single-image

Synnytys ja poppaskonstit sen käynnistämiseen.

Moikka. Meillä on viimeinen  neuvolalääkäri ohi ja synnytys alkaa olla jo lähellä. Vauva on jo täysiaikainen ja nyt vain odotellaan. Kyselin vastottain instagramissa seuraajiltani vanhan kansan vinkkejä ja poppaskonsteja synnytyksen käynnistämiseen ja lupasin listata niitä ylös. Tänään siis luvassa  vanhan kansan vinkit synnytyksen käynnistämiseen.

Olen itse aina ollut tosi taikauskoinen, se vähän kuin kulkee meillä suvussa 😀 Mutta totta puhuen, tässä asiassa uskon, että vauva tulee kun on siihen itse valmis. Silti näitä uskomuksia on hauska lukea ja valehtelisin jos väittäisin, ettei myös kokeilla 😀 Myönnettäköön että kävin itsekin kokeilemaan muutamia näistä, sillä kyllähän minä jo mielellään ottaisin pikkuisen tänne meidän iloksemme 🙂 <3

 

Tätä teetä suositeltiin, mutta teepurkin kyljessä kyllä lukee, ettei teetä suositella raskaana oleville. No, yhden kupposen join ihan kuvan vuoksi 😀

 

TÄSSÄ KOOTTUNA TEIDÄN VINKIT SYNNYTYKSEN KÄYNNISTÄMISEEN KOTIKONSTEIN:

 

 • Pitkät unet ja hemottelupäivä ihan vaan itselle (rentoutuneen kehon on helpompi synnyttää)
 • Kylpy tai uinti ( vesi toimii rentouttavana elementtinä )
 • Siivous, Kyykkytreeni, rappustreeni, pitkät kävelylenkit ( liikkuminen ja keinuminen auttaa vauvaa asettumaan hyvään syntymä-asentoon)
 • Vadelmanlehtitee ( teen kerrotaan pehmentävän kohdunkaulaa ja vahvistavan kohtulihasta, huomioi kuitenkin että kaikki luontais-teet eivät sovi raskaana oleville )
 • Sauna ja rentoutuminen ( lämpö rentouttaa kehoa)
 • Seksi (kiihottuminen lisää oksitosiinä joka on synnytyksen käynnistävä hormoni. Myös kohtu supistelee orgasmin aikana ja sperma sisältää prostaglandiini-kudoshormonia, jonka kerrotaan pehmittävän kohdunkaulaa )
 • Nännien stimulointi ( nännien stimulointi lisää myös oksitosiinihormonitasoa kehossa)
 • Peräruiske ( tämä perustuu ilmeisesti siihen, että kun suoli alkaa supistella, myös kohtu saattaa alkaa supistella ..)
 • Chili ja tulinen ruoka (perustuu todennäköisesti myös suoliston sekaisin menoon)
 • Kiipeäminen vuorelle ( intialainen neuvo, perustuu varmasti liikuntaan 😀 )
 • Toivot oikein kovasti että syntyy 😀 (mielen voima on yllättävän voimakas 😀 )
 • Akupisteiden aktivointi tai vyöhyketerapia (tämän tulisi suorittaa koulutettu henkilö. Akupisteiden painaminen perustuu samaan fysiologiaan kun kivun hallinta akupisteillä, mutta en osaa kertoa siitä sen tarkemmin).
 • Ananas ja taatelit ( näistä en tiedä mihin perustuu, mutta näin kerrottiin )

 

 

Yhteenvetona näistä ’poppaskonsteista’ voisi siis ehkä sanoa, että syö ja juo hyvin, liiku paljon ja hakeudu erilaisiin asentoihin niin, että painovoima tekee tehtävänsä ja vauva löytää optimaalisen asennon. Siivoa koti vauvan saapumista varten valmiiksi ja pyri rentoutumaan sinulle sopivalla tavalla, esim. kylvyssä, saunassa, nukkumalla tai hemmottelemalla itseäsi spassa tai kasvohoidoilla. Läheisyys luo turvaa ja lisää oksitosiinia, ota siis kumppani mukaan valmistautumisiin 🙂

Joku antoi myös hyvän vinkin, että aikatauluta kalenteri täyteen kaikkea menoa, jolloin vauva varmasti päättää tulla juuri niin, ettet ainakaan ennätä tehdä mitään, mitä olit suunnitellut 😀 Haha.

Oletteko te kokeilleet kotikonsteja? Millä menestyksellä?

Täällä taidetaan juoda vain kuppi vadelmanlehtiteetä ja odotella vauvan saapumista ihan rauhassa urheillen ja rentoutuen vielä parisen viikkoa 🙂

 

Kivaa iltaa <3

 

-ANNAKOO

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like