single-image

Joulu on juhlittu ja uusi vuosi saa saapua.

Joulu tulee joka vuosi ja mukautuu juuri sen vuoden elämäntilanteeseen. Joillekin Joulu voi näyttäytyä ilon juhlana, joillekkin se saattaa olla yksi päivä muiden päivien joukossa ja joillekin Joulu tuo mukanaan surua ja huolta. Varmaa on se, että Joulu tulee meille jokaiselle mukautuen elämääsi juuri sillä hetkellä. Joulu on kaikille. Itse olen niin onnekas että Joulu on minulle ilon, läsnäolon ja perheen kanssa vietetty rauhallinen juhla joka tänäkin vuonna tuli vietettyä jouluperinteiden äärellä.

Ajattelin näin Joulun pyhien kunniaksi jakaa omat jouluperinteemme, joita haluan jatkossakin jouluisin vaalia. Joulu muokkautuu joka vuosi omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, mutta on tiettyjä perinteitä, joita toivoisin jatkossakin Joulumme sisältävän. Toki uusiakin saa muodostua mutta vanhoissa perinteissä on mielestäni joulun tunnelmaa.

 

Joulun jokavuotiset perinteet:

  • Joulukuusi ja joulukoristeet. Jouluvalojen loiste.
  • Jouluruoka; paistia, perunoita, piirakoita, kinkkua, laatikoita, rosollia, kalaa ja jälkiruuaksi luumurahkaa.
  • Yhteiset lautapelit ja jouluohjelmien katselu
  • Haudoilla käynti
  • Sukulointi. Isovanhempien luona vierailu.
  • Joulusauna.
  • Joululahjojen jako.
  • Joululaulut tai joulukirkko.
  • Pitkät yöunet.

 

Tänäkin vuonna Joulu meni hyvin perinteisissä merkeissä ja itselleni juurikin nuo Jouluperinteet ovat kokonaisuudessaan asia, joka tuo sen joulutunnelman. Näitä perinteitä haluan vaalia ja jatkossa omille lapsillenikin jakaa <3 Uutena perinteenä ensivuonna haluan lisätä Jouluaaton hiihtolenkin joka tänä vuonna jäi hiihtämättä kovien pakkasten vuoksi 🙁

 

 

Mitä Jouluperinteitä teidän Jouluun kuuluu? Näihin tunnelmiin, rauhallista Tapaninpäivää kaikille. Täällä ainakin katse on visusti jo kohti uutta alkavaa vuotta.

 

-ANNAKOO

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like