single-image

Ylpeydellä tyttö.

On lottovoitto syntyä Suomeen, sanotaan. Ja tänä päivänä tuo lause tuntuu taas todelta. Suomessa tasa-arvon asiat ovat menneet hurjasti eteenpäin ja toivon, että jonain päivän meillä olisi maailma, missä epätasa-arvoisuutta ei enää olisi. Olen kiitollisen tietoinen siitä, kuinka hyvin tyttöjen ja naisten asiat ovat Suomessa.

 

 

Tänään on kansainvälinen tyttöjen päivä,  jonka teemana vuonna 2016 on lapsiäitiys. Tyttöjen päivän ajatuksena on tukea tyttöjä ympäri maailman: jakaa tietoa tyttöjen oikeuksista, tukea tyttöjä heidän kohtaamissaan haasteissa ja mahdollistaa tytöille tasa-arvoinen elämä ilman syrjimistä ja väkivaltaa.

Tyttöjen päivä on muistutus siitä, kuinka kaikilla maailman tytöillä tulisi olla oikeus päättää omasta kehostaan, parisuhteestaan, koulutuksestaan, tulevaisuudestaan ja äidiksi tulostaan.

Joka vuosi yli kaksi miljoonaa alle 15-vuotiasta tyttöä tulee äidiksi. Se on 5 500 uutta lapsiäitiä päivässä. Suurin osa noista tytöistä on joutunut lapsiavioliittoon ja tulevat raskaaksi hyväksikäytön ja väkivallan seurauksena. Lisäksi he ovat suurimmassa riskissä raskauden ja synnytyksen aikaisiin komplikaatioihin, sekä kuolemiin. Myös vauvan henki on uhattuna kun sen kasuvympäristönä on toisen lapsen keho.

Synnytyksen myötä lapsiäidit menettävät oman lapsuutensa lisäksi mahdollisuuden kouluttautua sekä mahdollisuuden päättää omasta tulevaisuudestaan.

Tänään voit auttaa maailman tyttöjä kohti parempaa tulevaisuutta.

 

Kiitos.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like