single-image

Vältä syysflunssa näillä rutiineilla. Minun parhaat vinkit!

*Kaupallinen yhteistyö Foodin.fi kanssa.* Syksy tuo mukanaan ikävän ilmiön, nimittäin syysflunssa tuntuu jylläävän joka perheessä aina kelien viilennettyä. Meille se ei ole onneksi vielä tullut ja ajattelen siihen löytyvän ihan loogisen selityksen. Olen rutiinieni orja, mutta rutiinit myös vakiinnuttavat elämään hyviä ja pysyviä tapoja, kun valinnat ovat oikeita. Tänään jaan teille muutaman hyväksikokemani vinkin, kuinka voit välttää syysflunssan.

Syksyn koittaessa ja kelien viiletessä tulisi panostaa erityisesti neljään asiaan:

1. Ravinto. Ravinto on mielestäni kaiken a ja o. Niin hyvinvoinnissa, kuin etenkin syysflunssan nujerruksessa! Kaikki, mitä suustasi alas laitat, määrittelevät suurimmaksi osaksi sen, millainen vastustuskykysi on. Syksyn aikaan tulisi erityisesti panostaa ravitsemuksen ravinnerikkauteen ja siihen, että saat riittävästi vitamiineja, kuten C-vitamiinia. Minulla on yksi todella vakiintunut rutiini ravitsemuksessa ja se on aamiainen. Nautin AINA aamiaiselle täyttävän puuron lisäksi ravitsevan vihersmoothien, johon lisään Foodinin pinaatti- ja lehtikaalijauhetta, sekä pienen shottilasillisen verran Foodinin sitruunamehua, tai sitruunainkiväärimehua. Tuosta yhdestä shottilasillisesta saa aimo annoksen C-vitamiinia ja vihersmoothieni sisältämät pinaattti- ja lehtikaalijauheet sisältävät super paljon ravinteita! Jo pelkkä aamiaiseni on ravinteita pullollaan. Suositten kaikille ottamaan etenkin syksyn aikaan sitruunamehun ja viherjauheet käyttöön. Itse tykkään myös syödä paljon appelsiineja etenkin syksyllä ja talvella.

Tältä meidän aamiainen näyttää about aina 😀 Äitin puuro, Robben puuro, vihreää ja sitrusta.

2. Uni. En voi tarpeeksi korostaa unen tärkeyttä hyvinvoinnissa, kuin myös vastustuskyvyn ylläpitämisessä. Uni vaikuttaa ihan kaikkeen. Univaje laskee vastustuskykyäsi ja syysflunssa on taattu. Tämä on minun tämänhetkinen suurin kompastuskivi ja meillä alkoikin tällä viikolla unikoulu, jota voit halutessasi mennä tarkemmin seuraamaan instagramin storyn puolelle. Lupasin päivittää sinne kuulumisia, miten hommat etenee, sillä nyt aion tehdä töitä sen eteen, että meidän perhe saisi jälleen nukkua. Univelka alkaa nimittäin nyt näkyä ja tuntua ja haitata ihan jokapäiväistä jaksamista.

 

Mun valinta nro 1 syysflunssan karkoitukseen on Foodinin sitruunamehushotti.

 

3. Hygienia. Niinkin yksinkertainen asia, kuin käsien pesu. Ihan SUPER tärkeä asia! Ja käsienpesulla tarkoitan kunnon saippuapesua! Meillä on kotona tapana että AINA kun tullaan ulkoa, aina käsienpesun kautta ja sen haluan lapsillenikin opettaa. Ihmisten hygieniakäsitys ylipäätään on tosi erilainen ja meidän perhe lukeutuu ehkä siihen toiseen ääripäähän, jossa hygieniasta ja siisteydestä pidetään super hyvää huolta. Monet myös tekevät käsienpesun pelkällä vedellä, mutta vesipesu ihan vaan levittää bakteereja, eikä poista niitä. Jos haluat siis välttyä syysflunssalta: pese kädet saippualla aina, kun tulet kotiin, vessakäynnin jälkeen ja aina ennen kuin syöt. Tämä on muuten yllättävää, kuinka moni aikuinen ihminen jättää kädet pesemättä. Hyi 😀

4. Lämpimästi pukeutuminen.Olen tosi kova vilukissa ja siksi mulla onkin lähes joka olosuhteissa liikaa päällä, sillä en kestä palelemista. Nappaan untuvatakit varastosta esiin jo ensimmäisinä viileinä kesäiltoina ja olen just se tyyppi, joka voi hyvin mennä aamulenkille toppahousut jalassa, vaikka lokakuussa onkin nykyään lähes +10 astetta lämmintä. Näin ei kuitenkaan kaikilla ole ja kylmettyminen tuolla tuulessa ja viimassa on varma keino napata itselleen syysflunssa. Eli lämmintä päälle ja mielummin liikaa! Pipo päähän, nilkat piiloon, iso neule päälle ja lämmin untuvatakki mieluiten nilkkoihin saakka. Muodista viis!

 

Näillä aineksilla vastustuskyky kuntoon.

 

Viherjauheet, joita käytän päivittäin smoothiessa. Smoothien reseptin löydät täältä.

 

Siinä olisi mun parhaat vinkit syysflunssan karkoitukseen. Elämässä ylipäätään tulisi pitää yllä balanssia ja vältellä turhaa stressiä, sillä myös stressi on omiaan tuhoamaan vastustuskykyä. Mä olen pyrkinyt nyt viimeaikoina vähentämään omia stressitasoja ihan tietoisesti. En vähentämällä tehtäviä hommia, vaan pikemminkin niihin asennoitumista. Vaikkakin on tärkeää osata sanoa myös ei. Syksyllä on musta ihan ok vähentää työhommia ja varata kalenteriin aikaa viltin alla makoiluun, mikäli tämä pimeys ja kylmyys tuntuu vaikealta. Voit myös käydä mun aikaisemmasta postauksesta lukemassa, miten säkin opit nauttimaan syksystä.

Nyt mun instagramissa arvonnassa kuukauden Foodinin sitruunamehut, mikäli sullakin ne hankintalistalla. Käy osallistumassa arvontaan!

Mikäli haluat hankkia muita tuotteita Foodinilta, saat nyt ostettua kaikki verkkokaupan tuotteet -20% hintaan koodilla ANNAKOO20 täältä.

 

Ihanaa viikonloppua <3

 

-ANNA

4 Comments
 1. Sonja 5 vuotta ago
  Reply

  Moi! Uskaltaako noita pinaatti ja lehtikaalijauheita syödä raskaana? Tuoreina toki voi. Tää voi olla hassu kysymys mutta ajattelin että sulla saattais olla tietoa kun olet pienen lapsen äiti 🙂

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Moikka 🙂 Ravitsemusasioissa raskausaikana noudattaisin neuvolan antamia ohjeita 🙂

 2. Kata 5 vuotta ago
  Reply

  Pitääkin laittaa ostoslistalle taas tuo foodinin sitruunamehu! Oli viime talvenakin käytössä??

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Se on kyllä ihan parasta! 🙂 <3 Varsinkin nyt, kun syysflunssat jyllää 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like