single-image

Aloita aamusi raikkaasti – salaisuudet sitruunavedestä.

Arkiaamuisin herään jo kukonlaulun aikaan, mikäli minulla on työpäivä edessä. Kelloni soi kuudelta ja hampaiden harjauksen jälkeen pyyhkäisen unihiekat kasvoilta ja hyppään fillarin selkään. Saan tehtyä työmatkallani aamu-aerobisen tyhjään vatsaan ja aamiaisen syön vasta työpaikalla.

Mä olen kuitenkin henkeen ja vereen aamu-ihminen ja rakastan vapaapäiviä niin paljon juurikin noiden ihanien vapaa aamujen vuoksi!

Olen myös tosi rutinoitunut ihminen ja aamu-rutiinit ovatkin rutiineistani ne tärkeimmät. Täydellisenä vapaapäivänä herättyäni hyvissä ajoin, kiskon lenkkikamat päälle ja käyn 45-minuutin aamu kävelyn/hölkyttelyn raikkaassa, aurinkoisessa säässä. Kotiin tultuani pikaisen suihkun jälkeen ei ole parempaa tapaa aloittaa aamua kuin JUODA ISO LASI SITRUUNAVETTÄ <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sitruunavesi on minulle melko uusi tuttavuus ja se on löytänyt paikkansa aamurutiineissani vasta nyt kevään aikana. Varastin idean itse asiassa työkaveriltani, joka tuo tövuoroihin aina valtavan lasisen vesipullon täynnä sitruunavettä. Ah! Miten raikasta!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sitruunaveden hyödyt terveydellisestä näkökulmasta ovat paljon kiisteltyjä ja niistä on kirjoitettu paljon. Koen kuitenkin itse tuon tavan olevan todella virkistävä ja makukin miellyttää! Erityisesti koen saavani tuolla aamun reippaasti käyntiin, joten haluan ainakin uskoa osan näistä terveyshyödyistä pitävän paikkaansa. Tai jos ei, niin ainakin tämä tyttö saa tuon päivittäisen 2-3l -vesimäärän helpommin kurkusta alas sirtuunan kanssa höystettynä 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tässä muutamia sirtuunaveden väitettyjä terveyshytöyjä:

  • Edistää ruuansulatusta
  • Stimuloi vastustuskykyä – sisältää runsaasti C-vitamiinia
  • Puhdistaa kehoa ja ihoa
  • Antaa energiaa ja virkistää mieltä
  • Auttaa painonhallinnassa vähentämällä mielitekoja
  • Nesteyttää kehoa
  • Postaa turhia kuona-aineita

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Totta tai ei – ainakin mieli virkistyy ja keho nesteytyy!

Pirteitä aamuja toivottelee: Anna 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like