single-image

Life Coach -koulun aloittaminen oli paras päätös pitkään aikaan.

Paljon olette kyselleet, miten Valmentamon Life Coach -kouluni on mennyt ja mitä olen ollut opinnoista mieltä. Tänään kerron hieman koulusta sekä siitä, mihin minä ajattelen käyttäväni kaikkia sen antamia oppeja.

Aloitin siis lokakuussa 2019 Valmentamon Life Coach -koulun ja tarkoituksenani olisi valmistua Life Coachiksi syyskuussa 2020. Koulua on kulunut nyt noin puolet ja jo nyt ajattelen, että elämäni on muuttunut koulutuksen myötä todella paljon. Tai oikeastaan mikään ei ole juurikaan muuttunut, mutta ajattelussani ja suhtautumisessani elämää kohtaan ylipäätään on tapahtunut valtava muutos. Koen olevani jo nyt 2.0 versio itsestäni, verrattuna siihen, mitä olin vielä ennen tuon koulun aloittamista 😀

 

 

Mitä sitten koulussa opiskelemme?

Valmentamon Life Coach koulu perustuu kongitiivisen käyttäytymistieteen, positiivisen psygologian ja ratkaisukeskeisen mallin hyödyntämiseen, jolla luodaan onnistumisia, oivalluksia ja positiivisia muutoksia elämässä. Valmentaja esittää asiakkaalle erilaisia kysymyksiä ja teettää erilaisia tehtäviä ja näiden kautta valmennettava oppii tunnistamaan ja oivaltamaan mitä hän elämältään haluaa ja yhdessä valmentajan kanssa pyrkii luomaan tavoitteelleen toimintasuunnitelman. Valmentamon Life Coach koulussa valmennetaan siis valmentajia, eli koulu sopii hyvin kaikille valmennustyötä tekeville. Itse koen tämän koulun opit valtavana hyötynä juuri omaa Kestävä Keho- valmennustani silmällä pitäen. Haluan olla asiakkailleni paras mahdollinen valmentaja ja sitä olen lähtenyt tähän kouluun opiskelemaan.

Koen kuitenkin, että koulu antaa minulle niin paljon muutakin, kuin pelkkiä työkaluja toimia valmentajana. Koulu on itseasiassa vuoden kestävä valmennus, jossa voin itse tutkiskella itseäni ja kehittyä. Teemme jokaikinen koulupäivä valmennusta toisillemme ja myös opettajamme valmentaa meitä ryhmänä ja koen, että olen omien oivallusteni myötä saanut omia tavoitteitani ja unelmiani todella paljon kirkkaammaksi ja ajatukseni siitä, mitä tulevaisuudeltani haluan, on selkiintynyt. Eli vaikka opiskelen itse valmentajaksi, olen ollut itse valmennettavana nyt jo puoli vuotta ja tätä kautta koen tuntevani itseni, omat vahvuuteni ja ajatukseni paljon paremmin kuin ennen. Tämä on mielestäni Valmentamon Life Coach koulun parasta antia <3

 

 

 

Koulu sisällöltään keskittyy aina eri viikonloppuna eri aiheeseen. Aiheina meillä on ollut esimerkiksi oman elämän johtaminen, uskomukset ja itsetuntemus, kokonaisvaltainen hyvinvointi, tunteet, parisuhde, ihmissuhteet, anteeksiantaminen ja irtipäästäminen, luovuus.. Todella monipuolisesti kaikkea. Mulle itselleni kaikista mielenkiintoisimmat viikonloput ovat olleet tietenkin kokonaisvaltainen hyvinvointi -viikonloppu, jota pystyn todella paljon hyödyntämään omassa työssäni. Lisäksi uskomukset ja parisuhde -valmennus ovat olleet aiheita, joista koen saaneeni valtavasti eväitä omaan elämään. Koulua meillä on keskimäärin noin yksi viikonloppu per kuukausi, yhteensä yksitoista kertaa.

Mun on oikeastaan hankalaa pukea sanoiksi sitä, mitä olen oppinut. Olen oppinut niin paljon itsestäni ja saanut aivan käsittämättömän hienoja oivalluksia elämästäni, ihmissuhteistani, uskomuksistani ja käyttäytymisestäni, että jo nämä oivallukset ovat olleet itsessään korvaamattoman arvokkaita. Olen useaan otteeseen antanut itselleni taputuksen olkapäälle, että valitsin viimein mennä tuonne kouluun. Tärkein oivallus, jonka koulusta olen oppinut on seuraava:

Emme voi muuttaa ketään muuta kuin itseämme.

Olen aikaisemmin muutama vuosi taaksepäin ollut koeasiakkaana Life Coach -opiskelijana ja jo tuolloin sain valtavien oivallusten myötä innostuksen lähteä opiskelemaan Valmentamolle. Aika ei koskaan oikein ollut kuitenkaan sopiva, joten koulun aloitus aina pitkittyi. Nyt äitiysloma ja lapsen kanssa kotona oleminen mahdollistivat mulle ajankäytöllisesti mahdollisuuden käydä koulu nyt ja olen ollut erittäin tyytyväinen, että sinne menin.

 

 

Moni on kysynyt suosittelenko koulua muille ja kenelle? Mun rehellinen vastaus on, että kyllä, kaikille jotka ovat halukkaita kehittymään ihmisenä, haastamaan omaa ajatteluaan ja saamaan uusia näkökulmia ja oivalluksia omasta elämästään. Koulu antaa myös todella paljon välineitä työskennellä valmentajana, joten kaikille valmennustyötä tekevillä tämä on ehdottomasti kannattava panostus oman ammatillisen kehittymisen kannalta. Jos minä saisin valita, kävisin tätä koulua läpi koko loppu elämäni aina kerran kuussa 😀 Se on ollut niin ihana hetki pysähtyä kiireisen arjen keskellä oman itsensä äärelle ja luvan kanssa olemaan vahvasti läsnä  tässä hetkessä <3

Onneksi koulua on vielä puolet jäljellä, enkä malta odottaa miten paljon olen kehittynyt itseni kanssa taas puolen vuoden kuluttua <3 Kukaan kun meistä kun ei ole koskaan valmis. Aina voi kehittyä ja aina voi oppia uutta.

 

Inspiroivaa viikkoa kaikille <3

-Anna

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like