single-image

Hymy on kaunein asuste – hampaiden valkaisu osana häävalmisteluja.

Häävalmistelut ovat suurimmalta osin paketissa ja nyt vain odotetaan suurta päivää. Mulla valmistautumiseen kuuluu hampaiden valkaisu, suihkurusketus, ripsihuolto ja kampaaja. Hymy on kaunein asuste, mitä ihminen voi päällään kantaa ja siksi halusin, että erityisesti suun estetiikka on kunnossa meidän suurena päivänä, jolloin hymy on varmasti herkässä.

Olen koko ikäni kärsinyt jonkinmoisesta hammaslääkärikammosta ja aikuisiällä viisaudenhampaiden poistossa kirjaimellisesti itkin ja tärisin hammaslääkärin tuolissa kuin pieni lapsi. Täytyy kuitenkin nostaa näkymätöntä hattua itselleni siitä, että pelosta huolimatta ja ehkä juuri siitä johtuen, olen pitänyt suun hyvinvoinnista super hyvää huolta AINA ja käynyt säännöllisesti hampaiden tarkastuksessa ja hammaskiveä poistattamassa. Näin minun purukalusto on pysynyt tosi hyvässä kunnossa, eikä mulla ole koskaan ollut reiän reikää. Hoidan myös päivittäisen suun hoidon tosi tunnollisesti, pesen kahdesti päivään hampaat ja lankaan pari kertaa viikkoon. Mulle muodostuu herkästi hammaskiveä, joka johtuu syljen ”hyvästä laadusta”, joten sitä mun täytyy käydä poistattamassa säännöllisesti puolen vuoden – vuoden välein.

 

Suun hyvinvointi ja estetiikka on itseasiassa tosi iso osa meidän hyvinvointia ja olemusta. Mikä sulle uusista ihmisistä jää ensimmäisenä mieleen? Mulle ainakin hymy. Se näyttää ja tuntuu hyvältä. Hymyilevä ihminen on kaunis. Mun mielestäni on kummallista, miten huonosti moni hoitaa hampaitaan. Se luultavasti johtuu siitä, että Suomessa on niin hyvä julkinen terveydenhuolto, että kouluaikana saa automaattiset kutsut hammastarkastuksiin ja hampaat hoidetaan maksutta. Voi olla, että kun automaattiset kutsut aikuisiällä loppuvat, eivät ihmiset yksinkertaisesti muista varata aikoja hammastarkastukseen, tai hampaiden puhdistukseen. Hoidetaan vaan ne niin sanotut pakolliset asiat, kuten reiät ja viisaudenhampaat. Sinänsä hassua, sillä juuri aikuisiällä niitä reikiä ja kulumaa saattaa muodostua iän karttuessa, joten sillon hampaiden hyvinvoinnista tulisi pitää erityisen hyvää huolta.

Paljon myös näkee huoliteltuja ihmisiä ja hyvinvoinnista tosi kiinnostuneista naisia, mutta hampaat saattaa olla ihan piloilla tai keltaiset. En halua kuulostaa liian pinnalliselta, mutta kyllä valkoinen hymy on kauniimpi, kuin kahvin värjäämä keltainen 😀 vaikka hymy kuin hymy lämmittää sydämen <3 Ja hymy itsessään saa jokaisen meistä loistamaan <3 Pääasia on tietenkin hampaiden hyvinvointi ja terveys. Myös hammaslääkäripelko saattaa olla osa syy siihen, miksi hampaita niin huonosti hoidetaan. Onneksi tämäkin taitaa olla muuttuva trendi ja nykyään ihmiset ovat myös suun hyvinvoinnista enemmän tietoisia kuin ennen.

 

 

Juuri häiden kynnyksellä sain onnekseni yhteistyöehdotuksen Hygga -hammasklinikka, joka sijaitsee Helsingin Kampissa. Täydellinen ajoitus, sillä olin juuri varaamassa aikaa hammaskivenpoistoon ja valkaisuun! Hygga on moderni hammasklinikka, jossa on käytössä aikaikkuna -vastaanotto. Hyggaan voit varata joustavasti ajan netin ajanvarauksesta, jolloin sinulle annetaan tunnin aikaikkuna hoitosi alkamisajankohdasta. Noin puoli tuntia ennen hoitoasi saat tekstiviestin, jossa tarkka hoitoaikasi ilmoitetaan. Näin mahdollistetaan se, että heti ensimmäisenä vapautuva hammashygienisti tai lääkäri voi ottaa sinut vastaan. Hyggalla on myös ”kaikki kerralla kuntoon” -periaate, eli mikäli tarkastuksessasi jotakin löydetään, hoidetaan se samointein kuntoon, eikä seuraavaa aikaa tarvitse taas viikkotolkulla odottaa. Tosi kätevää! Ja erityisesti mukava ajatus näin hammaslääkäripelkoista ajatellen, ettei hammaslääkärillä tarvitse ravata  jatkuvasti, vaan on mahdollista hoitaa purukalusto kerralla kuntoon.

Kävin ensin Hyggalla hammastarkastuksessa ja hammaskiven poistossa ja heti ensimmäisellä palvelukerralla henkilökunnan hyvä palvelu ja iloinen olemus oli positiivinen yllätys. Suuhygienisti kertoi jatkuvasti mitä tekee ja kyseli vointiani ja tuntemuksiani. Kerroin hänelle etukäteen, että mua jännittää aina hammastoimenpiteet ja hän otti sen todella hyvin huomioon! Ihan turhaan jännitin. Palvelusta siis täysi kymppi tälle hammashoitolalle. Tuomioksi tarkastuksessa sain sen, että mulla oli jonkun verran hammaskiveä ja se poistettiin samalla istumalla. Suuhygienistin hoidon jälkeen tehtiin vielä lääkärin tarkastus. Hammaslääkäri huomasi mun hampaissa kulumaa, joka kertoo hampaiden narskuttelusta ja yhteenpuremisesta. Olen itsekin huomannut, että Robertin syntymän jälkeen mun hampaat ovat aamuisin kipeät ja päähän saattaa jomottaa. Stressi ja levottomat unet ovat yksi syy, mikä voi lisätä hampaiden yhteen purentaa ja  onkin tutkittu, että jostain syystä pienten lasten vanhemmat tekee tätä aika paljon huomaamattaan! 😀 Lääkäri suositteli mulle purentakiskoja, joita jäin vielä miettimään.

 

Hampaiden valkaisu mulle tehtiin viime viikolla. Mulla on luonnostaan tosi vaalea hammasluu ja jo hammaskiven poisto kirkasti hymyäni niin, ettei niissä kamalasti ollut valkaistavaa, mutta kiva oli saada hymy vielä entistä kirkkaammaksi 🙂 Valkaisu tehtiin JW Nextin tuotteilla ilman laservaloa, mikä oli mulle ihan riittävä. Aikaisemmin olen käynyt kolme vuotta sitten laservalkaisussa ja muistan sen vihloneen aika voimakkaasti. Tämä valkaisu ei aiheuttanut lainkaan vihlontaa ja mun hampaat valkeni yhdellä – kahdella asteella. Toisille tämä hoito tepsii paremmin, toisille huonommin. Suuhygienistin mukaan se on hieman hampaan luustosta kiinni. Hampaiden valkaisua ei tehdä raskaana oleville, eikä suositella imettäville äideille, joten tästä syystä mun tapauksessa päädyttiin siihen, että pidin Robben kanssa varuilta kolmen päivän imetystauon. Onneksi meidän poika osaa syödä tosi hyvin myös pullosta, joten tämä ei tuottanut ongelmaa ja pakkanen alkoi muutenkin olla jo pullollaan pakastettua äidinmaitoa 🙂

 

Hampaat vaalenivat 1-2 astetta.

 

 

Nyt vielä tällä viikolla käyn suihkurusketuksessa ja kampaajalla ja sitten ei ole muuta, kuin rentoutua ja nauttia suuresta päivästämme <3

 

HUOM! Nyt sullakin on mahdollisuus voittaa hampaiden valkaisu, sillä mun instagramissa @anna.korhonen on parhaillaan menossa arvonta, jossa voit voittaa itsellesi hampaidenvalkaisun Hygga -hammasklinikalle!

Saat myös Hyggan kaikista hammashoidon palveluista –15% alennuksen koodilla: ANNA15, kun varaat ajan täältä. (etu koskee uusia asiakkaita ja ensikäyntiä). Nyt kannattaa laittaa suun hyvinvointi kuntoon!

 

Ilokseni hymy myös tarttuu <3

 

Joten hymyä sulle tähän päivään <3

 

* Palvelut saatu Hygga.fi

 

-ANNA KOO

Löydät minut myös:

ig:annaelinaoinonen

facebook: annaelinaoinonen

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like