  • Anna Oinonen 3 vuotta ago
   Reply

   Joo, kyllä on 🙂

 2. Tiiajohanna Suutari 3 vuotta ago
  Reply

  Onko mahdollista saada tähän pyörätuolikelaus ohjelma Flow -ohjelman kautta ja paljonko hinta kellolle ”Polar Ignite 2, Polar Vantage M2 ja V2”, onko postikulut yhden kellon ostajalle ja mikä kello hyvä jos liikkuu pyörätuolilla esim joka toinen päivä, niin.keskivauhti liikkuja?Löytyykö täysin silikoni ranneke? Silikoni/kumi aiheuttaa ihoa eli täysin aito silikoni ranneke tulisi olla. Ranneke S.Löytyykö asetus että ei teksti ja numerot punainen,keltainen,oranssi,vihreä?Toivoisi näytöllä selkeästi näkyvyys,ei ihan pieni kirjoitus.Kello myös missä suomalainen ohje,onko näissä sitä/näitä mitä kysyn?Hinta pitäisi olla noin enintään 150€ eli Minkä hintaiset nämä kellot ja Polar kello mieluiten,Android puhelimen kanssa yhteen soveltuva?

  • Anna Oinonen 3 vuotta ago
   Reply

   Moikka Tiia. En osaa sanoa onko mahdollista saada pyörätuolikelausta. Varmaan Polarin omilta sivuilta löytyy kattavammin tietoa näihin sun kysymyksiin 🙂 Kellossa on hyvät, selkeät suomenkieliset ohjeet ja hinnat löydät suoraan tuolta Keskisen Kellon sivuilta 🙂

 3. Maria Siivonen 3 vuotta ago
  Reply

  Hei, miten mahtaa toimia jos asentaa kellon nilkkaan työpäivän ajaksi, koska töissä ei saa olla kelloja tai koruja.

  • Anna Oinonen 3 vuotta ago
   Reply

   Tätä mä en ole itse testannut mutta ainakin askelia ja matkaa se varmaan osaa lukea 🙂

 4. Marko 3 vuotta ago
  Reply

  Automaattinen kellon näyttäminen ja sammuttaminen hidastuu ensin, jonka jälkeen ajan näkee ainoastaan nappia painamalla.
  Uidessa matkaa tulee helposti 50m altaassa 75m, jolloin on varmempaa pitää itse kirjaa matkasta.
  Pidän myös flowsta ja treeniohjelmista

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like