single-image

Kesä ja retkipäivät ovat täällä!

*Mainos Foodin.fi. Ihanaa, että kesä on viimein saapunut Helsinkiin! Retkipäivät ja puuhapäivät ovat ehdottomasti tämän kesän suurinta antia, sillä vielä ei uskalla ihan normaalisti pyöriä joka paikassa, joten mikäs olisikaan sen parempi vaihtoehto kuin suunnata retkelle luontoon 🙂

Mä olen aina ollut kova suunnittelemaan asioita ja ajattelenkin, että kun on suunniteltu kivoja retkikohteita etukäteen, tulee helpommin lähdettyä retkelle kun vapaapäivä koittaa 🙂 Jos mitään ei olisi selvittänyt etukäteen, voisi vapaapäivän, tai loman koittaessa tulla ajatuskatkos ja siksi kiva retki jäisi välistä 🙂

 

 

Ajattelinkin siis vinkiksi muillekin listata minun suosikki-kohteita retkipäivälle. Listasin omaan listaani retkikohteita vain pääkaupunkiseudulta, mutta ihania kaupunkikohteita on toki muuallakin! Iso suositus Naantalille, sen ihanalle rantakadulle ja ihastuttaville pikku ravintoloille ja kahviloille, joissa kävimme viime kesänä retkellä. Naantalista löytyy myös Muumimaailma, joka tänä kesänä olisi ehkä enemmän ajankohtainen 🙂 Myös esimerkiksi Hanko, Tammisaari, Rauma ja Porvoo ovat kivoja kesäpäivän vietto paikkoja koko perheelle. Mun mielestä parasta elämässä on perheen kanssa vietetty laatuaika ja siksi retkipäivät ovat mun ihan lemppari päiviä <3

 

 

 

RETKI VINKKEJÄ LAPSIPERHEILLE PÄÄKAUPUNKISEUDULLA:

  1. Ihan ensimmäiseksi mä haluan ehdottaa eväsretkeä metsään tai merenrantaan. Tämä siksi, että OIKEASTI myös lapset nauttivat kaikista eniten siitä yhteisestä laatuajasta vanhempien kanssa, eikä aina tarvita rahaa ja matkustamista, että päivästä voi saada ihmeellisen ja retkestä onnistuneen. Eväsretki lähimetsään tutkiskelemaan luontoa, bongailemaan oravia, lintuja ja erilaisia kasveja. Mukaan voi isommille napata vaikka luonto-bingon, johon saa rastin ruutuun, kun löytää tietyn kasvin tai eläimen. Kannustaisinkin kaikkia perheitä tähän, ihan ilmaiseen ja hyvin luonnonläheiseen seikkailuun nykyaikaisten huvipuistojen ja hoploppien rinnalla 🙂
  2. Haltialan kotieläintila. Tämä on paikka, jossa me ei tämän korona tilanteen vuoksi olla päästy vielä käymään, mutta mikä ehdottomasti meidän to do -listalla, sillä Robert rakastaa eläimiä ja minusta olisi hienoa että hän pääsisi niitä näkemään ihan livenä.
  3. Makkaranpaistoretki Nuuksioon. Luonnossa mieli lepää ja pienen lapsen saa helposti reppuun mukaan patikointiretkelle.
  4. Päiväretki Suomenlinnaan. Tämä on ihana niin lapsille kuin aikuisille. Pikkuisen voi ottaa matkarattaisiin, tai reppuun ja isommat pääsee ihastelemaan muureja ja tykkejä ja kurkistelemaan vanhan ajan rakennuksiin. Ehkä Suomenlinnassa suosisin ennemmin reppua kuin rattaita mukulakatujen ja haastavan maaston vuoksi 🙂
  5. Saariretkeilyä Seurasaaressa, Pihlajasaaressa, Uunisaaressa tai Lammassaaressa. Nämä ovat kivoja pyöräretkipaikkoja jonne riittää, kun ottaa eväspussukat matkaan ja suuntaa ihmettelemään mitä sieltä löytyy 🙂
  6. Retkipäivä uimarannalle. Kivoja rantoja Helsingissä on mielestäni Lauttasaaren uimaranta, Mustikkamaa, Munkkiniemenranta ja Hietsu. Kaikissa omat hyvät puolensa, mutta harmillista tietenkin on viime vuosina vallitseva levä tilanne, jonka takia en antaisi perheen pienimpien uida leväisessä merivedessä, jos levätilanne hankala.
  7. Edellisiä korvaamaan voin lämmöllä suositella maauimaloita! Leppävaaran, Stadikan ja Kumpulan maauimalat tarjoavat kivaa puuhaa vedessä viihtyjille kesäpäiväksi 🙂
  8. Sitten ne ei ilmaiset vaihtoehdot lueteltuna: Linnanmäki, Korkeasaari, Tropicario, SeaLife, HopLop ( paitsi tämä pienille ilmainen), SnadiStadi, jotka voivat olla sit niitä kerran kesässä -kokemuksia 🙂
  9. Isommille lapsille varmasti myös seikkailupuistot ovat mainitsemisen arvoinen juttu, mutta ei vielä meille ajankohtainen 🙂
  10. Leikkipuisto -hyppely 🙂 Tämä olisi kiva toteuttaa sellaisena *pyörällä Helsingin -ympäri* -päivänä, että pysähtelisi muutamassa uudessa, kivassa leikkipuistossa ja kiertäisi Helsingin ympäri rantaviivaa pitkin pyörällä 🙂 Meillä on pyöräkärry, joka on ollut ihan super hyvä ja paras ratkaisu tällaisiin retkipäiviin! 🙂

 

Miten sitten tehdä retkipäivästä mukava? Mulla on siihen kolme vinkkiä. Iloista mieltä, joustavat aikataulut ja hyvät eväät 🙂 Siinä lapsiperheen kolme parasta selviytymis -vinkkiä 😀

 

Jos mietit hyviä retkieväitä, voin lämmöllä suositella näitä Foodinin uusia uutuustuotteita Trail Mixeja. Trail Mixit ovat maukkaita pähkinä, siemen, marja ja hedelmä -sekoituksia, jotka sisältävät runsaasti hyvää energiaa ja läjäpäin ravinteita! Trail Mixit ovat myös aktivoitu, eli pähkinät ja siemenet ovat liotettu ja esi-idätetty, joten niiden ravinteet ovat moninkertaisesti hyödynnettävissä. Mun lempparimaku on ehdottomasti ( ja yllättäen 😀 ) Choco love 🙂

Nyt sulla on mahdollisuus hankkia näitä, tai mitä tahansa Foodinin tuotteita Foodinin verkkokaup -15% hintaan koodilla ANNAKOO15. Koodi voimassa viikon 🙂

 

 

PSSST! Mun ig:ssä @annaelinaoinonen on nyt menossa 50€ arvoisen lahjakortin arvonta Foodinin verkkokauppaan, joten käy sielä osallistumassa 🙂

Mikä on sun lemppari kohde retkipäivälle? Onko suositella jotakin kivaa kaupunkikohdetta lapsiperheelle?

Aurinkoista kesäkuun alkua kaikille <3

-Anna

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like