single-image

Matkailu avartaa, mutta ennen kaikkea se opettaa kiitollisuutta.

Lomalta on nyt kotiuduttu ja matkailu ja reissaaminen saa nyt hetkeksi jäädä. Tykkään käydä reissussa, mutta yllätyin itsekin kuinka ihanalta minusta lopulta tuntui tulla kotiin. Kun on tehnyt oman arjen toimivaksi ja mukavaksi, sitä alkaa lomalla tulla jopa vähän ikävä.

Ajattelin ensin kirjoittaa teille lomastamme ja siitä, kuinka kaunista ja ihanaa Thaimaassa oli. Kertoa kaikista uusista kokemuksista ja mielenkiintoisista maailmoista joita näin. Pitkistä hiekkarannoista ja palmupuista ja ihanasta ruuasta sekä ystävällisistä ihmisistä. Ajattelin kuitenkin kertoa toisenlaisen näkökulman, joka reissulla minulle avautui.

  

 

Viikko sitten palatessamme Suomeen, olin jopa vähän yllättynyt, kuinka ihanaa minusta oli tulla kotiin. Oli jotenkin tosi rauhoittavaa nähdä lunta, kuulla suomen kieltä, nähdä tuttuja tuotteita, ruokia ja paikkoja. Ulkomailla matkustelu avartaa, mutta erityisesti se auttaa muistamaan kuinka hyvin meillä asiat on kotona. Kuinka puhdas vesi, korkea laatu, hyvä palvelu ja rehellisyys ovat meille Suomessa ihan itsestäänselviä asioita. Niitä asioita tulee ulkomailla kovasti ikävä.

 

 

Vaikka lämpö, uima-altaalla makoilu ja hiekkarannoilla päivien viettäminen ja uusiin kulttuureihin tutustuminen tekee hyvää, tuntuu surulliselta katsoa, kuinka huonosti asiat toisilla on. Kuinka kodit on rakennettu pahvilaatikoista, kengät on teipattu käyttökelpoiseksi, ruokaa tarvitsee säästellä että se riittää koko päiväksi ja kuinka lapset hoitavat lapsia kun aikuiset ovat aamusta yömyöhään poissa. Satuin lomalla löytämään  tämän Maaret Kallion kirjoittaman loistavan tekstin lasten olosuhteista Kambodzassa, eikä tuo asema valitettavasti näyttäytynyt kovinkaan paljon parempana Thaimaan köyhimmillä alueilla.

 

 

Uusiin paikkoihin ja kulttuureihin tutustuminen on rikkaus ja matkailu aivan varmasti sanonnan mukaan rikastuttaa, niin matkailijaa kuin maata, joka elää turismin varassa, mutta ennen kaikkea se herättää minussa kiitollisuutta siitä, että olen saanut syntyä Suomeen. Olen saanut jo syntyessäni turvan toimeentulosta, koulutuksesta, ravitsemuksesta, terveydenhuollosta. Suurimmalle osalle maailman ihmisiä nämä asiat ovat vain kaukaisia haaveita.

 

 

Muistetaan välillä pysähtyä myös niiden itsestään selvien asioiden äärelle ja muistetaan olla kiitollisia niistä.

 

Rauhallista viikonloppua kaikille <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like