single-image

Elämää opettelemassa.

Kuten monet tietävätkin ja useat ovat minulta aiheesta jo kyselleet, olen saanut etuoikeuden käydä Emmi Lehtomaan pitämällä LifeCoaching -kurssilla ja tänään ajattelin jakaa teille oppimiani asioita matkan varrelta.

Uskon syvästi ettei kukaan meistä ole, eikä kenestäkään meistä tule tässä elämässä valmiita. Opimme jatkuvasti ja tapa jolla näemme maailmaa ja itseämme, kehittyy jatkuvasti. Kyseinen Lifecoach -kurssi antoi avaimia minulle nähdä elämää ja tavoitteitani selkeämmin.

Se, joka hakee elämäänsä ihmettä tai päämäärää, jonka eteen ei tarvitse tehdä töitä, ei hyödy kurssista. Lifecoach ei anna sinulle kuuta taivaalta tai keinoa, jolla selätät elämäsi ongelmat. Se antaa sinulle avaimia oivaltaa ja pohtia, ehkä nähdä selkeämmin tavoitteitasi ja päämääriäsi ja keinoja, joilla voit ne saavuttaa.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla teimme erilaisia harjoitteita, joiden avulla kartoitimme minun elämääni ja sen eri osa-alueita. Erilaisten tehtävien ja harjoitusten avulla kävi hyvin nopeasti esille, mitkä asiat minun elämässäni ovat tasapainossa ja mitkä olivat minulle niitä asioita, joihin kaipasin keskittymistä. Alkuun harjoitteet, joissa esille nousivat ura, haaveet, parisuhde, perhe, tavoitteeni, onnistumiseni, hyvät ja huonot puoleni, ystävyyssuhteeni sekä menneisyyteni, avasivat omatkin silmäni sille, mihin minä tällä kurssilla halusin keskittyä. Selväksi kahdeksi kehittämiskohteeksi nousi ajankäyttö sekä itselle tärkeän asian eteenpäin vieminen.

Avatakseni teille harjoitteita sekä tehtäviä; tässä niistä muutama.

  • Paperihahmot. Tehtävä, jossa paperilla oli erilaisia hahmoja, joista minun tuli merkata, kuka hahmoista olen minä ja miksi. Kuka on ystäväni, kuka puolisoni, kenestä hahmosta pidän ja kenestä en. Tässä harjoituksessa loppujen lopuksi todettiin, että usein asiat joista emme muissa pidä, muistuttaa meitä jostakin meidän omasta ominaisuudestamme. Tehtävällä myös hahmotettiin, miten minä koen maailman ja ihmiset minun ympärillä.
  • Taikasauva. Tehtävä, jossa istuttiin silmät kiinni ja ’maalattiin maailmaa taikasauvalla’. Kuviteltiin siis, miltä minun elämäni ja maailmani näyttäisi, jos saisin siihen IHAN MITÄ VAAN. Tällä kerralla keskityimme uraan, joten pohdimme mitä tekisin työkseni, miltä työni tuntuisi, miltä se näyttäisi, missä sitä tekisin. Mikä olisi työn suhde vapaa-aikaan ja perheeseen. Tämän tehtävän tavoitteena oli selkeyttää tavoitteitani työn parissa ja uran kehittämisessä.
  • Mielikuvitusjana. Tehtävä, jossa matolla oli kuviteltu mielikuvitusjana. Toisessa päässä janaa olisin niin itsekäs, etten miettisi ketään muuta, ainoastaan omia tavotteitani ja omaa etuani. Luonnollisesti janan toinen pää oli vastakohta tälle. Sain erilaisia lauseita ja ajatuksia, joiden myötä minun piti sijoittua ensin janan kohtaa, missä koin nyt olevani ja sitten kohtaan, mihin halusin pyrkiä.
  • Aikasyöpöt. Tehtävä, jossa käsiteltiin ajanhallintaa. Paperilla oli erilaisia lauseita, joista minun piti valita ne, jotka vievät minun arjessani minulta aikaa. Ne asiat, jotka ovat minun arkeni ’aikasyöpöt’. Nämä valittuani, pohdimme yhdessä miten saisin niitä muutettua ja kirjoitimme uudet, aikasyöpöt hävittävät lauseet paperille.
  • Tavoitepolku. Tehtävä, jossa mietin itselleni esikuvan ja paikan huoneessa, jossa hän seisoisi. Sitten asetuin huoneessa seisomaan siihen kohtaan, missä näin itseni suhteessa tuohon esikuvaan. Pikkuhiljaa keskustellen otimme askelia lähemmäs tuota esikuvaa ja kertasimme, mitä tuohon pisteeseen pääseminen vaatisi jokaiselta eri askeleelta ja siirtymältä.

Kaikki nämä harjoitteet olivat erittäin mieltä avartavia ja muutamaan otteeseen sainkin aivan ällistyttäviä ’ahaa’-elämyksiä ja oivalluksia omasta elämästäni. Edellisen life-coach istunnon jälkeen oloni oli jotenkin epätodellisen huojentunut. Oli jotenkin käsittämätön voittajafiilis siitä, että olin OIVALTANUT jotakin uutta! Se on mieletön tunne.

Harvoin kotona ja arkena malttaa pysähtyä itsekseen miettimään omia asioitaan ja tavoitteitaan näin tarkasti. Vaikka kurssi ei sinulle mitään valmiina anna, se antaa mielettömiä oivaltamisen kokemuksia ja  ainakin aikaa ja hetken, jolloin voit keskittyä itseesi ja omiin tavoitteisiin.

En aio avata sen enmpää henkilökohtaisia tavoitteitani, sillä koen ne liian henkilökohtaisiksi, mutta ajanhallinta on asia, josta moni on kysellyt ja siitä kirjoitankin teille kokonaisen oman postauksen ensiviikoksi. Käykää sieltä lukemassa, mistä asioista minä sain avun oman arkeni aikasyöppöjen hävittämiseen ja millä keinoin minä onnistuin paremmassa ajanhallinnassa.

Mikäli kiinnostuit Lifecoachingista, voit tiedustella vapaita kurssi- ja tuntiaikoja sähköpostitse osoitteesta emmi@hyvinvointistudiolupaus.fi.  Tuntien hinnat ovat noi 100 € / h.  Emmi Lehtomaan blogin löydät täältä ja instagramin täältä.

Ihanaa alkavaa viikonloppua <3

-ANNAKOO

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNA KOO

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like