single-image

Jouluinen suklaaunelma – herkuttele ravinteikkaasti.

* Kaupallinen yhteistyö Foodin.fi kanssa. Tein alkuviikosta raakakaakaosta valmistetun Jouluisen suklaaunelman ja Joulun tunnelma alkoi pikkuhiljaa löytyä meillekin. Olen ollut viimeiset viikot sokerilakossa, mutta Joulufiilistä metsästäessä mun oli pakko saada jotakin suklaista, joten mikäs sen parempaa, kuin itsetehty raakakaakaoleivos, jossa lisättyä sokeria ei ole. Yllätyin itsekin, kuinka taivaallisen hyviä näistä tuli.

Multa monesti kysytään mikä mun lempiherkku on ja tänä päivänä se on suklaa. Mun ehdoton lemppari on tumma suklaa sekä Foodinin piparisuklaa, joka maistuu etenkin näin Joulun alla. Lasi viiniä ja pieni raakasuklaapatukka, siinä on täydellisen hemmottelun ainekset 🙂 <3 Ja kyllä, elämme täällä vain kerran, joten myös ne hemmottelut ovat täysin sallittuja silloin tällöin.

Ajattelin kuitenkin nyt testata jotakin, missä ei ole sokeria, vaikka Foodinin suklaissa sokeri onkin kookossokeria ( tavan valkoista sokeria PALJON parempi valinta). Ensimmäinen ajatus oli tehdä raakasuklaakakku, mutta vaikka melkoinen herkkuhiiri olen, en millään olisi saanut tuhottua koko kakkua, joten päädyin kuitenkin tekemään nämä pienet leivokset. Lopulta leivokset itseasiassa olivat juuri sopiva määrä kahdelle ihmiselle viikon aikana tuhottavaksi ja ehkä vähän liikaakin! 😀

 

 

 

Miksi sitten valita raakakaakaojauhoista valmistetut leivokset tavan leivosten sijaan? Foodinin raakakaakaojauhe on kylämäpuristettu kaakaosta. Se on yksi ravinteikkaimmista raaka-aineista koko maapallolla ja jopa 10% sen kokonaispainosta on antioksidantteja. Kaakaolla tunnetusti on myös lukuisia terveysvaikutuksia, joten näitä leivoksia voit nauttia hyvällä omalla tunnolla vaikka joka viikko! 🙂

Joululahjoissa ajattelen, että vähemmän on enemmän ja yltäkylläinen kuluttaminen Jouluna on minusta tyhmää, mutta kaikki itsetehty ja ajatuksia ja aikaa vaatineet lahjat ovat ihania. Ajatten, että tällaiset pienet Joululeivokset tai itsetehty granola (resepti täällä) olisi ihana lahja ystävälle annettavaksi <3

 

 

Jouluinen suklaaunelma – ravinteikkaat suklaaleivokset:

Ensialkuun myönnettäköön, etten keksinyt reseptiä omasta päästäni, vaan lueskelin pohjalle toisten reseptejä ja niitä yhdistelemällä loin omani. Inspiraation näille leivoksille sain täältä. Muuntelin hieman mittasuhteita, sillä en halunnut leivoksista överimakeita ja annoin pienen jouluisen twistin lisäämällä reseptiin Celyonin kanelia sekä manteleita.

POHJA:

3 rkl Foodinin neitsytkookosöljy

2 rkl Foodinin kookosmanna

0,5 tl Foodin merisuola

4 rkl maapähkinävoi

2 rkl hunaja tai Foodin agavesiirappi

2 rkl Foodin raakakaakaojauhe

1 dl Foodin kuorittu manteli

1dl Foodin cashewpähkinä

ripaus Foodin Celyonin kaneli

 

PÄÄLLINEN:

0,5 dl Foodin kookosöljy

2 rkl Foodin raakakaakaojauhe

0,5 tl Foodin merisuola

1 rkl hunaja / Foodin agavesiirappi

ripaus Celyonin kaneli

-> Sulata pojan ainekset vesihauteessa. Pilko pähkinät ja mantelit pieniksi palasiksi ennen lisäämistä. Päällystä reunallinen rasia leivinpaperilla ja kaada seos rasiaan. Laita pohja jähmettymään pakkaseen noin 30 minuutiksi, valmista sillä välin päällinen ja kaada se jo jähmettyneen pohjan päälle. Jähmetä vielä tunti, leikkaa kauniiksi palasiksi ja nauti <3

 

 

 

 

PS. Leivokset tulee säilyttää siis kylmässä 🙂 Ota ne kuitenkin hetkeksi sulahtamaan ennen tarjoilua. Nyt eikun vaan leipurimyssyt päähän ja testaamaan tätä ihanuutta!

 

 

Saat vielä Jouluaattoon asti kaikki Foodin tuotteet täältä -20% hintaan koodilla ANNAKOO20.

 

 

PSSST! Mikäli testaat leivosta: Jaa leivontahetkesi instagramin storyssa ja tägää @annaelinaoinonen ja @foodin, niin pääsen kurkistamaan miltä teidän leivokset näytti! <3

 

Ihanaa Joulun aikaa kaikille <3

 

-ANNA

 

Löydät minut myös:

ig: annaelinaoinonen

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like