’Aamiainen on päivän tärkein ateria’ – sanotaan, eikä turhaan. Harmillisen moni kuitenkin vetäisee aamulla vain kahvikupin kiduksiin ja sitten syödään lounasaikaan kuin viimeistä päivää, sillä aamulla ei vain maistunut mikään. Suosittelen kuitenkin lämmöllä kaikille aamiaisen syömistä ja olen myös sitä mieltä, että vaikka arkena aamiaisesi olisikin kaurapuuroa ja raejuustoa – voi viikonloppuisin aamiaiseen panostaa. Mikä sen ihanampaa kuin mennä ystävien kanssa tuoreita marjoja ja hedelmiä notkuvien brunssi-pöytien ääreen vaihtamaan kuulumisia!



Tässä muutamia ITSE koettuja aamiaisen hyötyjä:
- Elimistösi on ollut pitkän yön ilman ravintoa ja elimistön energiavarastot huutavat tyhjyyttä aamuisin. On kiva saada ne täyteen.
- Aamiainen laittaa aineenvaihduntasi käyntiin heti aamusta – eli elimistösi alkaa polttaa myös energiaa tehokkaammin. Kuppi kahvia/vihreää teetä buustaa myös kivasti.
- Aivosi ja ajatuksesi toimivat paremmin, kun elimistö on saanut tarvittavia ravintoaineita. Töissäkin tunnet itsesi skarpiksi!
- Maha täynnä ei mieliteoille jää tilaa – etkä repsahda napostelemaan jotakin ’nopeaa’ ennen lounasta.
- Ei tule päivällä nälkä-kiukkua. ( Trust me! I know 😉 )
- Mahastasi ei kuulu puolenpäivän aikaan kiusaannuttavaa kurnimista kun olet täyttänyt sen aamulla aimolla annoksella puuroa 🙂
- Marjoja tulee syötyä, sillä itse syön suurimman osan niistä aamuisin.
- Verensokeri pysyy tasaisena, etkä tunne heikotusta.
- Vapaapäivinä on kiva syödä aamiasta yhdessä. Pitkä ja rauhassa nautittu aamianen on ainakin itselläni paras ja rentouttavin tapa aloittaa vapaapäivä ja elimistö on heti ’loma-moodissa’.
- Aamiainen on niin muunneltava ateria että se vaan on yksi mun lemppareista! <3






Ihania aamuja <3
-Anna