single-image

Joulumieli etsinnässä.

Ihanaa huomenta ja valoisaa joulukuun ensimmäistä kaikille <3 Tänään etsinnässä olisi joulumieli.

Ulos on satanut hento lumikerros ja niin vain pimeä ja sateinen marraskuu kääntyi valoisaksi joulukuuksi <3 Lumen saapuminen ja joulukuun alkaminen tarkoittavat itselleni aina vain yhtä asiaa;

Joulun odotus on alkanut. Käsi ylös, mikäli täällä on muitakin Joulu-höperöitä liikkeellä.

Joulu on aina ollut minulle tosi mieluinen juhla ja juurikin nimenomaan siksi, että silloin meillä on aina tapana nähdä perhettä ja kokoontua yhdessä perheen kanssa viettämään laatuaikaa. Jouluun oleellisesti kuuluu tietenkin monta minulle tosi rakasta asiaa, kuten saunominen, hyvä ruoka, lasi punaviiniä, kynttilät, lahjat ja rauha. Vaikka Joulu ei enää olekaan samanlaista lahjojen odotusta kuin lapsena, on siitä oppinut nauttimaan ihan eri tavalla. Joulu on myös aikuisten juhla.

Ajattelinkin näin joulukuun ensimmäisen kunniaksi laittaa jakoon tärppejä Joulumielen metsästykseen ( mikäli on mahdollista, että se joltakulta vielä puuttuu).

 

 

Vinkit kadonnen Joulumielen metsästykseen:

 

  1. Jouluvalot ja kynttilät. Tämä on ehdoton Joulumielen sytyttäjä, nimittäin mikäpä olisikaan tunnelmallisempaa, kuin jouluinen koti<3
  2. Punainen, harmaa, valkoinen ja hopea sisustus. Tänä vuonna on ensimmäinen Joulu, kun meillä on ikioma koti ja ajattelinkin tänävuonna tehdä Joulun myös kotiin, vaikka aaton vietämmekin perheen luona. Itseasiassa, jouluvalot on jo ripustettu ikkunoihin ja portaikkoon ja viikonlopun aikana koristellaan jo kuusi!
  3. Lahjat ja kauniit lahjapaketit. Tämä on asia, joka aikuisiällä on tullut itseasiassa tärkeämmäksi asiaksi kuin lapsena. Nimittäin lahjojen antaminen. Lapsena tärkeintä oli niiden saaminen 😀 Nykyään on ihanaa ilahduttaa perhettä tai ystävää ajatuksella hankitulla pienellä lahjalla ja kauniilla lahjapaketilla.
  4. Joulukortit ja joulukorttipaja. Tämä on jo minun jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut, ikävä kyllä ehkä hieman katoava tapa. Joulukortit ovat mielestäni oiva keino ilahduttaa ystävää, sukulaista, mummia tai siskoa. Joulukortit ovat helppo tapa kertoa jollekulle että hän on ajatuksissasi, vaikka ei niin useasti tavattaisi 🙂
  5. Joululaulut. Ihan oikeasti. Tämä on sitten jo melko varma keino, mikäli mikään muu ei saa Joulumieltäsi esiin 😉 Joululaulut tekevät sen aina.
  6. Joulukirkko. Joulukirkko kuuluu omiin Joulun perinteisiini ja mielestäni on super rauhoittavaa käydä Jouluaattona tai ennen sitä kuuntelemassa kauneimpia joululauluja kauniissa Joulukirkossa 🙂
  7. Haudoilla käyminen ja kynttilän sytyttäminen edesmenneille rakkaillemme. Jouluaattona hautausmaat ovat sitäpaitsi upean näköisiä kaikessa kynttilä-loistossaan.
  8. Glögi ja piparit. Ja pipareiden koristelu. Kuuluu ehdottomasti Joulumielen nostamiseen. Tämä kannattaa tehdä vieläpä hyvässä seurassa vaikka ystävien kanssa pikkujouluissa 😀
  9. Pyjamat ja pörrövillasukat. En tiedä muista, mutta meillä kotona oli aina tapana että Jouluaattona nukuttiin pitkään ja aamulla riisipuuro syötiin kanelilla ja sokerilla höystettynä ja tietenkin pyjama päällä.
  10. Jouluruoka ja lasi punaviiniä. Jouluruoka on EHDOTTOMASTI minun lempiruokaa. Ja mikä muu voisi yhtähyvin kruunata Joulumielen, kuin jouluaattona vietetty illallinen perheen tai ystävien parissa <3

 

 

Joulu ja jouluperinteet ovat ihana tapa viettää talvista juhlapäivää ja on hauska huomata, miten erilaisia perinteitä eri perheissä onkaan. Olen itse hyvin perinteitä kunnioittava ja haluan joskus tulevaisuudessa luoda myös ihan ikiomalle perheelleni ihanat Jouluperinteet, joita voi läpi elämän ilolla muistella <3 Harmikseni teen sellaista työtä, että joudun joskus olemaan myös joulun töissä, mutta ehkäpä juuri senkin takia perheen ja läheisten kanssa vietetyistä jouluista osaa nauttia vieläkin enemmän <3

 

Rauhallista viikonloppua kaikille <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like