single-image

Ulkotreeni 4: Jaksamista treeneihin rauhoittavalla kehonhuollolla.

Ihanaa viikonalkua <3 Minä olen parhaillaan matkalla Jyväskylään ihanan ystäväni mökille rentoutumaan. Tämä viikko on viimeinen lomaviikkoni ja viikonlopuksi palaan takaisin töihin. Eikä harmita yhtään. Minusta on ihanaa, kun syksy saapuu ja kelit viilenevät ( olen varmaan ainut joka nauttii syksystä! 😀 ). Syksy saa aina treenimotivaationi nousemaan ja olenkin yksi niistä harvoista, joka ahertaa usein enemmän syksyisin kuin keväisin kesäkunnon perässä 😀

Tänään alkoi herkkulakko ja treenit ovat kulkeneet mukavasti jo monta viikkoa. Snapchattini: anna.korhonen puolella laitan usein jakoon treenini, joten sinne treeni-vinkkejä katsomaan kaikki ketä kiinnostaa 🙂

Nyt kuitenkin toiseksiviimeisen ulkotreenin pariin. Vaikka kesän kelit eivät juurikaan meitä hellineet; voi ulkoilmasta kuitenkin nauttia treenaten vaikka aurinko ei aina paistaisikaan. Tämän viikon ulkotreeninä luvassa on mielen ja kehon hellimistä.

MIELTÄ RAUHOITTAVA KEHONHUOLTOTREENI:

  1. Kävele rauhallisessa metsässä tai veden äärellä ja vedä raikasta ilmaa keuhkosi täyteen. Mieluiten paikassa, jossa on mahdollisimman vähän ihmisiä ja liikennettä. Näin mieli rauhoittuu jo pelkästä hiljaisuudesta ja luonnon läsnäolosta.

2.  Kurota mahdollisimman kauas omasta kehostasi ja vie kädet ylhäältä aina alas saakka ja jää alas roikkumaan rentona. Hengitä samalla syvään ja tunne venytys takareisissä ja selän alueella. Syvennä venytystä jokaisella sisäänhengityksellä.

3. Kurkota jälleen mahdollisimman kauas kehosta ja vie kädet alakautta sivuille ja aina ylös saakka. Tunne kuinka kehosi venyy mahdollisimman pitkäksi ja selkäranka suoristuu sekä rintakehä aukeaa. Hengitä rauhallisesti ja ’kasva’ ylöspäin aina sisäänhengityksen aikana.

4. Mene kolmio-asentoon ja paina rintakehää kevyesti kohti maata. Pidä huoli että kantapäät pysyvät maassa. Tunne venytys takareisissä, pakaroissa, hartioissa sekä pohkeissa. Syvennä venytystä sisäänhengityksen aikana.

5. Mene vatsalleen ja työnnä sieltä molemmilla käsilläsi ylävartaloa kohti taivasta. Pidä katse yläviistossa ja tunne venytys vatsalihaksissa ja rintakehässä. Sisäänhengityksen aikana nosta asentoa ylemmäs.

6. Asetu askelkyykky-asentoon molemmat kädet ylöspäin venyttäen. Venytä hetki tässä lonkankoukistajaa työntäen painoa enemmän etummaiselle jalalle kurottaen samalla ylöspäin. Työnnä lonkankoukistajavenytyksessä lantiota eteenpäin. Palauta asento takaisin ja avaa rintakehää kiertämällä kädet sivuttain puolelta toiselle. Syvennä venytystä sisäänhengityksen aikana. Toista molemmat puolet.

7. Asetu leveään haara-asentoon ja kurota käsillä maahan. Kierrä rintakehää kurottaen vuorokäsin kohti taivasta. Pyri avaamaan asentoa jokaisella toistolla yhä enemmän auki. Toista molemmin puolin.

 

 

Toista liikkeitä itsellesi sopiva määrä. Kehon liikkuvuusharjoitteet voit hyvin yhdistää vaikka aamulenkkiin, mikäli lenkkipolkusi varrella löytyy rauhallinen paikka hetken hiljentymiseen.

Kehonhuolto ja kehon liikkuvuudesta huolehtiminen edesauttavat voimaharjoittelussa liikkeiden oikeaa tekniikkaa. Hyvä liikkuvuus myös helpottaa voimantuottoa, parantaa tasapainoa ja kehonhallintaa. Nivelten ja lihasten liikkuvuudesta huolehtimalla ehkäiset urheiluvammoja ja ennenkaikkea pidät kehosi vetreänä ikä-ihmiseksi saakka! 😀

Nauti vetreästä kehosta ja mielestä <3

 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille <3 Pitäkää kehostanne hyvä huoli.

-ANNAKOO

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like