single-image

Uusivuosi starttaa kuntokuurilla!

Mahtavaa vuoden ensimmäistä viikkoa!

Uusi vuosi antaa uuden buustin elämään ja uuden vuoden alku on mainio ajankohta aloittaa pieni kuntokuuri. Jaossa siis joulukilojen karistusohjeita. Minulla on suunnitteilla vielä etelänreissu tammikuun lopussa joten bikinikunto täytyy kaivaa esiin muutamassa viikossa 😀

 

Ajattelin jakaa teille muutaman vinkin, joita noudattamalla pääsee helposti alkuun kevään kuntokuurissa ja joulukilojen karistamisessa. Kevät muutenkin on ihanaa ja energisoivaa aikaa, kun aurinko alkaa pilkahdella taivaalla ja lenkkipolut ovat taas kuivaneet loskan alta esiin. Kuntoilussa, painon pudotuksessa, kiinteytymisessä kuin kaikessa muussakin liikunnassa tärkeintä on laittaa perusasiat kuntoon, ennen kuin alkaa kikkailemaan treenien jaoilla tai muutoin treeniohjelmilla. Siksipä tänään jaossa kuntokuurin peruspilarit ja myöhemmin tammikuun aikana tulen jakamaan erilaisia treenejä toteutettavaksi kotona ja salilla.

 

 

 

KUNTOKUURIN VIISI PERUSPILARIA:

 1. Syö säännöllisesti viisi ateriaa päivässä noin 3 -4 h välein. Jokaisella aterialla noin nyrkin koon verran proteiinipitoista ruokaa ( lihaa, kanaa, kananmunia, raejuustoa, kalaa, papuja…). Suosi kasviksia, marjoja, vihanneksia. Mitä värikkäämpi ateria, sitä parempi. Juo lisäksi vähintään 2 litraa vettä päivässä. Usein jano saattaa vääristyneesti tuntua nälältä.
 2. Kevennä hiilareista. Tämä ei tarkoita, etteikö perunaa, pastaa tai vihanneksia saisi syödä. Jätä pois karkit, leivonnaiset, limut, sipsit, jäätelöt, sokerimehut ja joulusuklaat. Ota tarvitsemasi hiilihydraatit hyvistä lähteistä kuten porkkanasta, bataatista, perunasta, tummasta pastasta ja riisistä.
 3. Lisää aerobisen urheilun määrää. Kävele töihin, pyöräile kauppaan, hiihdä mikäli olet niin onnekas että saat nauttia lumesta, juokse, lenkkeile, ui tai käytä koiraa pitkillä lenkeillä. Tee pitkäkestoisia harjoituksia maltillisilla sykkeillä kolmesti viikossa. Näin saat rasvan tirisemään ja keho kiinteytyy.
 4. Tee kaksi – neljä  voimaharjoitusta viikossa. Tämä sisältää salitreenin, loikkatreenin, kotitreenin kuminauhalla, crossfit- tunnin tai bodypumpin tai lumien luonnin. Kunhan kuormitat kehosi lihaksia yhtäjaksoisesti vähintään tunnin verran, niin että tuntuu ja hiki virtaa. Tässä treenissä sykkeet saa ja pitää nousta lähelle maksimeja.
 5. Huolehdi riittävästä levosta. Jos tammikuussa treenataan kovaa, tulee myös kehon muistaa antaa palautua. Nuku hyvät yöunet ja nuku riittävän kauan. Muista huolehtia kehon huollosta ja liikkuvuuden ylläpidosta. Käy vaikka hierojalla tai hanki itsellesi putkirulla. Riittävä lepo takaa hyvät energiat treenata ja pysyä ruokavaliossa. Väsyneenä treenitehot kärsii, tai pahimmassa tapauksessa skippaat koko treenin. Myös naposteluun sortuu paljon herkemmin huonojen yöunien jälkeen. Pidä siis huoli energia-tasoistasi.

Tässä viisi peruspilaria, joita noudattamalla pääset alkuun. Mikäli sinulla on toiveita, minkä tyyppisiä treenejä laitan alkuvuoden aikana jakoon, jätä ehdotus kommenttikenttään ja aletaan treenata yhdessä! Muistakaa, että laittamalla perusasiat kuntoon elämässä, paino alkaa pudota ikäänkuin sivutuotteena. Liikunnan tulee olla kivaa ja energisoivaa, ei pakkopullaa ja suorittamista. Suosi niitä liikuntamuotoja, joista sinä pidät ja pyydä kaveri mukaan!

 

 

Mikäli tarvitset itsellesi valmennuksen elämäntaparemonttiin; voit tilata ystäväni Janni Hussin Tone Up With Janni – treeniohjelman ja ruokavalion täältä. Sain ohjelman Jannilta itse joululahjaksi ja ajattelin itse starata ohjelman treenejä nyt alkuvuodesta.  Vaikka teenkin pääosin omaa treeniohjelmaani, on välillä kiva kokeilla toisten tekemiä treenejä. Näin saa omaan harjoitteluun monipuolisuutta ja uutta inspiraatiota. Voimme siis yhdessä jakaa kokemuksia treeneistä ja tuloksista.

”Tone Up With Janni verkkovalmennus on 8 viikon mittainen paketti, jossa saat käyttöösi monipuolisen ruokavalion sekä vaihtuvat treeniohjelmat. Ohjelma ohjaa kohti terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa ja tekee painonpudotuksesta sekä kiinteytymisestä mielekästä ja sopivan haastavaa. Treeniviikon aikana käydään koko kroppa läpi ja tehdää nopeita intervalleja. Treeniohjelma sisältää 3 salitreeniä, 2 cardiopäivää ja 2 lepopäivää viikossa.

Valittavanasi on 3 erilaista ruokavaliota, joista voit valita omaa painoluokkaasi vastaavan ohjelman. Ruokavalio vaihtoehdot ovat tavallinen, maidoton ja gluteeniton sekä vegaaninen. Tämän lisäksi saat opastusta lisäravinteiden ja vitamiinien käyttöön.”

 

 

Energistä alkavaa vuotta kaikille! Toivottavasti teille tulee mahdollisimman onnellinen ja kokemusrikas vuosi <3 Ihanaa, että olette tänäkin vuonna blogini matkassa mukana.

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös: 

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

2 Comments
 1. Kestosuosikki 6 vuotta ago
  Reply

  Hyvin kirjoitettu blogi! Tätä on helppo ja miellyttävä lukea.

  • Anna Koo 6 vuotta ago
   Reply

   Kiva kuulla! ☺️

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like