single-image

Ulkotreeni 1 : Loikkatreeni.

Mahtavaa sunnuntaita!

Kuten viime viikolla lupasin; tulen jakamaan kerran viikossa yhden ulkona tehtävän treenin seuraavan viiden viikon ajan! Mielestäni Suomen kesä on niin harmillisen lyhyt, että toivon kaikkien nauttivan siitä joka ikisen mahdollisen hetken. Treenit ovatkin yksi parhaista tavoista viettää aikaa ulkona ja nauttia hetken kestävistä lämpimistä ilmoista 🙂

 

ULKOTREENI 1 : LOIKKATREENI

Loikkatreeni on mainio treenimuoto alavartaloa ja erityisesti pakara-takareisi-etureisi seutua kuormittamaan. Loikkatreeni on helppo suorittaa oikeastaan missä vaan ja se on myös mainio treeni yhdistettäväksi  osittain esimerkiksi aamulenkkiin tai tehtäväksi HIIT- tyyppisenä treeninä sellaisenaan. Loikkatreenissä harjoitetaan räjähtävää voimaa, minkä vuoksi treenin tulisi olla kestoltaan alle tunnin mittainen.

  1. VAUHDITON TASAJALKALOIKKA
  • Piirrä maahan viiva ja loikkaa tasajalkaa niin kauas kuin pääset. Merkkaa tuloksesi ja pyri hyppäämään aina vain kauemmaksi. Toistot: 3 x 10 kpl.

2. YHDEN JALAN VAUHTIHYPPY

  • Merkkaa maahan viiva. Ota noin 5m viivan takaa vauhtia juosten ja viivan kohdalla aloita 3-5 yhden jalan loikkaa niin, että ilmassa oleva jalkasi koskettaa ponnistaessa pakaroita. Toistot: 3 x 5 per jalka.

3. VAUHTILOIKKA VUOROJALOIN

  • Merkkaa maahan viiva. Ota vauhtia juosten noin 5m viivan takaa ja viivalta tee mahdollisimman suuria loikkia vuorojaloin 5 kpl. Toistot: 3 x 5 per jalka.

4. ASKELKYYKKYHYPPY VUOROJALOIN

  • Asetu askelkyykky-asentoon. Ponnista ilmaan ja vaihda ilmassa jalkojen paikkaa. Jatka hyppimistä vuorojaloin. Toistot: 3 x 20 per jalka.

5. LUISTELUHYPPY VUOROJALOIN

  • Ota etukumara asento, mitä matalammalla olet; sitä tehokkaampi liike. Aseta toinen jalka toisen jalan taakse paino etujalalla ja ponnista sieltä sivulle vaihtaen jalkojen paikkaa kuin luistelisit. Toistot: 3 x 20 per jalka.

6. KERÄHYPPY

  • Tee vauhditon tasajalkahyppy ponnistaen ylöspäin. Yritä yläasennossa vetää polvet kiinni rintaan, vetäen itsesi ’kerälle’. 3 x 10kpl.

Mikäli treeni tuntuu liian helpolta; voit haastaa itseäsi lisäämällä toistomääriä, tai toisaalta taas vähentää, mikäli loikkatreeni ei ole tuttua. Muistathan kuitenkin, että treenin kuuluu tuntua, syke saa nousta ja jalkojen kuuluisi tutista kotiinpäin kävellessä 😉

PS:  Zeropointilla on nyt summersale menossa. Kaikki tuotteet – 50 % koodilla: SUMMERSALE17  täällä.

 

Hapottavia loikkatreenejä!

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös: 

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO

2 Comments
  1. Anna H 7 vuotta ago
    Reply

    Kiitos Anna! Tehtiin tänään mun miehen kans tämä ja kyllä tuntui. Oli just sopivasti liikkeitä ja meitä motivoi kovasti se, että yritti päästä pidemmälle kuin edellisellä sarjalla! Teen varmasti uudestaankin!

    • anna 7 vuotta ago
      Reply

      Mahtavaa että treenistä on ollut apua! Ensiviikolla taas uuden treenin kimppuun! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like