single-image

Sairaalakassi.

Mukavaa sunnuntaita <3 Tänään jakoon taas toivepostaus, eli aiheena sairaalakassi ja sen sisältö. Kyselin aikaisemmin viimeviikolla instagramissa teiltä vinkkejä sairaalakassin sisältöön ja kokosin niistä parhaimmat omaan kassiini mukaan 🙂

Olen tunnetusti ollut aina sellainen pakkaaja joka pakkaa mukaan koko omaisuuden ja myönnettäköön, että sairaalakassin sisältö ei mahtunut edes Kari Traan pienempään putkilaukkuuni, joten jos saan teiltä vielä vinkkejä, mitä tavaroista voisi karsia, niin ne ovat enemmän kuin tervetulleita 😀 Toisaalta, mielummin otan tavaraa mukaan ja sitten sairaalassa voi olla rauhassa, eikä kummankaan tarvitse lähteä kotiin hakemaan mitään.

 

Sairaalakassin sisältö:

EVÄÄT:

-kookosvesi

-sokerimehua

-smoothieita

-pientä suolaista

-nopeaa energiaa (suklaa)

-luumuja

-oma vesipullo

Foodin kookosvesi! Se on mun ehdoton lemppari juoma ja sitä on tietenkin pakko saada. Lisäksi otin sokeripitoista mehua, smoothieta, hieman suolaista, suklaata ja luumuja. Luumut oli lähes jokaisen teidän vinkki vitonen joten luotetaan siihen että niitä tarvitsee 😀 Juon myös paljon vettä myös öisin joten oma Yvetten vesipullo lähti tietenkin matkaan 🙂

 

OMAT VAATTEET:

-imetysliivit + mukavat ’mummoalkkarit’ 😀

-tohvelit + villasukat (tossut otin vanhimmat mitkä löysin, voin tarvittaessa heittää ne vaikka roskiin koska sairaalan lattiat on likaiset)

-oloasu x 2. Itse otin iso kaula-aukkoisen paidan + trikoot ja neulemekon, joka on super joustava ja iso kaula-aukkoinen joten näin imetys onnistuu siinä ja vauvan saa sujautettua vaikka kaula-aukosta mekon alle makoilemaan 🙂

-bikinit, mikäli saan huoneen jossa on allas

-kotiinlähtövaatteet. Nämäkin sukkahousut + mekko, sillä ne nyt on vaan mukavat päällä.

-yömekko + unimaski

-lämmin neuletakki

-polvisuojat! Tämä oli taas teiltä saatu vinkki vitonen jos synnyttää esim kontaltaan ja kokeilee erilaisia asentoja 🙂

 

KOSMETIIKKA:

– hammasharja + tahna

– pesuaineet matkapulloissa. Shampoo, hoitoaine, saippua + kasvojen puhdistuvaahto + deodorantti.

– vartalorasva, kasvorasva, silmänympärysvoide, iho-öljy (käy myös vauvalle), bepanthen, huulirasva, vitamiinisuihke, lanolin-nännivoide (joo, tiedetään – olen hullu rasvailija!), mini hajuvesi

-fööni, harja, kampa, hiusdonitseja, lakka, hoitosuihke

– rintakumit, liivinsuojia, korvatulpat, kynsiviila, siteitä

– meikit: cc-voide, poskipuna, ripsiväri, huulikiilto, kulmageeli

 

Nyt varmaan suurin osa teistä sanoo, että aivan liikaa kosmetiikkaa, mutta tämä on se mun pahe. Olen tunnetusti hullu rasvailija ja rakastan kaikenlaisia vitamiiniseerumeita ja suihkeita ja olen jopa vähän neuroottinen hygieenikko. Tämä on mulle tärkeä osa viihtyvyyttä ja hyvinvointia ja siksi tämä kosmetiikan paljous 😀

 

 

VAUVAN VAATTEET:

– body + housut + sukat x 2

– potkupuku + kevyt pipo

– pupu

– puklurättejä, swaipseja, vaippoja, tutti

– ulkovaatteet: fleecepuku, pipo, töppöset

 

Isi saa sitten kotiinlähtövaiheessa tuoda vielä lämpöpussin, mikäli näyttää siltä että fleece-puvulla ei selvitä autolle asti 🙂 Kuvasta muuten huomaa että meillä vaaleat sävyt on selvästi suosiossa 😀

 

 

ELEKTRONIIKKA:

 

– puhelin, laturi

– kamera, laturi, kameran jalka

– kuulokkeet

Monet teistä suositteli ottamaan mukaan läppärin tai tabletin mutta luulen itselleni riittävän pelkän puhelimen, jolla voin tarvittaessa kirjoitella myös blogia ja lukea uutisia, blogeja yms.. Kirjaakaan en itselleni ottanut, vaikka lukemista moni suositteli. Tämäkin siksi, että tykkään selailla puhelimesta jotain kevyttä luettavaa, mikäli aika käy pitkäksi. Kirjojen lukeminen ei tuollaisissa uusissa tilanteissa ole mun juttu, en malta jotenkin keskittyä 😀 Ehkä nappaan mukaan jonkun naistenlehden selailtavaksi 🙂

 

 

Siinäpä kokonaisuudessaan mun sairaalakassin sisältö. Tietenkin lisäksi otan vielä lompakon, neuvolakortin ja synnytystoivekirjeen. Olen myös kirjoittanut itselleni pienet ’muistiinpanot’ synnytyksen kulusta ja siitä, mitä toivoisin missäkin vaiheessa tehtävän. Näin muistan omat ajatukseni tosi-tilanteessa, mikäli menen hädissäni ihan lukkoon 😀

Kirjoitin valmiiksi pakatun synnytyskassin päälle vielä pienen muistilapun tavaroista, joita en vielä voinut laukkuun pakata, kuten ”Muista ottaa vielä: puhein, lompakko ja neuvolakortti” 🙂

Onko sun sairaalakassissa jotakin mikä mielestäsi olisi vielä super oleellinen? Vai onko tässä jo aivan liikaa? 😀

 

Näihin odottavaisiin tunnelmiin,

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

8 Comments
 1. Alina 5 vuotta ago
  Reply

  Kuten tuossa sanoitkin, kosmetiikka on se sinun oma juttusi/’paheesi’, mutta älä hämmästy jos lopulta kannat nuita meikkejä ym. turhaan mukana. Et välttämättä nimittäin oikesti malta/ehdi pikaisten suihkujen ja hammaspesujen lisäksi miettimään muuta kuin vauvaa sen parin sairaalapäivän aikana. Ja ainakin meilläpäin sai sairaalassa on kaikki vaipat ja vauvanhoitotarvikkeet valmiina huoneissa lapsivuodeosastolla. Vauvaa myös suositellaan pitään ihokontaktissa ekat päivät joten meillä tuli käyttöön yksi vaatekerta mikä puettiin päälle just ennen kottiinlähtöä 😀

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Näin on, tuo on minulle ehkä jonkimoinen pahe mutta luulen että ennätän kyllä rasvailla ja lotrailla kosmetiikalla kun vauva nukkuu 😀 Saa nähdä. Joo, meilläkin Helsingissä on vauvalle hoitotarvikkeet sairaalassa mutta halusin ottaa nimenomaan muumi-vaippoja ja swaipseja otin noin vaurilta, mikäli pääsemme esim. perhehotelliin ja ne vaikka sattuu loppumaan kesken 🙂 Olen tunnetusti vähän sellainen kaikkeen varautuja.

   Nämä on sellaisia asioita että jokainen ottaa vähän sen mitä hyväksi kokee ja itselleen tarpeelliseksi 🙂

 2. Iiris 5 vuotta ago
  Reply

  Ethän oikeasti ota hajuvettä mukaan sairaalaan? Sairaala on hajuton ympäristö.

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Olen tehnyt koko urani lasten sairaanhoidossa ja tiedosta hyvin että sairaala on hajusteeton paikka 🙂 Mulla on jokapaikassa bodymist (mieto tuoksu, ei parfyymi ) mukana ja se lähtee mukaan tuonnekkin. Tarkoitus ei ole sitä sairaalassa tupsutella menemään 😀 Korkeintaan kotiin lähtiessä.

 3. Nanna 5 vuotta ago
  Reply

  Jos haluat lisätilaa laukkuun niin vaippoja ja kosteuspyyhkeitä ei välttämättä tarvitse. Löytyy varmasti sairaalalta 🙂 tosin jos haluaa käyttää vain tiettyjä vaippoja 🙂 sairaalassa muumeja 😀

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Mä olenkin sellainen kaikkeen varautuja niin muutama vaippa ja waipsi lähtee mukaan jokatapauksessa 😀 Mutta totta, niitä nyt ei välttämättä tarvitse, niitä löytyy myös sairaalasta 🙂

 4. Juuli 5 vuotta ago
  Reply

  Heippa! Todella hyvältä vaikuttaa sairaalakassisi sisältö. Kaikki välipalat yms tulee kyllä tarpeeseen sillä ainakin itse naistenklinikalla synnyttäneenä, voin sanoa että esim iltapala on paahtoleipä muutamalla höysteellä esim. Ja oma vauvani ainakin valvotti minua yöt pitkät niin siinä nälkä kyllä kerkesin tulemaan! Pähkinät ja myslipatukat antavat hyvin energiaa siihen hätään. Mutta noiden ns suihkuteltavien kosmetiikan suhteen suosittelisin harkitsemaan, sillä vauvahan tunnistaa äidin sen omasta tuoksustaam mm. niin itsellänikin jäi lähes koko vauvavuodeksi hajuvedet ja hiuslakat käyttämättä. Muutenkin kun vauva viettää ensimmäiset viikkonsa ihokosketuksessa niin itsestä tuntui ainakin karulta että lapsi olisi joutunut makoilemaan kaikkien kemikaalien päällä. Mutta nämä ovat jokaisen omia juttuja, tekee niinkuin itse parhaakseen näkee! <3

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Juurikin näin ja mies voi sitten kantaa kaupasti lisää eväitä mikäli tarve vaatii 😀 Nuo suihkutettavat kosmetiikat ovat siis hiusten hoitosuihke ja vitamiinisuihke kasvoille, eli vauva ei varsinaisesti niitten päälle pääse makaamaan 😉 Ne siis lähtee mukaan. Mulla sairaalakassiin pakattuna siis kaikki, mitä muutoinkin tarvitsen, sillä kassi ollut mukana myös reissun päällä mikäli vauva olisi sattunut syntymään jossain muualla 🙂

   Kivaa viikkoa sulle <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like