single-image

Aamun herättelevä kehonhuolto.

Tänään luvassa kevyt aamun kehonhuolto -treeni raskaana oleville.  Kehonhuolto on tärkeää muutoinkin, mutta korostuu erityisesti raskausaikana, kun kehon jumit ja kolotukset lisääntyvät. Itselläni on tapana aloittaa aamut tällaisella kevyellä kehoa herättelevällä kehonhuollolla ja olen kokenut sen super kivaksi tavaksi aloittaa uusi päivä.

Kehonhuolto aamuisin rauhoittaa myös mielen ja mikä onkaan parempaa kuin rauhoittua hetkeksi, koota ajatukset ja päättää, minkälaisen päivän haluat tästä päivästä tulevan. Itse laitan aina venyttelyn ja  kehonhuollon ajaksi spotifysta soimaan kevyttä, rentouttavaa meditaatio -musiikkia ja keskityn syvähengitykseen.

Tässä harjoituksessa parasta on se, että voit tehdä sitä 5 – 60 minuttia, aivan oman aamusi aikatauluun sopien. Jo 5-10 minuuttia kehon avaamista aamuisin, saa kropan tuntumaan aivan erilaiselta pyörityn yön jälkeen 🙂 <3

 

AAMUN HERÄTTELEVÄ KEHONHUOLTO:

Pysy jokaisessa venytyksessä noin 3 – 5 kertaa sisään ja uloshengityksen ajan, omaa kehoasi kuunnellen. Mikäli jokin kohta kehossa on jumissa, viivy siinä asennossa pidempään. Älä tee mitään, mikä tuntuu ikävältä, äläkä ylivenytä kehoasi.

 

Selkärangan kierrot.

 

 

Selän pyöristys ja ojennus.

 

 

Sisäreisien venytys.

 

 

Takareisien ja sisäreisien venytys, eteenpäin kurottaen.

 

 

Kylkivenytykset.

 

 

Etsi hyvä konttausasento. Aktivoi keskivartalo, käännä häntäluuta lattiaa kohti ja kannattele vauvamasua. Älä päästä selkää liikaa notkolle.

 

 

Selän notkistus ja pyöristys. Tee lopussa pyörityksiä noin 5 kappaletta molempiin suuntiin.

 

 

Lonkankoukistajan ja takareiden venytys.

 

 

Takareiden, pakaran ja pohkeiden venytys + lepoasento.

 

 

Rentoudu, hengitä, namaste.

 

 

Nappaa tästä talteen liikkeet ja aloita jo huominen kehonhuollolla ja liikkuvuudella. Tulet huomaamaan, että niin keho -kuin mieli on virkeä ja päivä saa aivan toisenlaisen aloituksen kun aloitat sen itseäsi huoltamalla ja kehoa kuuntelemalla <3

 

Mukavaa loppuviikkoa <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig:anna.korhonen

facebook:ANNAKOO.BLOGI

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like