single-image

Treenikausi on nyt startattu. Mikä on mun lähtötaso?

Mahtavaa perjantaita. Täällä on super energinen ja iloinen tunnelma, sillä treenikausi on nyt korkattu! Eilen tuli täyteen tasan kuukausi synnytyksestä ja kävin ensimmäisen kerran sitten synnytyksen kuntosalilla hieman kroppaa herättelemässä. Tänään paljastan lähtötason, joka ei paljoa päätä huimaa vielä 😀

Liikunta on aina ollut mulle iso osa arkea ja loppuraskaudesta olo kävi jo niin raskaaksi, ettei kovempaa urheilua pystynyt enää tekemään, vaan liikkuminen painottui lähinnä kehonhuoltoon ja venyttelyyn. Synnytyksestä palautuminen otti oman aikansa ( ja on edelleen siis vielä kesken), mutta viimein kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen pääsin jo kävelemään pieniä vaunulenkkejä. Voinnin kohotessa ( ja alakerran kuntoutuessa) pidensin pikkuhiljaa vaunulenkkien pituutta ja nyt käymme päivittäin vähintään tunnin lenkin vaunuttelemassa kevätauringossa. Tähän saakka olen tehnyt heti Robertin syntymäpäivästä lähtien lantionpohjan aktivaatio- ja voimaharjoituksia ja kevyitä poikittaista vatsalihasta aktivoivia liikkeitä, mutta mitään muuta en ole vielä urheillut.

 

 

Nyt neljä viikkoa synnytyksen jälkeen kroppa alkoi tuntua kuitenkin siltä, että jotain pientä oli päästävä tekemään. Minulla on ensiviikolla äitiysfysioterapia aika Sini Seppälällä, jossa erkaumani lähtötaso katsotaan ultraäänitutkimuksella ja vasta kolmen viikon kuluttua jälkitarkastusaika. En aio tehdä rankempaa harjoittelua ennen kuin saan noissa varmistuksen siitä, että keho on siihen valmis, mutta jotain pientä oli pakko päästä tekemään jo nyt. Koen myös tuntevani oman kehoni melko hyvin ja tiedän suunnilleen, mihin se pystyy ja mihin ei. Toki nyt tehdään ja edetään ekstra varovasti sillä keho on vielä kovin ’toipilas’ raskaan puserruksen jäljiltä.

Miltä lähtötaso sitten nyt näyttää kun treenikausi on aluillaan? Keskivartalolla minulla on vielä ns. löysää nahkaa ja kropassa kaikki lihakset käytännössä hävinneet kokonaan, tai siltä se ainakin tuntuu 😀 Vaikka raskausaikana ei paljoa ylimääräistä tullutkaan, on ’raskauskiloja’ jäljellä vielä 1,5kg, eli puolitoista kiloa siihen, että paino on sama kuin ennen raskautta. Luulen noiden kilojen lähtevän helposti heti, kun pääsen normaaliin treenirytmiin kiinni. Voimatasot ovat tällähetkellä melkempä nolla ja pelkkä kehonpainoharjoittelu saa jalat tutisemaan 😀 Myös kestävyyskunto on tietenkin romahtanut viimekesästä, jolloin pystyin helposti juoksemaan puolentoistatunnin lenkin, kun tällä hetkellä jo pidempi ylämäki vaunujen kanssa kävellen saa tämän tytön puuskuttamaan. Kaikenkaikkiaan lähtötaso ei siis päätä huimaa ja treenikausi korkataan käytännössä nollasta. Tiedän kuitenkin sen, että lihasmuisti on hyvä ja uskon voimatasojen ja kestävyyden kasvavan melko nopeastikkin. Nyt tärkeää on muistaa myös olla itselleen armollinen ja palautella kroppaa tarpeeksi rauhallisesti.

 

 

Jännä juttu muuten on se, että olen aikaisemmin ollut melko kriittinen omaa vartaloani kohtaan tai ainakin tarkka siitä, miltä se näyttää. Olen huomannut heti, mikäli kiloja kertyy muutama liikaa tai stressannut muutamaa näppylää nenänpäässä. Nyt synnytyksen jälkeen, kun vartalo on huonommassa kunnossa kuin koskaan, niin voimallisesti, toiminnallisesti kuin esteettisesti; olen kuitenkin enemmän sinut itseni kanssa kuin koskaan aikaisemmin. Sanotaan, että synnytys muuttaa naisen tapaa ajatella omasta kehostaan ja minun kohdalla se ainakin on totista totta. Olen oivaltanut sen pohjimmaisen tarkoituksen ja ehkä sitä kautta olen oppinut arvostamaan omaa kehoani todella. Sen lisäksi että olen tällä hetkellä todella sinut itseni kanssa, olen entistä motivoituneempi pitämään kehostani huolta. Treenimotivaatiota on enemmän kuin koskaan ja oma hyvinvointi tuntuu tällä hetkellä erityisen tärkeältä, kun omalla vastuulla on myös toinen ihminen.

 

Onnellinen äiti on paras äiti, sanoi yksi seuraajistani instagramissa ja se on mielestäni tosi hyvin sanottu.

 

 

Loppuun vielä jakoon salilla tekemäni kevyt kokovartalotreeni:

Pystypunnerrus käsipainoilla 3 x 10

Vipunosto 3 x 10

Hauiskääntö 3 x 10

Pystypunnerrus tangolla 3 x 10

Kulmasoutu tangolla 3 x 10

Hauiskääntö tangolla 3 x 10

Leveä takakyykky jumppakepillä ( eli siis ilman painoja) 3 x 15

Kapea takakyykky jumppakepillä 3 x 15

Lantionnosto jalat korokkeella 3 x 15

Takapotku nilkkapainoilla ( 2 kg) 3 x 15

Loitonnus nilkkapainoilla 3 x 15

 

Loppuun tein kevyet avaavat venyttelyt noin 5-10min. Kaikenkaikkiaan tosi kevyt treeni, jossa lähinnä vähän kuulostelin miltä kroppa tuntuu ja muistelin miltä siellä salilla näyttää 😀

 

Näihin viikonlopputunnelmiin, ihanaa perjantaita <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

2 Comments
 1. Jossu 4 vuotta ago
  Reply

  Kroppa palautuu nopeasti mutta kiinnostaa mitenkä rintojen koko muuttuu läpi raskauden ihan alkuajoista synnytykseen, kuinka monta kuppikokoa kasvaa raskauden aikana ja sen jälkeen ja miten imetys muuttaa rintoja?
  Pelkäätkö että imetyksen jälkeen on tyhjät nahkapussit jäljellä?

  • Anna Koo 4 vuotta ago
   Reply

   Tämä varmasti jokaisella ihan yksilöllistä. En pelkää.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like