single-image

Naistenpäivä – ihanaa olla nainen!

Ihanaa ihanaa naistenpäivää kaikille <3 Mulla naistenpäivä alkoi masun kanssa valvomalla läpi yön ja sitten nukuttiinkin aamulla kymmeneen! En ole nukkunut niin myöhään vuosiin! Ajattelin tänään tulla jakamaan teille ajatuksia siitä, mitä naiseus minulle merkitsee ja miten koen sen muuttuvan äitiyden myötä.

Mä olin lapsena tosi poikamainen tyttö, ja mun lempinimi olikin ’Antti’ 😀 Mulla parhaista kavereista puolet oli poikia ja pystyin ihan helposti hyppäämään heppaleikeistä nikkoautojen ja pallopelien maailmaan ilman minkäänlaista ongelmaa tai ihmetystä. Kuitenkin teiniajoista asti olen tykännyt laittautua ja koen olevani nykyään jotenkin tosi naisellinen nainen 😀 Siis tykkään meikeistä, koruista, kauniista vaatteista, tuoksuista, romanttisista hömppäsarjoista ja koen olevani aika herkkä. Puen mielelläni hempeän värisiä vaatteita ja sisustan kodin kauniiksi. Treenitopiksi valitsen mielummin vaaleanpunaisen kuin sinisen topin ja varpaankynnet lakkaan aina punaiseksi 😀

Mä olen aina nähnyt naiseuden koostuvan noiden ulkoisten asioiden lisäksi sisäisestä voimasta. Näen naisen sisäisesti tosi vahvana, päättäväisenä, lujatahtoisena ja kaikki langat käsissään pitävänä voimana 😀 Ehkä tämä on kotoa opittu asia, sillä meillä äiti oli se, joka piti ’arjen langat’ käsissään, eli muisti lasten hammaslääkäriajat, pakkasi eväät ja uimahallikamppeet ja oli aina kartalla siitä, mitä tapahtuu kenenkin päivässä. Tämä voi tietysti olla, että näen nimenomaan äidit noina lujatahtoisina ja voimakkaina leijonaemoina, sillä sellaisia äidit ovat. Tekevät mitä vaan lastensa ja perheensä vuoksi ja pitävät arjen kasassa kaiken muun kiireen ohella 🙂 Mutta kyllä kaikissa naisissa asuu mielestäni jotenkin tosi lujatahtoinen voima.

 

 

Vaikka tänäpäivänä puhutaan paljon tasa-arvosta ja on hienoa nähdä miten paljon asiat ovat menneet senkin tiimoilta eteenpäin, olen kuitenkin sitä mieltä, että kyllä nainen saa myös olla nainen. Naisen ei tarvitse olla mies 😀 Itse ainakin nautin siitä, ettei minun TARVITSE vaihtaa auton renkaita, huoltaa polkupyörää, leikata nurmikkoa tai vaihtaa lamppuja 😀 Meillä ne on miesten hommia ja mulle se sopii vallan mainiosti! Minusta on myös ihanaa, että mieheni tuo mulle silloin tällöin kukkia tai kehuu kauniiksi. Ne korostavat naiseuttani ja mielestäni tuollaisista asioista saakin nauttia! Parisuhde ja ajatusmaailma voi olla täysin tasa-arvoinen vaikka roolijako näkyisikin arjessa, mikäli se tuntuu molemmista hyvälle ja on tasapuolinen.

 

 

Miten naiseus sitten muuttuu äitiyden myötä? Sitä en vielä tiedä mutta pian se varmasti selviää 😀 Ystäväni Susanna pohti asiaa blogissaan Meidän Combo ja se sai itsenikin ajattelemaan asiaa. Koenko jatkossakin olevani nainen vai olenko aina ennenkaikkea äiti? Miten naiseuteni muuttuu vauvan syntymän jälkeen kun istun puklut olkapäällä, tukka likaisena, silmäpussit polvissa asti, paikat synnytyksestä kipeänä, kroppa erinäköisenä, paita märkä maidosta yön pimeinä tunteina imettämässä lastani. Nämä kaikki asiat kuuluu varmasti tähän elämänvaiheeseen, mutta ne väistämättä muuttaa naiseuttani tai kokemusta siitä. Parhaassa tapauksessa ne tietenkin vahvistavat sitä ja näin olen asian ainakin tähän mennessä kokenut ja ajatellut. Äitiys vahvistaa naiseuttani ja vasta raskaus ja sen pitkät kuukaudet ovat saaneet minut ymmärtämään mihin naisista on! Siis kasvattamaan kokonaisen ihmiselämä sisällään ja kaikki ne vaistot ja tunteet ja kehon muutokset! Se on jotain uskomatonta. Myös kehoani olen oppinut arvostamaan aivan eri tavalla ja näkemään sen jotenkin paljon armollisemmin, vaikka siitä huolta haluankin pitää. Kaikki raskauden tuomat muutokset kuuluvat asiaan ja olen kokenut ne tosi hienona asiana, vaikka kertyneet kilot haluankin karistaa pois 😀

Olen myös vahvasti sitä mieltä, että se on itsestäkin kiinni, minkälainen nainen äitinä aiot ja haluat olla. Tietenkin haluan kaikessa lapseni parasta ja ajan loppuelämäni lapseni etua, mutta minä olen vahvasti sitä mieltä, että hyvinvoiva äiti on paras äiti lapselleen. Siksi pyrin siihen, että lapsen syntymän jälkeenkin pidän itsestäni huolta ja otan myös itselleni aikaa. Käyn treenaamassa, pidän kroppani kunnossa, pesen tukan ja laittaudun ainakin viikonloppuisin 😀 Käyn kampaajalla ja lakkaan edelleen varpaankynteni punaiseksi sekä sipaisen maskaraa ihan vaikka lähikauppaan lähteissä 🙂 Koen, että haluan säilyttää oman itseni ja naiseuteni vaikka äitiys olisikin rooleista se tärkein 🙂 Tällaiset asiat vaativat toki suunnittelua ja aikatauluttamista mutta se, että otat aikaa itsellesi ja oman hyvinvointisi huoltamiseen, välittyy myös jaksamiseesi arjessa. Liian usein äidit unohtavat itsensä kaiken arjen pyörityksen keskellä ja siinä pyrin itse pysymään skarppina. Olenkin itseasiassa suunnitellut järjestäväni itse itselleni hemmottelu / hyvinvointipäivän vauvan syntymän jälkeen. Muutama tunti aikaa itselle ja pääsen kasvohoitoon, hierontaan ja kampaajalle.  Olen sen varmasti tämän yhdeksän kuukauden aikana ansainnut! 😀

 

 

 

 

Ihanaa naistenpäivää vielä kaikille naisille <3

Ollaan ylpeitä siitä miten uskomattomia me olemmekaan!

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

2 Comments
 1. Essi 5 vuotta ago
  Reply

  Ihan mahtava teksti Naiseudesta ! Siitä miten naiseus voi muuttua äitiyden myötä. Itse en ole äiti, enkä ole tulossa äitiksi. Mutta koen, tärkeäksi sen,että äidit huolehtii itsenstään. Mielestäni he eivät voi muuten olla parhaita versioita itsestään. Olisi hienoa kuulla miten olet pystynyt toteuttamaan hemmottelupäiviä nyt kun Robert on syntynyt.
  Mielestäni vanhempia on kaksi ja myös isälle täytyy antaa vastuuta lapsen kasvatuksesta ja hoitamisesta. Isän rooli on mielestäni yhtä tärkeä kuin äidin. Ja usein se unohdetaan.

  • Anna Koo 5 vuotta ago
   Reply

   Kiitos <3 Olen sun kanssa täysin samoilla linjoilla 🙂 Meillä isä on ollut Robertin kanssa jo useamman kerran kahdestaan, kun äiti on ollut ripsihuollossa, polttariviikonlopulla tai ystävän syntymäpäivillä 🙂 Kyllä isä hoitaa aivan yhtä hyvin kuin äitikin ja luulen, että monesti juuri äiti ovat ne, jotka eivät jätä vauvaa isälle / anna toiselle vastuuta. Pitää vain luottaa omaan kumppaniin ja arvostaa myös häntä vanhempana ja arvostaa sitä omaa aikaa ja jaksamista. Yhteistyöllä arki rullaa 🙂 <3

   Ihanaa kesää sulle <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like