single-image

Kehonhuolto raskausaikana.

Ihanaa torstaita kaikille <3 Meillä alkoi aamu taas kehonhuolto -hetkellä ja marjoilla ja puurolla. Niinkuin lähes joka aamu nyt äitiysloman aikana. Ihana uusi rutiini, jonka ansiosta kroppani voi tälläkin hetkellä tosi hyvin.

Paljon tulee kyselyitä siitä, miten tällä hetkellä treenaan ja sanottakoon, että treenit painottuu enää kevyeen kokovartalojumppaan, joogaan, venyttelyyn ja lantionpohjan vahvistamiseen. Vastuksena olen käyttänyt kuminauhaa ja salilla tehnyt todella kevyillä painoilla kevyitä liikkeitä. Tämä siksi, että viimeksi tehtyäni jalkatreenin kuntosalilla ( joka tuntui sillä hetkellä hyvälle), ärhentyi liitoskivut siitä niin kovasti, etten kärsinyt kävellä muutamaan päivään. Salilleni on myös jonkin verran matkaa ja liikkuminen sinne tapahtuu aina kävellen, joka taas puolestaan vaikuttaa liitoskipuihin. Siksi saliakin useammin valitsen nykyään kotijumpan 🙂 Olenkin päättänyt olla nyt armollinen keholle ja treenata nämä viimeiset muutaman viikkoa vaan kehoa herätellen ja liikkuvuutta ylläpitäen. Keväällä ennättää taas lähteä etsimään sitä voimaa ja kestävyyttä ihan uusin energioin 🙂

Kehonhuolto itsessään on aina ollut mun heikkous eli olen laiminlyönyt sitä ihan liikaa normaalissa arjessa. Nyt se tietenkin näkyy näin yllättäen kun siihen panostaa, kuinka huono minun liikkuvuus on. Raskausaikana kehonhollossa ja venyttelyssä tulee ottaa huomioon se, että raskauden myötä nivelet ja rustot pehmenevät ja keho on tästä syystä normaalia hieman liikkuvampi. Siksi venyttelyssäkin tulee olla tarkkana, ettet ’ylivenytä’ keho niin, että teet sille hallaa.

Mun aamun kehonhuoltoon kuuluu lähinnä muutamat aurinkotervehdykset, jonka jälkeen venyttelen kaikki raajat ja suuret lihasrymät sekä annan selkärangalle liikkuvuutta erilaisilla pyörimis ja kierto-liikkeillä. Aamun kehonhuoltohetki on hetki, kun vauvakin herää potkimaan ja ihmettelemään mitä sielä oikein touhutaan 😀

 

 

 

Kehonhuoltoa voisi toki tehdä iltaisinkin ja monelle illat ovat parempi ratkaisu. Itse olen kuitenkin niin monesti huomannut skippaavani illan venyttelyt, joten olen todennut sen paremmaksi tehdä heti herättyäni jolloin se on ainakin pois alta suoritettu 😀

Kehonhuoltoon keskittymällä olen saanut vähennettyä vartalon puutumista esimerkiksi öisin ja selkäkivut, sekä suonenvedot ovat vähentyneet huomattavasti. Hyötyjä siis on näkynyt jo ihan konkreettisesti arjessa näin raskausaikana 🙂

 

 

Oletko sä muistanut huolehtia raskausaikana kehonhuollosta? Vai oletko pystynyt treenaamaan vielä ihan viimeisillä viikoilla?

 

Ihanaa loppuviikkoa kaikille <3

PS. Meillä alkoi tänään viikko 37 🙂 <3

Pian hän on jo täällä! (jäiks! 😀 )

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like