single-image

Mitä jos sä lopettaisit jossittelun?

Mitä jos mä epäonnistun? Mitä jos noi muut ajattelee, että mikähän toi luulee olevansa? Mitä jos mulla loppuu mielenkiinto? Mitä jos mulla loppuu raha? Aika? Mitä jos ihmiset puhuu? Mitä jos tää ei ollutkaan sitä, mitä mä halusin?

Tai MITÄPÄ JOS sä lopettaisit jossittelun ja kaikkien muiden miellyttämisen ja tekisit JUST niinkuin sä itse haluat ja alkaisit elämään just sinun näköistä elämää?

 

 

Nuo edeltävät kysymykset voisi olla suoraan poimittu minun oman pään sisältä. Olen sata ja tuhat kertaa miettinyt, että mitä jos. Suurin niistä kysymyksistä yleensä on, että mitä jos minä epäonnistun. Tasoihin mennään sen kysymyksen kanssa, että mitähän muut ajattelee? Mitä minun perhe ajattelee? Mitä ystävät ajattelee? Mitähän tuo naapurin setä, tai minun työkaverit ajattelee?

MITÄ VÄLIÄ! 😀 Olen tässä äitiyslomalla ja kotona ollessani ennättänyt varmaan sen verran pysähtyä omien ajatusteni kanssa, että olen oivaltanut yhden todella tärkeän asian, nimittäin sen, et me todella eletään täällä vain kerran. Minäkään en ole kuolematon, et sinäkään. Ja juuri sen takia meidän tulisi tehdä juuri niitä asioita, joita me itse halutaan! Juuri niitä juttuja, jotka tekee just sinut onnelliseksi. Sen ei tarvitse olla sama unelma, tai asia, kuin jollakin toisella. Sen ei tarvitse olla sama unelma, kuin sinun vanhemmilla, tai koulukavereilla. Sinä voit tehdä juuri sellaisia juttuja, mitä sinä itse haluat ja mikä tärkeintä: SINUN KANNATTAAKIN! Me kaikki kuollaan anyway jossain vaiheessa. Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä muut ajattelee. Kukaan ei mullassa maatessaan muista epäonnistuitko sinä, tai nolasitko jonkun mielestä itsesi. Meille on annettu vain tämä yksi elämä ja sekin on harmillisen rajallinen, joten eletään se oikein kunnolla! Mene ja tee just kaikkia niitä asioita, joita sinä haluat kokeilla, kokea, nähdä ja oppia! Ei koskaan ole liian myöhästä, paitsi sitten, kun kuolema meidät korjaa. Sit saattaa jo olla.

 

 

Minä en ainakaan halua enää kiikkustuolissa ajatella, että MITÄ JOS. Ja jos totta puhutaan, kaikki siistit jutut mun elämässä ovat tapahtuneet juurikin silloin, kun olen hypännyt pois omalta mukavuusalueelta. Lapsena astelin erään tanssikoulun valintakokeisiin. Pääsin sisään. Ja sain siitä vuosia ja vuosia kestäneen intohimoisen harrastuksen. Missikisat tuntui järjettömältä ajatukselta, mutta ajattelin kokeilla, olla rohkea ja onnistuin. Pääsin kymmenikköön ja koin ikimuistoisen elämyksen. Fitnessmalliskabaan osallistuminen mietitytti. Mitähän muut siitä mahtaa tuumata? Entä jos en onnistu? Siihen osallistuminen oli yksi parhaista päätöksistä koko elämäni aikana. Kannattiko? NO KYLLÄ KANNATTI! Voitin koko kisan! Sen johdosta elämässä on auennut niin moni ovi ja mahdollisuus. Lapsen hankintakin mietitytti. Pärjäänkö? Osaanko olla hyvä äiti? Täytyi vain mennä kohti tuntematonta ja kappas: jälleen elämäni paras päätös <3 Elämä on tehty elettäväksi. Nyt eikä huomenna.

 

 

Näiden asioiden ei tarvitse olla edes mitään maailmaa mullistavia. Jos olet aina haaveillut omasta kesämökista, niin osta se! Jos haaveilet tanssiharrastuksesta, niin aloita se! Jos olet aina tykännyt kirjoittaa, niin kirjoita kirja. Tee mitä ikinä haluat. Äläkä mieti, mitä joku toinen siitä ajattelee, sillä ei ole loppujen lopuksi mitään merkistystä. Ihmiset puhuu, antaa niiden puhua. Ne ei jokatapauksessa ole niitä ihmisiä, keiden kanssa sitten kirjan best seller -myyntiä juhlitaan 😀 Älä myöskään anna yhteiskunnan liikaa ohjailla sinun valintojasi. Ei kaikkien tarvitse olla kiireisiä uranaisia, vaan joku voi rakastaa vaikka asua maalla ja olla kotona lasten kanssa. Jos se on sun unelma, toteuta se.

 

Näihin ajatuksiin <3

 

-ANNA

 

 

Löydät minut myös:

ig: @annaelinaoinonen

facebook: @annaelinaoinonen

 

2 Comments
 1. Hanna 5 vuotta ago
  Reply

  Sata peukkua tälle kirjoutukselle! ? Vaikka oon aivan samaa mieltä, niin aika-ajoin jonkun täytyy muistuttaa mua tästä asiasta. Ja en usko että olen ainoa. Aivan ihanaa viikon jatkoa sulle! ?

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Kiitos <3 Siis mä olen ihan samanlainen. Vaikka nämä asiat tiedostaa, tarviin välillä selvän muistutuksen niistä 🙂 Kivaa viikkoa <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like