single-image

Polttava jalkatreeni. Lisää voimaa kuntosalilta.

Mahtavaa viikon alkua!

Tänään jaossa polttava jalkatreeni kuntosalilla tehtäväksi. Itse suosin monipuolista liikuntaa ja teen mielellään perus ’puntti-treenin’ lisäksi erilaisia toiminnallisia treenejä, kuten rappustreenejä, mäkivetoja tai juoksu -ja loikkaharjoitteita. Kuitenkin ainakin kerran viikkoon käyn tekemässä perus salilla tehtävän jalkapäivän.

Jalkatreenissä tykkään normaalisti käyttää myös mahdollisimman paljon vapaita painoja, mutta hieman kuntosalista riippuen, aina niitä ei ole saatavilla ja tuolloin varioin kyykyt tehtäväksi esim. smithissä.

Hyvään jalkatreeniin kuuluu asianmukainen lämmittely, jonka itse tykkään tehdä kehonpainoilla tai kevyillä painoilla tehtäviä liikkeitä, jotka hermottaa ja valmistaa kehoa tulevaan harjoitukseen. En oikeastaan juuri koskaan käy juoksumatolla, stepperillä tai crossarilla lämmittelemässä, sillä aerobisen harjoittelun teen erikseen. Ja mielestäni juoksumatolla hölkkä ei ole paras tapa lämmitellä, vaan pikemminkin siinä voi ottaa pienen lämmön kehoon ja lämmitellä sitten lihakset ja nivelet pääharjoitusta tukevilla toiminnallisilla liikkeillä. Yhtälailla kuin alkulämmittelyn tarkoitus on lämmittää keho, nostaa syke ja laittaa veri virtaamaan, on sen tarkoitus myös herättää kehon hermotus ja avata kehon liikeratoja.

 

POLTTAVA JALKATREENI:

 

1.Takakyykky 3 x 10 kpl.

( Tämän teen mielummin vapailla painoilla, mikäli sellainen kyykkypaikka salilta löytyy)

 

 

2.Kahden jalan jalkaprässi 3 x 10kpl.

 

 

3.Yhden jalan jalkaprässi 3 x 10kpl.

 

 

4.Reidenojentajaliike 3 x 10kpl.

 

 

5.Takareisiliike levypainoa käyttäen 3 x 10kpl.

 

6.Reiden sisentäjät 3 x 10kpl.

(tee liike hitaasti ja pidä puristusvaiheessa muutaman sekunnin pito)

 

7. Reidenloitontajat/pakarat 3 x 10kpl.

( itse tykkään tehdä tämän liikkeen hieman etunojassa, jolloin liike hermottuu paremmin )

 

 

8.Takapotku taljassa 3 x 10 kpl.

 

 

9.Bulgarialainen kyykky käsipainoilla 3 x 10 kpl.

 

 

10. Sumokyykky kahvakuulalla 3 x 10 kpl.

( tämä liike on hyvä loppupolttojen hankkimiseen 😉 )

 

Keskity treenissä tuntumaan ja tekniikkaan. Tee liikkeet tarpeeksi suurilla painoilla, niin että kaksi viimeistä toistoa on jo lähes mahdoton saattaa loppuun, kuitenkin niin, ettei tekniikka kärsi. Keskity kaikissa liikkeissä myös keskivartalon ja lavan tukeen. Näin pidät koko paketin kasassa.

 

Suosittelen lämmöllä jalkatreenin päätteeksi tehtäväksi kevyet, avaavat, muutaman sekunnin mittaiset venyttelyt ja kevyen jäähdyttelyn. Itse tykkään polkea jalkatreenin päätteeksi hetken pyörää, hölkätä tai pyöräillä kotiin tai tehdä kevyitä kehonpainolla tehtäviä kyykkyjä.

HUOM! Nyt teillä kaikilla on mahdollisuus hankkia nämä mielettömän hyvän näköiset treenivaatteet Yvetteltä -20% hintaan koodilla ANNAKOO20 täältä. Yvetteltä löytyy kevään värikkäimmät ja kauniimmat trikoot sekä todella hyvän tuen antavia urheiluliivejä.

Ainakin itselleni kivat, hyvin istuvat treenivaatteet tuovat kivasti myös extrabuustia treeniin! 🙂

 

Energisiä treeni-hetkiä!

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

*Kyseessä kaupallinen yhteistyö

2 Comments
 1. Kaarina 2 vuotta ago
  Reply

  Kiitos treenivinkeistä❤️

  • Anna Koo 2 vuotta ago
   Reply

   Ole hyvä 🙂 <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like