single-image

Läsnäolo ja läsnäolon taito.

 

Elämän hektisyys, kiire ja stressikierre ovat asioita jotka vaikeuttavat meitä pysähtymään. Läsnäolo on asia, joka usein hukkuu kaiken kiireen keskellä. Havahdumme huomaamaan, kuinka päivä tai viikko tai vuosi luisui ohitsesi ihan huomaamatta. Kesä loppui ennen kuin se alkoi ja nyt on jo lokakuu! Kohta koulu on jo loppu tai uusi alkaa, loma meni vikkelästi ja kolmetkymmenet paukkuu!

Yksi äärettömän tärkeä asia elämässä on olla hetkessä läsnä.

Läsnäolon taito on taito, joka kerryttää meille elämyksiä. Saamme muistoja ja kokemuksia hetkistä, joissa olimme aidosti läsnä. Keskustelut, jotka kävimme läsnäolevana, katseet jotka vaihdoimme ajatuksen kanssa, hetket jotka painoimme mieleemme ja joissa osasimme pysähtyä .. ne ovat niitä asioita jotka jäävät mieleen. Läsnäolo tuottaa muistoja.

Jos läsnäolo uupuu, voi tuntua kuinka vuodet vierivät ohitse, etkä oikein edes muista mitä teit eilen saati viimeviikolla. Läsnäolon taitoa on kuitenkin mahdollista harjoitella.

Kokeile joku päivä jättää elektroniikka pois. Keskity ihmisiin ympärilläsi. Kuuntele, näe, tunne, koe. Lähde luontoon kävelylle ja haista metsän tuoksu. Katso keskustellessasi ihmisiä silmiin ja kuule mitä he sanovat. Näe miltä he näyttävät. Ymmärrä mitä he sanovat. Näe miltä ympärilläsi näyttää. Tunne miltä sisälläsi tuntuu. Läsnäoloa helpottaa kun herkistät kaikki aistisi ympäröivälle maailmalle. Kuulostaa aika vaikealta, mutta sitä voi harjoitella.

En tiedä sinusta, mutta minusta on tärkeää muistaa asioita ja kerryttää elämään muistoja. On äärimmäisen tärkeää osata olla hetkessä läsnä.

-ANNAKOO

Löydät minut myös:

Ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

4 Comments
 1. Kirsi 5 vuotta ago
  Reply

  Ihana blogi, täynnä positiivisuutta ja kauneutta. Olet Anna ihan mielettömän kaunis ja inspiroiva ihminen. Olen lukenut blogiasi vasta hetken aikaa, mutta jo nyt olen vakuuttunut, että tätä blogia kannattaa tulla lukemaan jatkossakin.
  Olen itse haikaillut jo ties kuinka monta vuotta hyvinvoivan kropan ja terveiden elämäntapojen perään. Jostain syystä, löydän itseni aina uudestaan siitä tilanteesta, että mietin, että ”taas nukuin vain 5 tuntia yöllä” tai ”taaskaan en ole harrastanut liikuntaa pitkään aikaan”.
  Sinä tosiaan inspiroit minua. Aion muuttaa omia elämäntapojani terveellisempään suuntaan. Haluan kertoa, että sinä olet siihen vaikuttamassa. <3

  • anna 5 vuotta ago
   Reply

   Voi ei apua KIITOS <3 Täytyy sanoa että tällaiset palautteet ovat niitä kaikista eniten mieltä lämmittäviä <3 Kiitos TUHANNESTI että jaoit ajatukset kanssani <3 Ja minäkin voin samaistua noihin tuntemuksiin, kun on suunnitellut nukkuvansa enemmän ja 'taas huomaa nukkuneensa vain 5 tuntia'. Näistä oivalluksista ei kannata kuitenkaan lannistua. Ne ovat niitä kehityksen pysähtymisiä, kun olet ottanut jo valtavan askeleen pelkästään siinä että huomaat tarvitsevasi muutosta. Tsemppiä sinulle syksyyn ja elämään muutoinkin <3 Ihanaa että olet blogini matkassa <3 🙂

 2. Tiia 5 vuotta ago
  Reply

  Niin totta joka sana! Ja ihana huivi, mistä se mahtaa olla? 🙂

  • anna 5 vuotta ago
   Reply

   Voi kiitos <3 Huivi on ostettu Stocmannilta 🙂 Ihanaa syksyä <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like