single-image

Ihana pelottava muutos.

Moikka.

Mun oli pakko tulla nopeasti kirjoittamaan, kun tuli jälleen valtava ahaa- elämys ja valaistuminen 🙂 Kävin tässä aikaisemmin tosi hyvän keskustelun siitä, kuinka elämässä tulisi uskaltaa tehdä juuri niitä asioita, joista nauttii. Tulisi uskaltaa tehdä suuria päätöksiä ja radikaaleja ratkaisuja, vaikka usein täysin tuntemattomaan hyppääminen tuntuu pelottavalta, jännittävältä ja jopa ahdistavalta.

Kuitenkin uuteen hyppääminen ja elämässä suurien, tai pienempienkin muutosten tapahtuminen voi tuoda juuri sitä kaivattua muutosta ja usein unelmien perässä sinnikkäästi juokseminen myös lopulta palkitsee!

 

IMG_3778

 

Liian helposti me juutumme siihen tuttuun ja turvalliseen. Liian monesti me elämme vain arjen sumussa emmekä edes osaa ajatella, tai kaivata muutosta, saati parempaa elämää. Liian paljon me annamme asioiden olla juuri sillä tavalla, kuin ne on ollut aina ennenkin. Ihan vain siksi, koska ne on AINA ollut niin. Mä olen tosi monesti sanonut, että elämältä mä haluan vaatia ja haalia. Mä en halua TYYTYÄ! Ja uskon että tuo lausahdus olisi meidän kaikkien hyvä oppia.

 

IMG_3777 (1)

 

Mitä jos olet väsynyt työssäsi? Tai et jostain syystä koe työtäsi tarpeeksi haasteelliseksi? Tai koet ettei työsi anna sinulle enää mitään? Olisiko kaiken sen valittamisen sijaan parempi tehdä asialle jotakin? Mitäpä jos kouluttautuisit? Lopettaisit työsi ja lähtisit opiskelemaan unelma ammattiasi? Mitäpä jos pyytäisit esimieheltäsi lisää vastuuta? Tai alkaisit itse kehittämään työpaikkaasi tai työyhteisöäsi juuri siihen suuntaan mihin haluaisit sen kehittyvän.

Sama pätee painonpudotukseen. Huomaatko joka ikinen päivä valittavasi vatsamakkaroistasi tai siitä kuinka taas tuli skipattua sali ja syötyä herkkuja? Aloitatko joka aamu päiväsi katsomalla peiliin ja arvostelemalla itseäsi? Lopeta. Ajattele mitä hyvää sinussa on. Ajattele kaikkia onnistumisiasi. Ajattele mitä kaikkea olet jo saanut aikaiseksi elämässäsi. Ja ajattele myös niitä asioita joita haluat kehittää. Tee toimintasuunnitelma ja aloita muuttamaan asioita. Jos olet harmissasi salin skippaamisesta; pakkaa treenikamat ja mene jumppaan. Jos olet harmissasi liiallisesta herkuttelusta; suunnittele kalenteriin herkkupäivät ja herkuttele vain silloin. Tai jos homma lähtee aina lapasesta; älä osta herkkuja ollenkaan. Niin yksinkertaista se on.

Nukutko liian vähän? Mitäpä jos tänä iltana laittaisit tietokoneen ja puhelimen kiinni klo:18? Tai mitäpä jos et tänään aukaisisi niitä ollenkaan? Mitäpä jos kävisit pitkällä lenkillä meren rannalla ja sen jälkeen ottaisit lämpimän saunan ja menisit ajoissa nukkumaan? Kokeile.

 

IMG_3778

 

Sama muutosilmiö pätee lähes kaikille elämämme alueille. Kaikkea ei voi muuttaa ja elämä ei aina ole niin mustavalkoista. Mutta väitän, että pienillä muutoksilla ja positiivisella suhtautumisella uusiin asioihin, voisimme saada valtavaa muutosta aikaan elämässämme ja hyvinvoinnissamme.

 

IMG_3768 (1)

Kaikki lähtee kuitenkin aina meistä itsestämme. Ei elämä ole sen kummallisempaa. Jos et ole tyytyväinen tämänhetkiseen elämääsi; muuta sitä. Uskalla muuttaa sitä. Ja lopeta valittaminen. Elä elämää josta nautit.

Mietteliän terkuin: Anna

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like