single-image

Aktiivisen lapsiperheen pelastus – Thule Sport 1 – juoksurattaat.

*Mainos Thule.com.* Ennen äidiksi tuloa minun ajatus oli, että tärkein asia, josta en halua lapsen tulon myötä luopua, on liikunta. Thule Sport 1 -juoksurattaat, sekä kotitreeniohjelmat ovat mahdollistaneet minulle tämän päätöksen pitämisen. Olemme pitäneet liikunnallisesta elämäntavasta tiukasti kiinni läpi vauva- ja taaperoajan, vaikka se on vaatinut meiltä molemmilta myös paljon. Se on vaatinut joustavuutta, ahkeruutta, sitkeyttä ja kekseliäisyyttä, mutta olemme onnistuneet tavoitteessamme mielestäni hyvin.

Olen viime vuodet rakastanut liikkua ulkona. Vaikka kuntosali on ollut kymmenisen vuotta kuvioissa mukana, vetää luonto ja ulkoliikuntalajit visusti puoleensa, enkä vieläkään saa mistään liikunnasta samanlaista fiilistä, jonka saan ulkona liikkumisen jälkeen. Samalla keho saa liikettä, mieli rentoutuu maiseman kauneudesta ja happi virtaa raikkaassa ilmassa. Se tunne on jotain poikkeuksellisen hienoa.

Viime kevään vauvakuplan jälkeen aloin kuntouttamaan kroppaa kevyellä kumianauhajumpalla puistossa. Vaikka lihaskunnon herättely tekikin hyvää, eniten mieleni janosi lenkkipolulle. Juoksu on mulle rakas laji. Siinä näkee konkreettisesti kestävyyskunnon kasvamisen ja se on mielelle todella terapeuttista. Noin puoli vuotta synnytyksen jälkeen sain vihdoin äitiysfysioterapeutilta vihreää valoa juoksemisen suhteen ja muistan vieläkin kuin eilisen, kun kävin varovaisesti tunnustelemalla, miltä kesäinen asfaltti tuntuu lenkkitossun alla. Hyvältähän se tuntui ja niin kroppakin.

Ensimmäiset lenkkini tein mieheni ollessa mukana. Hän työnsi poikaamme vaunuissa ja näin pääsimme koko perhe lenkille. Minä sain hölkkäillä rauhallisesti kehoani kuunnellen ja juokseminen tuntuikin kerta kerran jälkeen paremmalle. Oli ihanaa päästä lenkkipoluille takaisin, mutta vielä ihanampaa oli kokea se tunne, että nyt me voimme todella koko perhe liikkua yhdessä. Vaikka meillä on pieni lapsi, voimme silti lenkkeillä yhdessä. Voimme harrastaa yhdessä. Se tuntui ihanalle. Hyvin pian kuitenkin ymmärsimme, että tulemme tarvitsemaan kunnolliset juoksurattaat ja aloin samantien tutustumaan juoksurattaiden ihmeelliseen maailman. Muistan tehneeni instagramissani kyselyn parhaista juoksurattaista, johon sain satoja vastauksia. Vastaajista 90% suositteli merkkiä nimeltä Thule.

 

 

 

 

Miksi valitsin Thulen?

Tutustuttani kaikkiin vaihtoehtoihin, sekä kuuluani kaikki suositukset ja testattuani useita juoksurattaita eri lastentarvikeliikkeissä, otin Thuleen yhteyttä. Kuten kaikki lukijani varmasti tietävät, teen yhteistyötä vain tuotteiden ja palvelujen parissa, joita todella haluan suositella ja jotka todella ovat jokapäiväisessä arjessamme mukana ja ilokseni Thule lähti yhteistyöhön kanssani. Voin todella ylpeydellä kertoa olevani ensimmäinen Thulen ambassador koko suomessa ja ylpeydellä nimenomaan siksi, että tuote TODELLA on juurikin niin hyvä, kuin ikinä osasin odottaa. Thule merkkinä on tunnettu myös auton lisäosista, suksibokseista ja kattotelineistä ja tunnettu nimenomaan siitä, että kaikki Thulen tuotteet ovat todella kestäviä. Ei lukijani sitä siis turhaan kehuneet.

 

 

 

Thule Sport 1 juoksu-ominaisuus:

Thulen juoksurattaissa päädyimme valitsemaan uuden Sport 1 -mallin, joka mahdollistaa neljä eri lajia: kävelyn, juoksun, pyöräilyn ja hiihdon. Thule Sport on käytössä erittäin yksinkertainen sisältäen kuitenkin monipuoliset ja erittäin toimivat ominaisuudet. Jo ensi kosketuksessa jäin ihmettelemään sitä, kuinka kevyet rattaat todella ovat. Isot ilmakumirenkaat yhdessä säädettävän jousituksen kanssa takaavat tasaisen kyydin lapselle, vaikka maasto olisikin epätasaista, tai pomppuista. Rattaat ovat helposti ohjattavissa tarvittaessa yhdellä kädellä, sekä ohjaustangon käsijarru tuo helpotusta myös mäkisessä maastossa. Käytännölliset juoksurattaista tekevät myös todella tukevat, pehmustetut istuimet, joissa lapsi istuu tukevasti viisipistevaljaissa ja jotka tarvittaessa voi kallistaa myös makuuasentoon, mikäli lapsi nukkuu. Vaikka lisäosana tulikin mukana Thulen oma lämpöpussi, on hyvä tietää, että viisipistevaljaisiin sopii lähes kaikki lämpöpussimallit, mikäli rattaita on tarkoitus käyttää kylmillä keleillä. Rattaan sisällä on myös pienet taskut, joihin voi helposti laittaa lapselle mukaan vaikka juomapullon. Lisäksi rattaan takaosasta löytyy yllättävän suuri tavaratila, joka yläasennossa kätkeytyy kuitenkin rattaan alle piiloon niin, että juostessa jaloilla on hyvin tilaa. Näin suomen pimeässä ja viileässä talvessa toimivaksi lisäksi olemme todenneet myös heijastimet, takavalon, sekä helposti kiinnittyvän sadesuojan.

 

 

Thule Sport 1 juoksuratas on monikäyttöinen myös siinä mielessä, että rattaat menevät hyvin helposti melko pieneen tilaan kasaan ja kulkevat näppärästi mukana auton takakontissa. Renkaat on helppo irroittaa yhtä nappia painamalla ja kävelymoodin vaihtaminen juoksumoodiin kestää minulla muutaman minuutin. Mitään rakettitiedettä rattaiden kokoaminen ei siis ole, vaan onnistuu helposti ihan tällaiselta perus kotiäidiltäkin 😀 Iso plussa rattaissa on myös se, että ne saa tarvittaessa tuplana, eli kahdelle lapselle. Tälle meillä ei vielä ollut tarvetta, mutta ehdottomasti sellaiset menee hankintaan, mikäli perheemme joskus vielä kasvaa 🙂

Mikäli teidänkin perhe on aktiivinen ja rakastaa liikkua ja puuhata yhdessä ulkona, ovat nämä rattaat todellakin hankkimisen arvoiset. Ennen kaikkea parasta näissä on rattaiden monipuoliset käyttömahdollisuudet, enkä malta odottaa että pääsemme testaamaan pyöräily ja hiihto -ominaisuuksia! Vaikka hyvin harmillisesti tällä hetkellä näyttääkin siltä, että hiihtäminen ei ainakaan Helsingissä näillä näkymin onnistu, mutta toivoa on vielä jäljellä 😀

 

 

 

HUOM! Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia itsellesi nämä juoksurattaat A-T Lastenturvan verkkokaupasta tai liikkestä -10% hintaan koodilla: ANNAKOO10

Koodi toimii kaikkiin Thulen tuotteisiin, eli kannattaa kurkata muutkin mallit!

( koodi voimassa viikon, eli 16.2.20 saakka!)

 

A-T Lastenturvan liikkeet löydät täältä. Ostoksia tehdessäsi, mainitse koodi kassalla.

 

Jos sinulla on suunnitteilla hankkia itsellesi nämä juoksurattaat, suosittelen lämmöllä käyttämään tämän alennuksen hyödyksi, sillä näissä rattaissa se on melkoisen tuntuva! Kannattaa kuitenkin kurkata A-T Lastenturvan sivuilta myös muut Thulen tuotteet ja juoksuratas- mallit, sillä hintaluokkia on erilaisia ja kaikille sopivia 🙂

 

 

Sporttisia hetkiä kaikille lapsiperheille! Muistattehan pitää omasta hyvinvoinnistanne huolta ja ottaa aikaa myös omalle liikunnalle, vaikka näin perheen kanssa yhdessä <3

 

-Anna

3 Comments
 1. Nelli 4 vuotta ago
  Reply

  Hei ja kiitos hyvästä infosta juoksurattaiden suhteen. Olisin kysynyt, että onko sinulla kokemusta pikkuvauvan kanssa lenkkeilystä (alle 6kk) eli mitkähän vaunut sopisivat parhaiten yhdistettäväksi niin kaupunkirattaiksi kuin rullaavuutensa puolesta juoksuun ennen varsinaisten juoksurattaiden hankintaa :)?

  • Anna Koo 4 vuotta ago
   Reply

   Eipä mitään 🙂 Kiva jos oli apua! Tohon sun kysymykseen mä en valitettavasti osaa vastata. Me juostiin ihan meidän omien vaunujen kanssa ( silver cross wawe) mutta todellisuushan on, että ne kaikki on tosi huonoja juosta, mikäli eivät ole juoksurattaat 😀 Mutta tuo aika noin pikkuisen kanssa niin lyhyt, että menee tosi nopsaan ja 6kk saa jo istua sitten juoksurattaissa ja juokseminen helpottuu 🙂 Näihin Thulen Sport -malleihin saa kyllä myös sellaisen vauva – tuen lisäosana, mutta en juuri nyt muista minkä ikäisen siihe voi laittaa, sillä meillä Robert istui tuolloin kun nuo hommasimme, eli on aina istunut valjaissa 🙂

 2. […] saatu lenkille mukaan Thule Sport 1:n ansiosta. Juoksu -ominaisuudestä pääset lukemaan lisää täältä. Hän on istunut sielä aina 6kk ikäisestä lähtien ja viihtyy rattaissa mainiosti! […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like