single-image

Negatiivisuus on tarttuvaa, mutta onneksi on positiivisuuskin.

Moikka ja mahtavaa perjantaita ja viikonlopun alkua <3

Minulla on tänään yksi vapaapäivä ja olen taas viikonlopun töissä, mutta onnekseni töihin on kiva mennä. On mahtavaa tehdä töitä ihmisten kanssa, joilla on positiivinen asenne ja vaikka ollaan isojen asioiden äärellä ja töissä paine saattaa välillä olla käsin kosketeltava, ollaan silti kohteliaita ja ystävällisiä toisillemme.

Olette varmaan huomanneet, kuinka negatiivisuus tarttuu. Jos ystäväsi on pahalla tuulella ja sanoo sinulle ikävästi, siitä seuraa välitön paha mieli ja alkaa itseäkin ärsyttämään ja kiukuttamaan toisen käytös, joten negatiivisuus on tarttunut. Ja mikäli töissä kiireessä kolleegasi tiuskahtelee ja valittaa jatkuvasti kuinka raskas päivä on ja kuinka on kauhea kiire, siinä helposti itsekin menettää rauhallisuutensa ja jopa kiireen tuntu saattaa tarttua! Tai jos puolisosi tai muut perheenjäsenet ovat kotona pahalla tuulella tai riidoissa, ei siinä ole kysettäkään, etteikö omakin mieli olisi apea.

Hienoa tässä hommassahan on kuitenkin se, että MYÖS POSITIIVISUUS TARTTUU! Kokeile vaikka! Se on jännää huomata, jos negatiiviseenkin tilanteeseen tulee sisältä päin aurinkoinen ja iloinen ihminen, niin siinä muittenkin mielet nopeasti hieman kirkastuu. On ihanaa, jos joku toivottelee aamuisin pirteästi huomenta, siitä saat välittömästi paremman mielen, vaikka aamu olisi alkanut huonosti. Hymyllä on myöskin yllättävä vaikutus! Mikä tunne, kun joku hymyillen toteaa, kuinka mukava taas nähdä. Tai joku sanoo toiselle pienen kohteliaisuuden. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

 

 

Haastankin teidät kokeilemaan positiivisuuden tarttuvuutta. Mitäpä jos sinä olisit tänään se henkilö,  jonka sisäinen auringon loiste tarttuu myös muihin? Mitäpä jos sinä olisit se, joka avaa oven, toivottaa hymyillen huomenen tai kehuu uutta kampausta? Mitäpä jos sinä olisit se, joka ei puhu toisesta pahaa muiden kanssa, ei valita kiireestä, ei tiuski, eikä ole tyly. Kokeile tartuttaa muutkin hyvällä  tuulellasi ja ystävällisellä olemuksellasi.

 

 

Ja muistakaa, mikäli positiivisuus ja ystävällisyys ei tartu – se ei ole koskaan sinulta pois.

Rakkautta päiväänne <3

-ANNAKOO

2 Comments
 1. Anu 5 vuotta ago
  Reply

  Voi miten ihana postaus! <3

  • annakoo 5 vuotta ago
   Reply

   Kiitos <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like