single-image

Hyvinvointi lähtee sinusta itsestäsi.

Rauhallista lauantai iltaa <3 Ajattelin tänään puhua hieman hyvinvoinnista ja siitä, kuinka hyvinvointi lähtee mielestäni ihmisestä itsestään. Hyvinvointi, onnellisuus, positiivinen mieli, kaikki nämä ovat sisältäpäin lähteviä kokemuksia, jotka me joko tunnemme tai emme. Mutta se, koetko itsesi hyvinvoivaksi, se on sinun oma päätös.

Silloin, kun elämä kaikkein koviten potkii ja näyttää ne kaikista harmaimmat puolensa, kehoitetaan keskittymään niihin pieniin ja positiivisiin asioihin. Kehoitetaan löytämään ne pienet arjen ilon hetket ja tarttumaan niihin kiinni. Kannustetaan menemään positiivisin mielin eteenpäin ja lause ’kyllä kaikki vielä järjestyy’ kuuluu monien huulilta.

Miksi emme ajattelisi näin ihan arkielämässämme? Miksi emme koittaisi löytää niitä arjen ihmeitä ihan joka ikisestä päivästä?

 

 

Jos aamulla herättyäsi päätät, että tänään vetäisen vaaleanpunaiset lasit kasvoille ja yritän nähdä vähän kaikessa jotakin hyvää; tulet huomaamaan, että todella myös näet. Sama asia, jos joku pyytää sinua etsimään sinistä väriä ympäriltäsi. Huomaat farkkujesi olevan siniset, vastaantuleva auto, taivas, tarra bussipysäkin seinällä, naapurin talo… Mutta jos et etsi tuota väriä, et sitä myöskään nää tai siihen kiinnitä huomiota. Sama pätee hyvyyteen ja positiivisuuden metsästämiseen. Kokeile etsiä ympäriltäsi kauneutta. Huomaat ehkä pihapuun, jota et ennen ole katsonut. Näet aamulla kuinka hanki kimaltelee auringossa, kuinka linnun laulu kuulostaa hyvälle. Kuinka bussikuskin aamutervehdys lämmittää mieltä ja aamukahvi maistuu erityisen maukkaalle. Väitän, että moni näistä asioista jäisi huomaamatta, mikäli keskittyisit vain huonoihin ja negatiivisiin juttuihin. Se, keskitymmekö kaikkeen negatiiviseen ja ärsyttävään vai osaammeko suhtautua asioihin kevein mielin ja kauniin katsein, se vaikuttaa siihen millaisena maailman näemme ja koemme.

 

 

 

Mielestäni tänään oli erityisen kaunis päivä. Aurinko paistoi, ihmiset hymyilivät, lempi kahvilani kahvi tuoksui jo oven ulkopuolelle taivaalliselle. Tänään pääsin pitkästä aikaa ulos pitkän sairastelun jälkeen ja kaikki näytti normaalia kauniimmalta. Luonto oli kaunis ja aurinko kimmelsi meren jäällä. Asenteeni oli varmasti normaalia paljon positiivisempi, sillä pääsin pitkästä aikaa ulos. Sen täytyi vaikuttaa siihen, miltä kaikki näytti ja tuntui.

Kun vaan tuon ymmärtäisin myös niinä harmaina ja väsyneinä päivinä, että se, miltä maailma näyttää, se on minusta itsestäni kiinni. Ja se, mitä valintoja arjessani teen, on vain ja ainoastaan minun käsissäni.

 

 

 

 

Valoisaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille <3

-ANNAKOO

 

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like