single-image

Viisi vinkkiä kiinteytymiseen!

Tänään ajattelin jakaa teille viisi vinkkiä kiinteytymistä edistämään. Kaikki tietävät sanomattakin, että paino laskee, mikäli kulutus on energiansaantia korkeampaa. Näin normaalipainoisena kuitenkin painon pudottaminen, tai kiinteytyminen käy reilun ylipainon omaavaa henkilöä paljon hankalammaksi. Enkä puhu nyt psyykkisestä haastavuudesta, vaan fyysisesti rasva on ’tiukemmassa’ valmiiksi jo hyvässä kunnossa olevassa elimistössä, kuin reilusti ylimääräistä omaavassa. Nyt annan teille viisi teho-vinkkiä, joilla tiristää elimistöstä ylimääräinen turvotus pois ennen pikkujouluja! 🙂


 

 

  1. Nipistä hiilareista. Hiilihydraatit runsaissa määrin nautittuna aiheuttaa elimistössä turvotusta, mikä useilla meistä näkyy juurikin vyötäröllä. Nipistä siis hiilihydraateistasi ainakin nuo ’turhat hötöt’ pois, eli makeiset, leivonnaiset, vaaleat viljat, sokeri… Hyvät hiilarit kuuluvat ruokavalioon, niistä älä tingi. Karppaus on so last season!
  2. Juo vettä! Sen lisäksi, että riittävä veden tankkaaminen poistaa turhien ruokahalujen ilmaantumista, se myös edistää aineenvaihduntaamme, joten kiinteytyminen on tehokkaampaa.
  3.  Lisää proteiinin lähde jokaiselle ateriallesi. Hyvä nyrkkisääntö tässä on pitää huoli, että jokaisella aterialla on noin oman kämmenellisen verran hyvää proteiinin lähdettä, kuten lihaa, kanaa, kalaa, maitotuotteita, papuja, tofua, kikherneitä….
  4. Vihreä tee. Monet tutkimukset ovat osoittaneet vihreän teen tehostavan voiman aineenvaihdunnalle. Ja mikäpä sen ihanampaa, kuin rauhoittua päivän päätteeksi kuuman teekupillisen äärellä viltin alla.
  5. Liikunta. Oli se sitten kävelyä, pyöräilyä, uintia, ratsastusta, hiihtoa, rullaluistelua, jääkiekkoa, tanssia tai vaikka lehtien haravointia, mutta se vain on totuus, että KAIKENLAINEN ELIMISTÖN RASITTAMINEN buustaa myös aineenvaihduntaa ja kuluttaa energiaa. Ei ole olemassa ’hyvää tai huonoa liikuntaa’. On olemassa erilaisia liikuntamuotoja ja elimistön kulutuksen kannalta on melko sama mitä niistä harrastat. Toki voimaharjoittelu ja aerobinen kuormittavat kroppaamme eri tavoin, mutta loppujen lopuksi, tavan kansalaiselle, on ihan sama miten liikut. Kunhan liikut. 🙂

 

 

 

It is as simply as that! 😀

 

Nyt kaikki energia irti tästä IHANASTA talvisesta kelistä ulos mars! <3

 

-ANNAKOO

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like