single-image

Paremmat vaihtoehdot lasten herkutteluun – luonnon oma karkkipussi.

Mainos Foodin.fi. Muistan omasta lapsuudestani sen, kuinka karkkipussi kuului joka viikonloppuun ja kuinka sokeriset jogurtit, vanukkaat ja jäätelö kuuluivat ihan normaaliin arkeen. Ajat ovat kuitenkin onneksi muuttuneet ja ihmiset, sekä elintarvikkeiden tuottajat ovat tulleet paljon tietoisemmaksi siitä, ettei lisätty valkoinen sokeri ole lainkaan välttämätöntä, saatikka toivottua, varsinkaan jokapäiväisessä arjessamme. Kuuluuko herkuttelu sitten lapsen elämään? Minun mielestäni kuuluu, mutta sen voi toteuttaa tänäpäivänä fiksummin ja ravinteikkaammin 🙂

Meillä kotona ruoka on ehdottomasti nautinto, mutta panostamme ruuan laatuun ja pidämme huolen siitä, että saamme päivittäisillä valinnoilla riittävät ravinteet ruuastamme. Näin toimin myös lapsen kohdalla. Vaikka herkuttelu ei kuulu meillä jokapäiväiseen elämään, eikä aina edes joka viikkoiseen, se mielestäni kuitenkin kuuluu elämään ja on täysin ok ja jopa suotavaa suoda itselleen makunautintoja herkkujen ja myös makean avulla. Se, miten me herkuttelemme ja mikä on kenellekkin herkku, on sitten asia erikseen.

 

 

Olen vakuuttunut siitä, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Tämä pätee myös ruokailutottumuksiin, herkkujen määrään ja laatuun, sekä suhtautumiseemme herkuttelua kohtaan. Itselleni suurinta herkkua on itse tehty raakasuklaaleivos ja voin hyvällä omalla tunnolla napata silloin tällöin kahvin kanssa Foodinin ravitsevaa raakasuklaata palan jos toisenkin, oli sitten arki tai juhla. Robert ei ole vielä saanut lainkaan ns. ”normaaleja herkkuja” kuten sokeri-karkkeja, leivonnaisia, tai kaupan jäätelöä, mutta hänelle suurinta herkkua on banaani, mango, avocado sekä itse tehdyt hedelmä-jogurttijäätelöt 🙂 Raakasuklaatakin on maisteltu ja näytti maistuvan 😀 Tämän ikäinen ei mielestäni muutoinkaan ”tavallisia” herkkuja osaa kaivata, joten miksi niitä edes tarjota?

Olen ollut erittäin tyytyväinen siihen, että nämä ovat vielä riittäneet (ikää nyt 1v 4kk), mutta olen myös hyvin tietoinen siitä, että jossain vaiheessa lapsi kysyy, että mitä on karkki 😀 Sen päivän koittaessa en voisi tyytyväisempi olla siitä, että tänä päivänä karkki ei välttämättä tarvitse tarkoittaa pussillista valkoista sokeria! On aivan ihanaa, että tavallisista marketeistakin löytyy PALJON parempia vaihtoehtoja lapsille.

 

Paras, mitä olen tähän mennessä löytänyt ovat nämä Foodinin uutuustuotteet, luonnon omat karkkipussit! Makuina niissä ovat Punaposki ja Mustikkasormi, jotka molemmat ovat mielestäni yhtä hyviä ( nämä maistuu meillä myös aikuisille 😀 ). Karkkipussit sisältävät luonnon omia, herkullisia karkkeja, kuten raakasuklaata, mulperinmajoja, rusinoita, sekä pakastekuivattuja marjoja  ja hedelmiä. Karkit eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria ( lukuunottamatta raakasuklaan pieni määrä kookosskokeria) ja ne maistuvat silti makealle! 🙂 Koostumukseltaan herkkupalat ovat pieniä ja lapsen sormiin sopivia. Olen aivan super innoissani ja iloinen tästä tuotteesta, sillä juuri tällaista olen kauppoihin kaivannut. En halua antaa Robertille ”tavallisia karkkeja” vielä aikoihin, mutta en missään nimessä halua opettaa, että herkuttelu olisi pahe. Haluan opettaa, että herkutella voi ja sen saa tehdä oikein hyvällä omalla tunnolla silloin tällöin ja samalla tarjota hänelle niitä parempia valintoja 🙂 Nämä herkut hävisivät kiireen vilkkaa parempiin suihin, kun ne olivat lasten kutsuilla tarjolla 🙂

 

 

Mielenkiintoista olisi kuulla, minkä ikäiselle te annoitte lisättyä sokeria ja mitä siitä ajattelette? Tämä on taas asia, johon ei suinkaan ole oikeaa vastausta, vaan jokainen perhe tekee omat ratkaisunsa ja jokaisella on omat, juuri itselleen sopivat ruokailutottumukset 🙂 <3

 

PSST! Viikon ajan saatte -15% kaikista Foodinin verkkokaupan tuotteista koodilla: ANNAKOO15.

(koodi voimassa 16.8.20 saakka)

 

 

 

Näiden ihanien karkkipussien lisäksi lempparituotteitani Foodinilta ovat ehdottomasti erilaiset pähkinät ( joista mm.tämä itsetehty granola), herajauhe, raakasuklaat, kookosvesi, Pohjolan Marjat -marjajauhe sekä kookosrasva 🙂 Koodi sopii siis myös niihin 🙂

Ihanaa viikkoa <3

-Anna

 

 

1 Comment
  1. Juuli 4 vuotta ago
    Reply

    Meillä kohta 1v tyttö ja päätetty pitää ilman lisättyä sokeria 2v asti. Mielestäni helppo homma,kun kaiken lapsen ruuan joka tapauksessa vanhemmat päättää. (Mummolat voi olla haastava paikka:D ) Eihän tuon ikäinen osaa edes kaivata herkkuja. Hedelmät yms.kelpaa oikein hyvin makean nälkään. Meillä tuttavapiirissä hyviä kokemuksia asiasta. Eivät oo myöhemminkään niin herkkujen perään.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like