single-image

Lapsen kehitys ja leikki.

*Kaupallinen yhteistyö Babyshop.com kanssa. Leikki on lapsen työtä, sanotaan ja ajattelenkin leikin olevan uuden opettelua ja lapsen kehittyvän leikkimällä. Robert ei ole koskaan ollut mikään sylivauva ja siksi hänellä varmaan onkin ikäisekseen melko hyvä motoriikka, sillä hän on saanut touhuta ja harjoitella kehonhallintaa ja uusia taitoja lattialla.

Jo ihan pienestä pitäen olemme pitäneet Robertia lattialla leikkimatolla niin selällään, kuin vatsallaankin ja hän on monipuolisesti ollut erilaisilla- ja erituntuisilla alustoilla. Nykyään hän kiipeilee milloin minun päällä, milloin sohvan kolossa ja ryömii jo pieniä matkoja. Ajattelen, että toiminnalliset lelut ja leikit tukevat lapsen motorista kehitystä ja mielekkäillä leluilla saa aktivoitua ja houkuteltua lasta liikkumaan. Mielenkiintoinen lelu on myös oiva tapa houkutella pienokaista käyttämään sitä ”heikompaa” puolta, eli lasta kannattaa kannustaa esimerkiksi kääntymään molemmin puolin ja käyttämään molempia käsiä.

 

 

 

Meillä lempi leluiksi ovat pienestä asti osoittautuneet helistimet, rapisevat lelut ja vinkulelut. Nykyään leluista tehdäänkin tosi monipuolisia ja lasta aktivoivia ja monista lelusta löytyykin useita eri kohtia, joita rapistella ja katsella. Esimerkkinä tämä Done by Deerin seepra -lelu, jossa on vaikka ja minkämoista katseltavaa, kuten helistin, värisevä häntä ja peili 🙂

 

 

Nyt meillä on pikkuhiljaa siirrytty ihan vauvaleluista jo palloihin ja hienomotoriikkaa vaativiin leluihin, mutta ehdottomasti paras ”lelu” on tämä Done By Deerin jumppamatto, jossa saa touhuta ja telmiä äitin tai isin kanssa välittämättä pikku kuhmuista ja kaatumisista! Robert nousee jo konttausasentoon, mutta ei ihan vielä ole lähtenyt liikkeelle. Kävelyä tukemaan me hankimme Done By Deerin alligaattori-kärrin, jota vastaan on mukava nojata ja työnnellä sitä ympäri taloa 😀

Leluja meille on hankittu kotiin tosi vähän, mutta ne, joita olemme hankkineet, olemme pyrkineet pitämään tosi käytännöllisinä. Leikkimatto, työnnettävä kärri, keinu, helistimiä ja joku toiminnallinen lelu kotiin ja vaunuihin, sekä pehmolelu unikaveriksi. Nämä kuvissa näkyvät Done By Deerin lelut riittäisivät vallan hyvin yhden lapsen leikkeihin, mutta niin vain meillekin on leluja jo kertynyt kokonaisen ison lelukorin verran.

 

Leikkimatto, työntökärri, unilelu, helistin. Siinä jo melko hyvä paketti pienelle pojalle <3

 

 

 

Tärkeää leikissä on mielestäni myös se, että lapsen annetaan leikkiä. Jos lapsi on jatkuvasti sylissä tai häntä jatkuvasti viihdytetään vieressä, ei oma luovuus ja leikki pääse valloille. Kekseliäs lapsi keksii leikin kyllä vaikka maton reunan kanssa, mutta muutama kiva lelu ilahduttaa varmasti kaikkia pieniä touhuajia <3 Pyrimme opettamaan kuitenkin lapselle sen, että myös lelut ovat kallisarvoisia asioita ja esimerkiksi Jouluna pyrimme välttämään sitä, että lapsi saisi aivan tolkuttomasti lahjoja. Mielummin muutama mieleinen ja oikeasti hyödyllinen lelu 🙂

 

Nämä lelut sopivat hyvin myös meidän lastenhuoneen sisustukseen ja näyttävät olevan mieleisiä <3 🙂

 

 

Mikäli sinulla on tarvetta hankkia lapsellesi, tai ystävällesi lahjaksi näitä ihastuttavia Done By Deerin leluja, saat tilattua niitä:

 

Babyshopilta TÄNÄÄN 27.9.19 koodilla ANNAO15 -15% hintaan täältä.

(toimii normaalihintaisiin tuotteisiin).

 

Mikä teidän vauvan lempilelu on?

 

-ANNA

 

Löydät minut myös:

ig: @annaelinaoinonen

facebook: @annaelinaoinonen

2 Comments
 1. Tiina 5 vuotta ago
  Reply

  Haluaisitko jakaa synnytyskertomuksen?

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   En 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like