single-image

Sulkasato – imetys ja hiustenlähtö.

Täällä on nyt alkanut se kuuluisa sulkasato. Hiukset tippuu päästä niin runsaissa määrin, että olen oikeesti alkanut pelkäämään, että näinköhän musta tulee vielä kalju 😀 Joka kerta suihkun jälkeen saan puhdistaa harjasta ja viemäristä ison tupon irronneita hiuksia ja koti on imuroitava joka toinen päivä, koska lattiat ovat täynnä irronneita hiuksia ja pian ne on pienen ryömijän käsissä ja suussa..

En alunperin uskonut tähän hormoneista johtuvaan hiustenlähtöön, ennen kuin itse sen koin. Luulen kuitenkin, että syynä ei voi olla pelkkä estrogeenin lasku. Ajattelen, että myös pitkään jatkuneet huonot yöunet vaikuttavat suuressa roolissa hormonitasapainooni ja omalta osaltaan taas hiusten tippumiseen. Parin viimeisen viikon aikana myös ripsien pidennykset ovat karisseet tiuhempaan tahtiin irti, joka onkin ihan loogista. Kun hiukset tippuvat, tippuvat myös ripset. Olen lukenut, että hiuksia voi tippua hormonitasapainon muutoksesta johtuen jopa neljä kertaa enemmän, kuin normaalisti ja siltä se kyllä tuntuukin. Itselläni hiukset eivät erityisesti paksuuntuneet tai voimistuneet raskausaikana, joten siksikin hiustenlähtö tuntuu nyt melko hurjalta. Lohduttavasti tämänkin ongelman pitäisi ilmeisesti mennä ohi muutamassa kuukaudessa.

 

 

Olen aina ajatellut niin, että mikäli mulla on jokin ongelma, korjaan mielummin ongelman syyn, kuin että antaisin pientä ”tekohengitystä” asialle. Nyt ongelmana on siis hiustenlähtö ja kyllä, varmasti joku tehohoito- kuuri auttaisi hieman, mutta pyrin ensisijaisesti korjaamaan hiustenlähdön syyn. Toki väistämätöntä hormonitasapainon muutosta pysty estämään 😀 Ajattelin kuitenkin, että pyrin nyt entistä enemmän keskittymään hormonitasapainon optimointiin ja mikäs muukaan siihen eniten vaikuttaa, kuin uni ja etenkin unen puute. Jatkossa pyrin nukkumaan enemmän ja asetin tällä viikolla itselleni tavoitteeksi mennä joka ilta nukkumaan tuntia normaalia aikaisemmin. Näin vauva-arjessa kun sellainen krooninen väsymys on ainakin meillä näyttänyt tulla jäädäkseen 😀 Ensimmäinen hoito hiustenlähtöön on siis RIITTÄVÄ UNI!

Toisekseen, aloitin myös sokerittoman syyskuun, joten väistämättä ravitsemukseen tulee panostettua nyt eri tavalla. Raudan-, foolihapon-, B12 vitamiinin- ja eri mineraalien puutokset voivat vaikuttaa hiusten lähtöön, joten monipuolinen ja ravinnerikas ravitsemus on hiusten ja ihon hyvinvoinnissa kaiken a ja o. Olen itse jatkanut synnytyksen jälkeenkin raskausajan vitamiinia (multivita mama), joka on monivitamiini, joka sisältää myös foolihappoa, B12 vitamiinia ja rautaa. Tämän lisäksi syön magnesium ja kalsium -lisää. Pyrin nyt kuitenkin sokerilakon aikana panostamaan entistä enemmän ravinnerikkaaseen ravitsemukseen ja toivon sen vaikuttavan myös hiusteni kuntoon 🙂 Olen syönyt ahkerasti myös Foodinin kollageeni-proteiinipatukoita, ja luulen, että niiden sisältämä kollageeni on edes hitusen auttanut tuohon valtavaan sulkasatoon!

 

 

Aloitin häiden jälkeen kasvattamaan myös omaa väriäni takaisin. Olen yrittänyt kasvattaa juurikasvun mahdollisimman pitkäksi, että saisin otettua siihen raitoja ja pikkuhiljaa siirtyä raidottamaan koko kuontalon niin, että oma väri saisi kasvaa alla täyteen pituuteensa ajan kanssa. Yllätyksekseni raskaus muutti myös omaa hiusteni väriä niin, että ennen vaalean harmaa juuri kasvaa nyt tummana. Saa siis nähdä, minkälainen väri sieltä loppujen lopuksi kuoriutuu 😀 Tämän värinvaihto -projektin aloitin ihan vain siksi, etten halua enää laittaa hiusjuureeni vahvoja myrkkyjä, kuten vaalennusainetta. Myös värjäämiskertoja ja kampaamokäyntejä voi hyvin vähentää, kun raidoitus antaa juurikasvulle kivasti armoa, eikä se näy niin selväsi 🙂 Olen pyrkinyt vaihtamaan päivittäisen kosmetiikan luonnonkosmetiikkan, mutta hoitoaine on yksi, mitä en ole vielä löytänyt toimivana luonnonkosmetiikasta. Etsintöjä siis vielä jatketaan 🙂

 

Näin pitkäksi sain juuren kasvatettu kahdessa kuukaudessa ja sitten kävin ottamassa raitoja ja leikkaamassa ”huonot pois” 😀

 

Tässä raidat ja leikattu kuontalo 😀

Toissaviikolla kävin myös vihdoin ja viimein kampaajalla! Napsastiin KAIKKI huonot pois ( eli melkein puolet! 😀 ) ja laitettiin juureen raidat ja lopuksi vielä kevyt sävy, jolla saatiin keltainen väri pois ja koko hiuksen sävy lähemmän omaa juuren väriä. Minulla on aikaisemminkin ollut polkkatukka, joten lyhyempi lookki ei sinäänsä ole uutta, mutta tuntuu se aluksi aika oudolle 😀 Mitä sä tykkäät? 😉

Muuttiko raskausaika sinun hiuksiasi? Paksuutta vai väriä? Entä oletko kokenut sulkasatoa synnytyksen jälkeen? Jos sinulla on joku hyvä vinkki hiusten lähdön estämiseen, otan ne lämmöllä vastaan <3 🙂

 

Kivaa viikkoa <3

-ANNA

 

Löydät minut myös:

ig: @annaelinaoinonen

facebook: @annaelinaoinonen

 

 

2 Comments
 1. Janika 5 vuotta ago
  Reply

  Oon itse tällä hetkellä kohta raskauden puolivälissä, ja odotan vielä kaksosia. En tiedä vaikuttaako sekin vielä asiaan, mutta nyt jo raskaus aikana hiuksia lähtee aivan järjetön määrä. Hiuksien laatu kuitenkin parantunut kiiltävämmäksi. Huomaan että mitä lämpimällä vedellä pesee hiukset sitä enemmän niitä suihkun jälkeen irtoaa..

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Oi ihanaa, onnea <3 En osaa sanoa, onko hormonitoiminta jollain tapaa kaksosten kanssa vielä voimakkaampaa, mutta useinhan tuota hiustenlähtöä tapahtuu juuri vasta synnytyksen jälkeen. Muistan kyllä, että itsellänikin jo raskausaikan hiukset ohenivat ja odotin vain että milloin ne tuuhenee, kun kaikki sitä hehkutti 😀 No, onneksi kasvaa jossain vaiheessa takaisin 🙂

   Tsemppiä odotusaikaan <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like