single-image

Olemmeko jumahtaneet salimaailman trendikkyyteen?

’Onko sulla jotakin harrastuksia’ -kysymykseen tänä päivänä lähes poikkeuksetta vastaus kuuluu, ’joo, on, käyn salilla’. Lähes jokaikinen tuntemani henkilö harrastaa kuntosalilla käymistä VAIKKEIVAT HE VÄLTTÄMÄTTÄ EDES PIDÄ SIITÄ?!! Siis mitä helkuttia? No miksi he sitten sitä harrastavat? Eikö harrastuksien kuuluisi olla asioita, joista nautit ja siksi tykkäät tehdä niitä usein ja nähdä vaivaa päästäksesi tuon aktiviteetin pariin.

Haluaisin hieman herätellä ihmisiä ajattelemaan, ettei kuntosalimaailma ole yksin omaan ainut ja oikea paikka liikkua ja treenata. Siis päinvastoin! Tässä maailmassa on MILJOONA huippuhauskaa tapaa liikkua ja temmeltää, joten jos et pidä salilla käymisestä, NIIN TEE JOTAKIN MUUTA! TEE JOTAKIN, MISTÄ NAUTIT!

Kuntosalilla käyminen on nykyään trendikästä. Kaikki naiset kipittävät vastahakoisesti kuntosalille kyykkäämään piukkojen pakaroiden toivossa, mutta voin todella kertoa, että jos tekeminen takkuaa jo ennen kuin astut salin ovista sisälle, ei tuloksiakaan synny.

Eikä myöskään se, että naapurin Tiina kyykkää, tarkoita sitä, että sinunkin tulisi siitä pitää. Eikä se, että instagram pursuaa kuvia isopakaraisista kuntosalipirkoista honteloiden maratoonareiden sijaan, tarkoita sitä, etteikö sinusta pitkänmatkanjuoksu voisi olla miljoona kertaa mukavampaa, kuin rautojen nostelu.

Rohjetkaa ihmiset tehdä juuri sitä lajia mistä nautitte! Menkää hiihtämään, pelaamaan palloa, golffaamaan, kiipeilemään, tanssimaan salsaa tai uimaan matkaa jos huvittaa! Etsikää laji, josta nautitte! Mene pelaamaan kavereiden kanssa korista tai puolison kanssa lumikenkäilemään luontoon jos pidät niistä asioista. Ei kaikkien ole pakko käydä salilla.

En tarkoita tekstilläni vähätellä lihasvoiman tärkeyttä ja lihaskunnon oleellisuutta lajissa kuin lajissa. Enkä myöskään tarkoita etteikö kuntosaliharjoittelu olisi hyvää urheilua. Tottakai se on. Haluan vain muistuttaa teitä liikunnan monipuolisuudesta ja siitä, että jokaisen tulisi löytää se oma laji, mistä nauttii, niin liikunnasta ylipäätään tulee mielekästä ja HAUSKAA!

Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa liikkua. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tietä kehittymiseen, painonpudotukseen tai aktiiviisuuteen. Ja sitäpaitsi, monipuolinen liikunta kehittää sinua kaikista lajeista eniten! 🙂 Joten nyt kaikki etsimään sitä omaa juttua.

Minä aloitin tänään pääsiäisen vieton ja lähden huomenna valloittamaan Levin laskettelurinteet viikonlopuksi! 😀 En ole siinä todellakaan hyvä, mutta se on super hauskaa. Ja ihanaa vastapainoa sille jatkuvalle kuntosalilla ravaamiselle 😀 Levin tunnelmia pääsette seuraamaan snapchatistani: anna.korhonen.

Ihanaa pääsiäistä kaikille <3 Muistakaa herkutella!

-ANNAKOO

 

6 Comments
 1. HannaK. 7 vuotta ago
  Reply

  Jes, monta hyvää asiaa ympätty samaan postaukseen! You rock! Hyvää lomaa, nauti<3

  • anna 7 vuotta ago
   Reply

   Voi Kiitos Hanna <3 Loma oli mahtava ja tuli tarpeeseen! Mahtavaa että postauksesta on löytynyt järkeviäkin juttuja ;D Ihanaa viikonalkua <3

 2. Silja P 7 vuotta ago
  Reply

  Niin samaa mieltä <3 Liikunnan ilo voi löytyä ihan vaan siitä, että löytää sen itselle parhaan lajin!

  • anna 7 vuotta ago
   Reply

   Just Näin! Jokaiselle löytyy kyllä se sykähdys, kun laji ja tapa on oikeat! 🙂 Ihanaa viikonalkua <3

 3. Piia 7 vuotta ago
  Reply

  Oli pakko jättää kommentti, vaikka tämä onkin jo vähän vanhempi postaus, mutta AMEN! Välillä kyllästyttää salihehkutus, aivan kuin mikään muu ei olisi liikuntaa kuin salilla käyminen (nimimerkillä En ole käynyt salilla 10 vuoteen, koska se ei vain ole minun juttu).

  • anna 7 vuotta ago
   Reply

   Salilla käyminen on nykyään niin muodikasta että se on lajina paljon esillä. Onneksi voi hyvällä omalla tunnolla tehdä paljon kaikenlaista muutakin ja nyt varsinkin kun on kesä! Miksi mennä sisälle rehkimään kun urheilla voi ulkonakin! ☺️☺️☺️ Ihanaa jos olet kuitenkin löytänyt liikunnan ilon jostakin toisesta lajista vaikka kuntosali ei aina nappaa ☺️

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like