single-image

Kookosmaito maustaa ruuan kuin ruuan. Testissä kookos-katkarapukeitto.

*Mainos: Foodin.fi. Meidän keittiön viisi varmaan eniten käytetyintä raaka-ainetta ovat Foodinin kookosmaito, kookosöljy, oliiviöljy, cashewpähkinät ja chiansiemenet. Toki on paljon muutakin, mutta kookosmaito on raaka-aine, josta valmistan viikottain ruokia: wokkeja, kastikkeita, pastoja ja vuokia. Se on ihan super monikäyttöinen ja mahtava vaihtoehto maitopohjaisille kermoille. Tässä postauksessa jaan viikonloppuun sopivan kookos-ruoka herkun.

Onnekseni Foodin on lanseeranut valikoimaansa kotimaisen, luomu kookosmaidon, jonka raaka-aineina toimivat kestävän kehityksen mukaisesti viljellyt kookokset. Erityismaininta erittäin toimivalle, kierrätettävälle pakkaukselle, josta kookosmaidon saa puristettua kätevästi jokaista tippaa myöten. Uudelleen suljettava TetraPak-pakkaus mahdollistaa myös tuotteen säilyttämisen jääkaapissa 1-3 vuorokautta 🙂

 

Foodinin tuotteita myy nykyään kaikki K-kaupat ympäri suomen ja onkin kätevää, että kookosmaito löytyy lähi- citymarketin hyllystä. Hintaa tällä tetralla on vain 1.99€.

Kuten sanottu, kookosmaitoa käytetään meidän keittiössä runsaasti, ei vaan sen maidottomuuden, vaan myös sen erittäin maukkaan makun vuoksi 🙂 Testasin Foodinin kookosmaitoa ensimmäisen kerran uuteen ruokaan, kookoskatkarapukeittoon, jonka reseptin laitan teille nyt jakoon. Maku oli TÄYDELLINEN.

 

KOOKOS-KATKARAPU NUUDELIKEITTO:

 • 1 keitetty kananmuna
 • 1/2 rkl inkivääriä raasteena
 • 1 punasipuli
 • 2 kpl valkosipulin kynttä
 • 1/2 tuoretta chiliä
 • 5 rkl Foodin oliiviöljyä
 • 4-6 rkl vihreää currytahnaa (oman maun mukaan)
 • 2 purkkia Foodin kookosmaitoa
 • 1l kasvislientä
 • 2 pientä paprikaa, punainen ja vihreä
 • 1 kuorittu porkkana
 • 1 iso parsakaali
 • 1/4 kesäkurpitsaa
 • 300-400 g katkarapuja
 • 200 g riisinuudelia
 • 2 rkl sitruunamehua tai limen mehua
 • 4 rkl soijakastikketta
 • koristeeksi basilikaa ja Foodin cashew pähkinöitä.

Keitä kananmuna kypsäksi ja kuori. Laita kattilaan öljy ja kuullota siinä muutama minuutti pilkotut punasipulit, valkosipulit, chilit ja inkiväärit. Lisää currytahnaa maun mukaan ja paista vielä pari minuuttia.

Lisää kookosmaito ja kasvisliemi ( myös kanaliemi käy). Kiehauta.

Lisää pilkotut paprikat, porkkana, parsakaalit ja kesäkurpitsat. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut. Anna kiehua muutama minuutti.

Nostele riisinuudelit sopan joukkoon ja hauduta niitä 5 minuuttia kannen alla. Lisää sitruuna, tai limen mehu, soijakastike ja koristele basilikalla ja pähkinöillä.

Lisää annoksen päälle puolikas kananmuna ja nauti.

Kuka meinaa testata tätä ihanuutta? Mulla on nyt joku ihan mahdoton reseptien kokeilu vimma meneillään, joten voi olla että saatte pian näitä reseptejä lisää 🙂 Erityisesti rakastan tulisia ja thai -tyyppisiä ruokia joten jos sulla on jakaa joku hyvä resepti, niin vinkkaa se kommentteihin. Kaikki *speciaalit* tervetulleita, sillä ollaan kyllästytty syömään aina niitä samoja perus arkiruokia 😀 Ehkä seuraavaksi haasteeksi voisinkin ottaa kevätkääryleiden väsäyksen 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille.

PSST! Koodi ANNAKOO15 on voimassa 31.1.21 sakka Foodinin verkkokaupassa. Saat sillä -15% tilauksen hinnasta pois 🙂

 

-Anna

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like