single-image

Tehokas vatsalihastreeni jumppapallolla.

Kevät alkaa pian hiipiä ovelle ja monet suunnittelevat treenejä tuleva kesäkunto mielessä. Tänään jaossa kesäkunnon metsästäjille tehokas vatsalihastreeni jumppapallon kanssa tehtäväksi. Tämä on kiva harjoitus tuomaan vaihtelua tavallisiin vatsalihasliikkeisiin ja monipuolinen harjoittelu taas pitää mielenkiintoa yllä sekä kuormittaa kehoa kokonaisvaltaisesti.

Vatsalihakset ja core toimivat koko kehon tukipilarina ja niillä on suuri vaikutus kehonhallintaan. Kuten varmasti tiedätte, keskivartalon tukea tarvitaan oikeastaan kaikissa liikkeissä ja harjoitteissa, joten hyvä keskivartalon tuki ja voima mahdollistaa myös oikean tekniikan ja turvallisen tekemisen treenatessa ylipäätään. Ja kyllähän se näyttää hyvälle, kun core on treenattu ja kunnossa 😉

 

Vatsalihastreeni on usein harjoitus, jonka teen yhdistettynä toiseen harjoitukseen, esimerkiksi ylävartalotreenin päätteeksi. Juuri vatsalihasten jatkuvan aktivoinnin takia niitä tulee tavallaan treenattua ihan huomaamatta, joten erillisiä keskivartalo-harjoitteita en yleensä tee viikossa yhtä enempää. Todellisuudessa vatsapalikat treenataan keittiössä, eli ruokavaliolla on mieletön merkitys siihen, kuinka näkyvät vatsalihakset ihmisellä on, mutta treeni kuin treeni kasvattaa lihasta. Itselleni näkyviä vatsapalikoita tärkeämpää on toimiva ja elastinen keho, jonka hallinta on hyvä ja pystyn suorittamaan liikkeet teknisesti oikein. PS. Mikäli haluat tutustua vatsalihasten maailmaan tarkemmin, pystyt tilaamaan Ristiotteen uuden ’100 -parasta vatsalihasliikettä’ -kirjan täältä.

 

TEHOKAS VATSALIHATREENI JUMPPAPALLOLLA:

1. Istumaannousu pallo nostaen 20 kpl.

 

 

 

2.Pallon kierrot puolelta toiselle jalat ilmassa 20 kpl.

 

 

3. Linkkari. Pallon ja jalkojen nosto ylös yhtäaikaisesti 20kpl.

 

 

4. Vatsarutistus käsien päälle nousten 20kpl.

 

 

5.Lankkupito pallon päällä tai ilman. ( ilman palloa kevennetty versio) 1-2 min.

 

 

6. Sivulankkupidot 1-2 min per puoli.

 

 

Tee koko liikesarja setti kolme kertaa läpi ja core kiittää! 😀

 

Energiaa kaikille huomenna alkavaan viikkoon <3 Itselläni flunssaa pukkaa, joten treenit jäi tältä viikolta tekemättä, mutta toivotaan ensiviikon olevan parempi!

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like