single-image

Vesi vanhin voitehista.

’Vesi vanhin voitehista’ -kuuluu vanha sananlasku ja itseasiassa se on melko paikkaansa pitävä. Ihmisen elimistöstä lähes 80 % on vettä ja jo se kertonee, kuinka tärkeää riittävän veden nauttiminen oikeasti on! Totuus kuitenkin on, että suurin osa ihmisistä juo AIVAN LIIAN VÄHÄN vettä. Mikä tähän avuksi?

 

 

 1. Tiedosta veden juonnin hyödyt. Vesi vaikuttaa positiivisesti niin vireystilaan, aineenvaihduntaan, vatsan toimintaan, ihon hyvinvointiin, hiusten hyvinvointiin kuin yleiseen jaksamiseenkin. Kuvittele kuinka helpolla asialla pystyt vaikuttamaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi!
 2. Kanna juomapulloa mukana JOKA PAIKASSA. Ota juomapullo yöksi sängyn viereen, aamuksi käsilaukkuun, päiväksi työpöydän reunalle, tai kouluun, illaksi elokuviin tai shoppailu-reissulle, salille tai sohvan nurkkaan. Ota juomapullon mukana kantaminen tavaksi ja vettä tulee päivän aikana juotua kuin huomaamatta!
 3. Tee veden juonnista tavoite. Joitakin helpottaa konkreettiset tavoitteet tapojen luomisessa ja kokeile josko sinua helpottaisi ajatella, että ’tänään juon 10 kupillista vettä päivän aikana’. Tai ’tänään juon neljä juomapullollista vettä’. Näin tiedät, milloin päivän tavoite veden jumisessa on täyttynyt.
 4. Yhdistä veden juonti johonkin päivittäiseen tapaasi. Juotko päivän aikana usean kupin kahvia? Mitäpä jos ottaisit tavaksi juoda kahvin yhteydessä kaksi kuppia vettä. Näin luot itsellesi uuden tavan ja veden juominen sujuu kuin itsestään. Samaa kikkaa voi kokeilla vaikka hampaitten harjauksen yhteydessä tai vessassa käynnin yhteydessä. Yhdistä veden juomisen tapa johonkin tapaan, jonka teet joka tapauksessa useamman kerran päivässä.
 5. Tee makuvesiä! Mikäli tavallisen veden lipittäminen tuntuu työläältä, purista veden joukkoon puolikas sitruuna tai tiputa pulloon jäisiä mansikoita tai limen palasia! Makuvedet ovat super-helppoja tehdä itse ja ne tuo kivasti uutta twistiä veden kittaamiseen!

 

Muista juoda vettä vähintään 2 litraa päivässä ja mikäli urheilet, voi veden tarve olla jopa 3-4 litraa päivässä. Sopivan elimistön nesteytys-tason voit tarkistaa helposti virtsan väristä. Virtsan tulisi olla haalean keltaista ja pissahätä tulisi yllättää noin 6-8 kertaa päivässä 😀 Eli mikäli vessaan tarvitsee päästä vain kerran-kaksi päivässä, juot todennäköisesti aivan liian vähän vettä ! 😀

 

 

Nyt eikun pullot kouraan ja kohti päivän rientoja! 🙂

-ANNAKOO

2 Comments
 1. sara 7 vuotta ago
  Reply

  Heippa! Oon seuraillut sua tiiviisti ja oot yks edottomasti mun tämän hetken lemppari ”fitness”bloggaaja sun luonnonkauneuden ja jalat maassa-asenteen takia.
  Kysyisin kuitenkin ootko tehnyt jotain siun huulille? ne on nii muhkeet 😀 ja oletko koskaan aatellut että antaudut nykyajan missien ”silikonitissi”-joukkoon.
  Hope not. Oot nii upee ja toivoisin et sinunlaisia esikuvia olisi enemmän nyky nuorisolle.

  • annakoo 7 vuotta ago
   Reply

   Kiva juttu että olet löytänyt blogini pariin! En ole tehnyt huulilleni koskaan mitään, eikä myöskään ole koskaan aikomus hypätä tuohon silikoni-maailmaan. Luonnollisuus on musta pop. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like