single-image

Sairastelu ja treenit. Haluatko uhrata terveytesi yhden treenin takia?

Monet lukijani tietävätkin, kuinka olin viime viikolla tosi sairas. Nyt kuitenkin saa sairastelu riittää. En ole aikoihin sairastellut näin kovasti, enkä edes muista, milloin olisin kuumeillut viikon. Veikkaan influenssaa, sillä olo oli kuin rekan alle jääneellä ja vieläkin kovempi liikkuminen hengästyttää epänormaalilla tavalla. Halusinkin tulla puhumaan asiasta, josta aivan liian vähän puhutaan, nimittäin sairastelusta ja treeneistä. Ja siitä, kuinka edes pienessä flunssassa treenaaminen voi todellakin olla erittäin kohtalokasta.

Olen itsekin aikaisemmin kuulunut ehdottomasti tuohon kastiin, joka lähtee treeneihin, vaikka kurkku olisi hieman kipeä tai nenä vuotaisi. Olen ajatellut saavani treeneistä superisti energiaa keholle ja sen nojalla ajatellut sen oleva ’ihan ok’ lähteä. Tai olen ajatellut treenaavani hieman kevyemmin tänään. Mutta kuinka moni OIKEASTI malttaa treenata ’vain vähän’, kun treeneihin kerran on lähdetty. En minä ainakaan.

 

 

Nyttemmin olen kuullut monesta monituisesta kohtalosta, jossa sairaana urheilu on aiheuttanut sydänlihaksen tulehtumisen ja pitkän sairaalajakson. Ja sydänlihaksen tulehdus ei todellakaan ole enää mikään pikku juttu tai leikin asia. Se on todella vakava sairaus, joka pahimmillaan voi olla hyvinkin kohtalokas.

Kuulostaa näin kirjoitettuna melko radikaalilta, mutta totta se on. Tuo on sellainen asia, jota nuorena ei tullut lainkaan ajateltua, vaikka joku oli siitä joskus kertonutkin. Ajattelin aina, että ei minulle perusterveelle ihmiselle voi mitään sairauksia tulla, ei minulla voi olla niin huono tuuri. No, joillakin on ollut. Ihan vaikka ovat olleet perusterveitä. Ja nyttemmin ymmärrän, kuinka typerää on ottaa edes 0,00001% riskiä siitä, että uhraat koko terveytesi yhden treenin takia. Todella typerää.

 

 

Nyttemmin aikuisiällä olen oppinut kuuntelemaan paremmin kehoani ja sen viestejä ihan elämässä ja treeneissä ylipäätään. Jos olen super väsynyt, osaan levätä ja jos energiaa riittää vaikka muille jakaa, sen voin käyttää kovaa treenaamiseen. Pystyn nykyään jo tuntemaan lihassäryistä ja vilunväristyksistä, milloin olen tulossa mahdollisesti kipeäksi ja jos näin tunnen, jätän treenit suosiolla tauolle. Keho sitäpaitsi voi myös välttyä suuremmalta sairastumiselta, kun osaat kuunnella sen viestejä siitä, että nyt mahdollisesti se on väsymässä, flunssa alkamassa ja nyt tarvittaisiin lepoa. Mikäli tunnistat tämän ajoissa, reagoit siihen levolla ja ravitsevalla ruoalla, voi flunssa jättää tulematta. Ja sekös olisi täydellistä.

Muistakaa siis kuunnella omaa kehoanne ja omaa vointianne ja ottaa tarvittaessa lepoa. Terveenä ollessa väsymys voi toki johtua myös huonosta ruokavaliosta ja liian vähäisestä liikunnasta, mutta mikäli nämä asiat ovat jo kunnossa ja keo huutaa lepo. Lepää.

 

 

Muistakaa parannella nämä kevät flunssat kunnolla ennen treenien pariin palaamista ja antaa keholle lepoa, mikäli se sitä teiltä pyytää.

 

PS. Nämä kuvissa näkyvät Yvetten treenivaatteet saat -20% hintaan täältä koodilla ANNAKOO20. <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

* Kyseessä kaupallinen yhteistyö.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like