single-image

Kiitollisuus. Asia, jonka liian usein unohdamme.

Viime viikolla minusta tuntui  jollain tapaa, että kaikki oli huonosti. Olin väsynyt, treenit ei kulkeneet, mieli oli apea ja kärttyisä, tuntui että minusta ei ole tähän. Harmitti, että pitkän työputken vuoksi treenit kärsivät ja tunsin riittämättömyyden tunteita. Ajattelin, etten pysty antamaan kaikkeani. Kaikki muutkin asiat elämän jokaisella osa-alueella alkoivat reistailla ja tuntui, ettei mikään enää ollut hyvin.

No, todellisuudessa minulla on kaikki hyvin. Tosi hyvin. Joskus vaan pienistä asioista tulee suuria ja negatiivisuuden ja harmituksen verho tuntuu laskeutuvan vähän jokaisen asian päälle. Silloin minun mielestä on parasta pysähtyä miettimään, onko asiat todella niin huonosti kuin luulet, vain tuntuuko tänään vain siltä. Mitkä asiat ovat hyvin? Kun todella rupeaa miettimään, mitkä asiat elämässä ovat hyvin ja mistä asioista olemme kiitollisia, huomaa usein, ettei asiat olekaan hassummin. Kiitollisuus on äärettömän voimaannuttavaa.

Kiitollisuus on myös äärettömän hyvä motivaattori. Ajattele, mistä asioista olet kiitollinen. Sitten mieti, mitä voisit tehdä vaaliaksesi noita asioita. Mikäli olet kiitollinen siitä, että olet terve ja pystyt liikkumaan, muista se myös silloin, kun aamulenkki  ei maistu. Tai jos olet kiitollinen ystävistäsi, muista sanoa se heille. Jos olet kiitollinen siitä, että puolisosi siivosi kotinne, kiitä häntä. Mikäli olet kiitollinen siitä, että saat tehdä työtä jota rakastat, muista se aamuisin, kun kello herättää sinut töihin. Mikäli olet kiitollinen ihanasta ja turvallisesta perheestäsi, muista viettää heidän kanssa aikaa.

Muistetaan olla kiitollisia. Se tekee meistä rutkasti onnellisempia. Arjen suuret pettymykset vaihtuvat voitettaviksi haasteiksi. Huonoja päiviä ja aikoja on kaikilla. On enemmän, kuin tervettä kokea ja elää läpi myös niitä pettymyksen ja epäonnistumisen tunteita. Kuitenkin jossain vaiheessa on hyvä nousta taas huomaamaan, ettei elämä itseasiassa olekaan hassumpaa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanaa viikonloppua <3

-Anna.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like