single-image

Aika ottaa uusi laji haltuun – uinti!

Mahtavaa sunnuntaita!

Nyt on taas tullut aika kokeilla jotakin uutta, kehittyä ja oppia. Uinti on ollut mulle aina laji, josta olen pitänyt, mutta jota en ole sen kummemmin harjoitellut. Tyhmää, eikö! Uintihan on SUPER vaikea ja tekninen laji, joten miksi en opettelisi uimaan oikein? Näin saisin uinnista uuden, kivan ja super edullisen harrastuksen.

Olen aina ollut perus ’sammakko-uinti’ pulikoija, eikä minulla rehellisyyden nimissä tule hirveästi uitua muutoin kuin kesällä järvessä tai ulkomailla uima-altaassa. Siksipä uinti onkin täydellinen laji, jota voin lähteä harjoittelemaan! Minusta on aina ollut kiva oppia uutta ja uinti on sellainen laji, missä olisi kiva olla hyvä tai ainakin hallita perustekniikat. Uintitaito on mielestäni tosi tärkeä ja minusta on super hyvä että se on lapsuudessa mulle opetettu ja hyvin. Muistan tykänneeni lapsena tosi paljon uimisesta ja seurattiin perheen kanssa Sievisen uimakisoja telkkarista, mutta muuten mulla on tuohon lajiin melko vähäinen kosketus.

Uinti on muutoinkin laji, joka kuormittaa tehokkaasti KOKO VARTALOA ja se on siis yllättävän rankkaa! Ja tähän varmasti myötävaikuttaa minun erittäin huono tekniikka 😀 Tämän takia minusta olisi super kiva oppia eri uintitekniikoiden taidot niin, että harjoittelusta tulisi mielekästä ja uimahalliin voisi todella mennä tekemään treenin, eikä vaan räpiköimään 😀

No, tietenkään minun yläaste-aikainen uimapuku ei millään enää mahtunut päälle joten marssin eilen kauppaan jo ostin viimeisen päälle hienon uimapuvun, lasit ja myssyn uutta harrastusta vauhdittamaan 😀 Vaikka en olekaan mikään välineurheilija, olen sitä mieltä että kaikkia lajeja on kivempi kokeilla hyvillä ja miellyttävillä varusteilla. Uinti on muuten siitäkin kannattava laji, että se on super edullista! Välineiksi ei käsittääkseni tarvitse muuta kuin uimapuvun ja lasit, eikä uimahallimaksut päätä huimaa.

Huomenna starttaa siis kolmen kuukauden uimatekniikkakurssi, jota odotan SUPER INNOLLA! Ainut mikä tässä vaiheessa harmittaa suunnattomasti, on yli viikon kestänyt sairasteluni, jonka vuoksi huomenna joutuu varmasti vähän himmailemaan, mutta olen tyytyväinen että sairastelu meni sen verran ohi, että uskallan kuitenkin mennä mukaan. Odotan kurssilta super paljon ja olen siitä tosi innoissani. Toivotaan etten huku! 😀

Haastan kaikki kokeilemaan jotakin itselle uutta lajia! Uusien lajien opettelu on super hauskaa ja omaamalla monia taitoja, voit liikkua todella monipuolisesti, eikä liikunta tunnu koskaan tylsältä.

Onko täällä blogini lukijoissa uimareita?

 

 

Energistä treeniviikkoa kaikille!

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

4 Comments
 1. Vilma Salakka 6 vuotta ago
  Reply

  Olipa hyvä teksti!:) Usein tutuilta/kavereilta kuulee uuden lajin aloittamisen selityksiä;” ei en minä osaa edes koko lajia”, ” eii se on samanlaista, kun koulussa”

  • Anna Koo 6 vuotta ago
   Reply

   Voi kiitos <3 Tuo on totta, että monia saattaa jännittää uuden lajin pariin hakeutuminen niin paljon, että harrastus jää kokonaan aloittamatta. Itsellänikin aloittaminen on aina jäänyt, mutta nyt vihdoin! Ihanaa viikkoa sulle <3

 2. Riitta 6 vuotta ago
  Reply

  Vesijuoksua harrastan edelleen. Uinti käynyt niskoille ja ahtaanpaikankammo ei auta pään veden alle laittoon.
  Tsemppiä!

  • Anna Koo 6 vuotta ago
   Reply

   No mutta vesijuoksu on super hyvä kans! Mullakin sukeltamaminen täytyy opetella taas uudelleen ? Liikunta kuin liikunta, kunhan liikkuu! Ihanaa viikkoa Riitta <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like