single-image

Luvattaisko toisillemme.

Huomenna on uuden vuoden aatto ja ihmisillä on tapana tinan valamisen lisäksi luvata itselleen kuut taivaalta tai ainakin kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen. Vähintään lupaamme laihduttavamme puolet elopainostamme pois tai aloittavamme kitu-dieetin heti ensimmäinen päivä. Tulevana vuonna luvataan rikastua, matkustella ja haalia materiaa. Luvataan myös nukkua enemmän, syödä vähemmän, treenata säännöllisesti ja olla kaikin puolin täydellinen…

Mitäpä jos tänä vuonna luvattais toisillemme …

  • Olla armollisia niin itseämme, kuin toisiammekin kohtaan. Kukaan ei ole täydellinen ja on täysin absurdi tavoite tavoitella sitä. Mikä tekee meistä mielenkiintoisia? Mikä tekee meistä ihmisiä? Se ei suinkaan ole täydellisyys, vaan erehtyväisyys. Ihminen on erehtyväinen ja epätäydellinen. Se tekee meistä ihmisiä. Ja mielenkiintoisia sellaisia. Se tekee meistä jatkuvasti kehittyviä yksilöitä.

 

  • Olla murehtimatta ylimääräisistä kiloista tai kiristävästä housunnapista. Jos onnellisuutta havitellaan puntarin lukeman perusteella, ollaan jo matkalla erittäin huonoon suuntaa. Suuntaan, joka tuo sinulle kaikkea muuta kuin onnellisuutta, vaikka vaa’an luku putoaisikin tasaisen turvalliseen tahtiin. Onnellisuus on pääsi, ei vyötärösi sisällä. Painokin laskee paremmin keskittymällä lisäämään elämään niitä hyviä juttuja, ei ajattelemalla vain huonoja.

  • Opetella olemaan onnellinen ja kiitollinen asioista tässä ja nyt. Elämä ei ole huomenna. Elämä ei ole sitten ensiviikolla. Ei sitten ensikuussa. Ei sitten kesällä. Liian usein mietimme että sitten kun. Sitten kun on kesä teen sitä ja tätä. Sitten kun on loma panostan siihen ja tähän. Sitten kun olen kaksikymmentä haluan sitä ja tätä. Sitten kun olen viisi kiloa kevyempi, sitten kun olen eläkkeellä, sitten kun saan lapsen, sitten kun voitan lotossa, sitten kun saan ylennyksen. HEÄRTYS! ELÄMÄ ON NYT! Tässä ja nyt. Ja luoja ainoastaan tietää, ketkä meistä huomista edes elää.

 

  • Ymmärtää ihmisen erehtyväisyys. Ei olla toisillemme liian julmia. Annetaan anteeksi ja ymmärretään. Yritetään ajatella, että jokaisessa meissä asuu pohjimmiltaan hyvyys. Ihan jokaisessa. Jos joku sanoo sinulle pahasti, on ilkeä tai ei arvosta sinua, älä jää vellomaan siihen. Sellaisten ihmisten kanssa ei tarvitse jakaa vapaa-aikaansa, mutta ei vellota toisen negatiivisuudessa. Negatiivisuus kertoo AINA pahasta olosta ihmisen sisällä. Sen kun muistaa, on helppoa antaa anteeksi.

  • Ajatella hyvyyttä. Tämä kuulostaa tymältä, mutta jos oikein keskityt. Niinkun ihan tosissasi. Mieti jotakin asiaa, joka sinua harmittaa ja koita nähdä siinä jotakin hyvää. Voisin jopa väittää, että kun tarpeeksi keskityt, voit nähdä ihan KAIKESSA jonkun hyvän asian. Ainakin lähes kaikessa. Vaikka et pidä pimeydestä, eikö valot näytäkkin silloin kauniimmilta? Vaikka et pidä lumesta, eikö sen sataminen teekkin keväästä erityisen kauniin ja odotettavan asian. Vaikka joku päivä menisi surkeasti, eikö se saakkin huomisen tuntumaan toiveikkaalta?

 

  • Ettemme tee turhia lupauksia, joita emme pysty pitämään. Tehdään inhimillisiä lupauksia, tai pikemminkin tavoitteita. Ollaan tässäkin asiassa armollisia <3

 

 

Ihanaa huomista uuden vuoden aattoa <3 Huomenna muistelen vielä vuotta 2016, joten lupaan postata vielä illalla.

-ANNAKOO

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like